x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: מניית פייס בוק

Cool מניית פייס בוק

שחקן שבוע טוב וחג שמח

הייתי רוצה לשמוע את דעתך לגבי מניית פייסבוק שתבצע הנפקה במאי

תקן אותי אם אני טועה אני חושב שהרבה מאוד כבר נגסו מהעוגה של פייסבוק מה שלא ישאיר למשקיעים הקטנים אפשרות לעלות על הגל

אני שוקל לעומת זאת לנקוט באסטרטגיה אחרת ולהשקיע במי שמבצע את ההנפקה של המניות - כל 3 החתמים

האם לדעתך הצעד יהיה נכון ?

שלום אסף.
    מעט יומרני לנתח את פייסבוק אך אשתדל לעשות כן עפ"י הנפקה בשווי 100 מיליארד דולר:
    1. ההכנסות של פייסבוק בשנה אינן אפילו 5% משווי זה. שווי החברה נגזר מכך שפייסבוק תוסיף להכפיל רווחיה, כפי שעשתה
    עד כה, מדי שנה למשך 5-7 שנים ברציפות. לטעמי מוגזםלמדי לפחות לטווח הרחוק של התחזית.
    2. החברה לא ביצעה אף רכישת עוגן. אינסטגרם היא אפליקציה נחמדה אך לא יצרנית כסף, ולכן מעניין יהיה האם טרם ההנפקה
    תגיע רכישת ענק או שפייסבוק תוסיף להתמקד ברכישות שדרוג חווית המשתמש.
    3. בניגוד לגוגל, אפל ואפילו מייקרוסופט הפגיעות של פייסבוק אדירה מאחר והיא מבוססת בחלק הארי של ההכנסות מוצר אחד. אם
    אפל תוציא טלויזיה לא ניתן לשער בכלל לאן היא יכולה להגיע; כנ"ל גוגל עם שאר פטנטים בשלבי סיום. לעומתם פייסבוק עדין רחוקה מכך.
    טבעי מאוד לחברה צעירה אך עדין מדאיג.
    4. ההנפקה מגיעה ברמת מחירים שהיא בועה - חזרה עזור לאחר לימי הדוט.קום. זה לא זול זה בטוח, וגם לא סביר. בעוד שנתיים נגלה
    אם זה הפלופ הגדול של השנה או לאו.

שורה תחתונה - לטעמי, מחיר לא ריאלי לחלוטין, ומכיוון שאף ענקית (ע"ע לינקדאין, זינגה, ...) לא שמרה על שוויה איני סבור שכדאי להשקיע
    במניה.

מבחינת המנפיקים - יש כאן לא מעט כבוד אך רווחיות אפסית. שים לב כי המנפיקים גוזרים עשירית האחוז ומכיוון שמדובר בידנוזאורים של
    ממש אין זו סיבה אמיתית להשקיע בהם .

תודה שחקן
    מגיע לך הזמנה למימונה !

סוף סוף ניתוח ענייני למניה (בעתיד) שכולם מפחדים לנתחה!
    סתם מפרגן...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות