הי ILEE,

ישבתי בפגישה עם עורכי דין בזמן שקראתי את התגובה (הם אוהבים לדבר). לא יכולתי להפסיק לצחוק - הראיתי להם, התגובה שלהם היתה קצת יותר פושרת משלי ... (אמרו שמכירים וששמעו כל בדיחה הקשורה בעורכי דין). עשית לי את היום.

הי reem,

הרי הטענה שלך, בדיוק זהה לשלי. האויב האמיתי שלנו הם המוסדיים (ולא הלווים), כמה שזה נשמע מגוחך. הרי הם אלו שנתנו את ההלוואה (נותנים לך - לא תיקח? חוק מספר אחד בשיווק הוא: "אין להשאיר כסף על השולחן") ואם, לאחר מעשה, באמת היו פועלים כמקשה אחת (ובצורה נחרצת, כפי שהצעת) כנגד תשובה, היו רואים הסדר טוב בהרבה. הבעייה עם המוסדיים היא שאנו הלקוחות קהל שבוי, כל המוסדיים אותו ח.. ואנו מאולצים ע"י החוקים המצחיקים של המדינה (מי אמר הון-שלטון ולא קיבל) לברור בין האפשרויות הגרועות. אני יודע, שלא כמנהגי, אני מדבר על הנושא בבוטות, אך זוהי אחת הרעות החולות במדינה (לדעתי). גדלה פה שכבת פרזיטים שבחסות חוק מונופוליסטי סוחטת מהציבור כסף ולא נותת שום תמורה (פרט לעצמה). המדינה מצאה דרך להשיט עלינו עוד מס והפעם מס "פרטי" שמיועד לאנשי שלומם.

שמת לב שביטלו את מושג הגמל ההוני? נו באמת. מעבר לכך, עבר חוק שכל עובד (עצמאי כשכיר) מחוייב להפריש לפנסייה. לשכירים אין ברירה, אך עצמאים (אני פועל במסגרת עצמאי ובמסגרת חברה) פשוט מצפצפים על החוק. מבדיקה שעשיתי בקרב קולגות, בערך 90% מאלו שסביבי אינם מפרישים לפנסייה (בגלל ביטול קופת הגמל ההונית) ומעדיפים לשלם מס על הכסף ולהשקיע אותו בעצמם לצורך הפנסייה שלהם (אם אצטט מישהו שאמר: "עדיף לי לשלם 45% מס ולקבל את הכסף, מאשר לשלם 45% דמי ניהול ולאחר 40 שנה לא לראות את הכסף").

ראיתי גם שיטות אחרות (ארה"ב, שוודיה, בריטנייה, גרמנייה) ובכולם קיים המוסד של ניהול עצמי (ללא עמלות). בארה"ב, כ-70% מהציבור, אכן מנהל את כספו בעצמו.

בברכה,
pirate זועם.