x

עמוד 16 מתוך 18 ראשוןראשון ... 61415161718 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 151 עד 160 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

Hybrid View

שוב מתחילים משחקי "הסדרי חוב" ....

במידה רבה דומה פטרוכימיים לאלביט הדמיה - שוויה הנוכחי שלילי, יש פוטנציאל עיסקי בנכסיה אך זה גם טעון הוכחה ואין שום ערובה ששוייה אי פעם יחזור להיות חיובי. נדרש ארגון מחדש של חוב - דחיית חוב והמרת חוב למניות - ללא תרומת בעל שליטה.
    באלביט אחרי הרבה דברת הגיעו לדילול של 95% מבעלי המניות תמורת קיצוץ של 75% בהיקף החוב של הנושים הלא מובטחים.

עכשיו פטרוכימיים באותו מסלול - בעלי השליטה פועלים לשמר את השליטה בידם , ללא תרומה כספית. זה מהלך חסר תוחלת ורצוי שמשהו יסביר זאת להם על מנת שלא תהיה משיכת זמן וביזבוז כסף -

פטרוכימיים
    מסכימה עם בנק לו שיעבוד על כ 12% ממניות בז"ן על דחייה של תשלומי הקרן המיועדים ל 2013-2016 ל 2017 במספר התניות:

1. שכל תשלומי הקרן לבעלי החוב האחרים ידחו גם כן ל 2017, למעט אגח ד' (שלו יש שיעבודים)
    2. פיצוי שיוסכם
    3. יחסי בטוחה חוב

זה בדיוק סוג "ההסדרים" שהנושים הלא מובטחים צרכים להתרחק כמו מאש - שום "פיצוי" שהם יקבלו לא יטיב את מצבם אם אחרי ההסדר החברה שוב תיכנס לקשיים או לא תוכל לעמוד בהתחיבוניות כלפיהם (כולל "הפיצוי שקיבלו") - הפיצויים שניתנים לנושים המובטחים "אוכלים" את שיעור הכיסוי לנושים הלא מובטחים.

אם בעל השליטה לא מזרים כסף שיאפשר פיצוי אמיתי ושיוויוני בין הנושים המובטחים והלא מובטחים, מדוע שהנושה הלא מובטח יסכים לתת לבעל השליטה אופציה על חשבונו - אם יהיה טוב - בעל השליטה הרוויח, יהיה רע - הנושה הלא מובטח הפסיד.

כמו באלביט הדמיה - על הנושים הלא מובטחים להמיר חלק משמעותי מהחוב כלפיהם למניות שידללו את מחזיקי המניות הקיימים ל- 0% , להשאיר חוב בכמות שהחברה תוכל לשאת וזהו.

אחרי אידיבי אחזקות ואלביט הדמיה - ההסדר הנדרש בפטרוכימיים ידוע וברור - צריך רק לממש ובזריזות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 17.07.2013 בשעה 12:46

TBY אני מסכים איתך בכל מילה
    אבל עושה רושם שאף אחד לא ממש מקשיב לנו, אגחים ה' ו-ו' השתפנו וחברו לנציגות משותפת שבתהליכי בחירה כרגע
    נציגות משותפת אומרת שהם יסכימו לדחייה

מהרגשה שלי עקרונות ההסכם שנחתמו עם הפועלים יהיו ההסדר שייחתם בסוף

ואם אני אנסה להסתכל על הצד החיובי, אז האגחים עולים היום, ואני אכן מאמין שהמעבר לגז ומתקן הפצחן ישנו לטובה את ביצועי בז"ן

ציטוט פורסם במקור על ידי orbit צפה בהודעה
    TBY אני מסכים איתך בכל מילה
    אבל עושה רושם שאף אחד לא ממש מקשיב לנו, אגחים ה' ו-ו' השתפנו וחברו לנציגות משותפת שבתהליכי בחירה כרגע
    נציגות משותפת אומרת שהם יסכימו לדחייה

מהרגשה שלי עקרונות ההסכם שנחתמו עם הפועלים יהיו ההסדר שייחתם בסוף

ואם אני אנסה להסתכל על הצד החיובי, אז האגחים עולים היום, ואני אכן מאמין שהמעבר לגז ומתקן הפצחן ישנו לטובה את ביצועי בז"ן
    אז טיבי מה שאתה בעצם מציע זה שהנושים הלא מבוטחים ימירו את כל החוב שלהם ל 100% מפטרוכימיים וכל השאר יקבלו את התשלום בזמן?

אני לא יודע לגבי ההצעה הזאת בעיניים שלי כמחזיק אחזקה מהותית באג"ח ג, אני אדיש לגביה.

אני בעד ההסכם כי לא משעבדים שום דבר ורק דוחים תשלומי קרן (לאחרים). ברגע שיתחילו לשעבד נכסים אני מתחיל להרגיש לא בנוח.

מה שמטריד אותי בהסכם הוא שהבנק מקבל הבטחה שהשווי הסחיר של החוב כלפיו תמיד יכוסה על ידי מניות בזן. מה המשמעות הכלכלית של הסעיף הזה?

ל- agach

גם אני ביצעתי חישוב מפורט, והגעתי לשויו אגחי ה ו- ו דומה לשלך - 51 אג'

הסיבה לפער בין מחיר השוק (34 אג') לתחשיב הוא גורם הזמן (היוון).

אילו פירוק פטרוכימיים היה היום, אגחי ה ו- ו היו מקבלים 51 אג'. מאחר ומועד הפירוק לא ידוע (כמובן אם תרחיש הפירוק יתממש) אזי יש לנכות מ- 51 אג' x אג' בגין הזמן שיחלוף עד לקבלת ההחזר. כמובן, שהערכים תלויים בשווי מניית בזן, שלצורך הדיון הנחנו שהיא קבועה.

מכרז למניות בזן אתה אף פעם לא יכול לדעת מה התוצאה, אלא אם אתה שם מחיר מינימום. ראינו זאת במכירת גדות, שההצעה שהתקבלה הייתה מאד נמוכה. לכן גם כאן יכולים להגיע הצעות נמוכות, אשר ישתדלו לנצל המצב. על כן אם כבר כדאי לרכוש אגח ב' או ג' שהרווח עליכם יהיה נמוך יותר אבל בסבירות גבוהה יותר.

Red face המשך

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    מכרז למניות בזן אתה אף פעם לא יכול לדעת מה התוצאה, אלא אם אתה שם מחיר מינימום. ראינו זאת במכירת גדות, שההצעה שהתקבלה הייתה מאד נמוכה. לכן גם כאן יכולים להגיע הצעות נמוכות, אשר ישתדלו לנצל המצב. על כן אם כבר כדאי לרכוש אגח ב' או ג' שהרווח עליכם יהיה נמוך יותר אבל בסבירות גבוהה יותר.
    1. עם כל הכבוד גדות לא מייצרת תזרים של 2.3 מיליארד ש"ח (בשנת 2012) ולא צפויה להגיע לרווחיות של כ-800 מיליוני ש"ח בשנה. המקרה פה שונה לחלוטין מכיוון שיש בעל שליטה לחברה (החברה לישראל) שגם לה אינטרסים במכרז מסוג זה.
    2. לגבי הסבירות , הרשה לי לחלוק עליך וזאת מפני שהסבירות זהה עבור כל אחת מסדרות אגרות החוב.
    3. נקודה נוספת למחשבה - נסו לעשות סימולציה במקרה של פירוק ושער מניית בזן 125 אגורות . שווי אג"ח בפירוק יעמוד על 32.9 אגורות ובתוספת השיעבוד של אג"ח ב לדוגמה -57.06% כלומר קיבעת הפסד של 7.6% (נכון למחיר עכשיו של 61.76 אגורות) אם קנית אג"ח ב עם שעבוד ומצד שני אם קנית אגח ו ללא שיעבוד הרווחת 1.8% (אם קנית עכשיו אג"ח ו במחיר 32.3 אגורות).

סלינגר מועמדת להתמנות למומחית בהסדר פטרוכימיים

לכלכליסט נודע כי מנכ"לית מעלות לשעבר עשויה להתמנות למומחית בהסדר מטעם ביהמ"ש. מחזיקי אג"ח ג' של בזן הסכימו לערוב לתשלומי האג"ח של כאו"ל

http://www.calcalist.co.il/markets/a...607680,00.html

נראה כאילו נושי אגח א' שברו את הכלים

ההצעה לדחות את מועד תשלום הקרן לא זכתה לרוב של 75% ונדחתה.

המשמעות היא שבמידה והקרן לא תשלום, החברה תהיה חדלת פרעון באופן פורמלי ונושיה רשאים לפנות לבית המשפט למימוש זכויותיהם

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    נראה כאילו נושי אגח א' שברו את הכלים

ההצעה לדחות את מועד תשלום הקרן לא זכתה לרוב של 75% ונדחתה.

המשמעות היא שבמידה והקרן לא תשלום, החברה תהיה חדלת פרעון באופן פורמלי ונושיה רשאים לפנות לבית המשפט למימוש זכויותיהם
    תוצאה מעניינת, אג"ח א הוא רק מוסדיים
    וזה היה נראה כאילו המוסדיים מוכנים ללכת לדחייה, ועכשיו הם מסרבים,
    נחכה להמשך התפתחויות

אז הייתה היום ישיבה של כל הסדרות
    האסיפה הייתה די סוערת,
    בתחילת הישיבה הציג צוקי הרוש שהוא סמנכ"ל הכספים והמנכל בפועל כרגע, את מצגת החברה
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=850935

החידוש בה היה בעיקר הפירוט של המזומנים נכון לאתמול כל שאר המידע היה ידוע
    ביחד עם צוקי היו נוכחים גם עוד 2 עו"ד מטעם החברה, וערן שוורץ המנכ"ל לשעבר,

החברה התחמקה מלתת תשובות לכמעט כל שאלה שנשאלה, ותשובותיה היו בעיקר חוסר תשובה או מענה כי הנציגות יודעת את התשובה אך הם לא יכולים לפרט אותה בפורום הזה.

לאחר מכן עלה נציג של חברת היעוץ MNS עם המצגת
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....938&CompCd=756

כאשר כל מטרת המצגת היא להראות כמה כדאי להשתתף בהנפקת הזכויות שהמתוכננת לבז"ן

ללא שום התייחסות לסיכונים שגלומים בה,
    נשאלה גם השאלה אם המניות שינבעו מהזכויות יוצמדו לשיעבודים על המניות הקיימות או כל המניות החדשות יחשבו כמניות חופשיות
    דברים שמשנים בעצם את סדרי הנשייה בין הסדרות המבוטחות והלא מבוטחות.

כאשר נשאל מה השווי הכלכלי לדעתו למניית בזן נמנע היועץ לתת תשובה וחד משמעית, רק אמר שגבוה מהשוק ונמוך מהערכתו של סווארי ,כן אמר שבשלב זה עדיף לא לומר מספר ( דבר שיצר התקוממת מצד אחד מהנושים שצעק כי איך זה יכול להיות שיועץ שנשכר על ידו לא יתן לו תשובה לשאלה שהוא שואל רק כי החברה חושבת שזה לא נכון )

באופן כללי תחושתי הייתה כי המשחק מכור,
    החברה הנציגות והיועץ הכלכלי החליטו כי הדבר הכי טוב זו הנפקת זכויות ולא ממש עניין אותם כל השאלות שנשאלו מהצדדים השונים
    כמו כן אני ממש לא מבין למה יש נציגות משותפת כאשר יש ניגוד אינטרסים ברור בין הסדרות המובטחות ללא מובטחות

בתום הישיבה נשארו סדרות ב-ד לישיבה נוספת אני כמחיזק סדרה ו' לא נשארתי אז לא יודע מה דובר שם

לדעתי הפתרון המיטבי הוא כניסה לפירוק
    מכירת כל המניות כגרעין שליטה במכרז יניב כמה שיניב וחיסול כל המוטציה שנקראת פטרוכימיים

לצערי עושה הרושם כי יהיו פה מריחות כמיטב המסורת של הסדרי החוב בארץ

ולמרות שאני מאוד מאמין שבזן שווה יותר משוויה הנוכחי אני שוקל לממש את האחזקה באגח בהפסד מאחר שכרגע ההחזקה באגח היא פשוט מאוד אופציה על מניית בזן ( ואופצייה מאוד יקרה כאשר צריך לשלם תשלומי ריבית של 9% לפועלים ובראשית על החוב שלהם )

בינתיים אמתין לדיווחים של הנאמנים על מנת לקבל החלטות להמשך

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות