x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: עושה שוק

Hybrid View

עושה שוק

הי רועי (או מישהו שיודע...)
    כשאני מנסה לסחור בתעודת סל, הרבה פעמים יש תופעה:
    יש כמות ניירות גדולה, זהה, גם בהיצע וגם בביקוש, בד"כ בכמות מצחיקה, משו כמו: 1,111 ניירות או 2,222 ניירות.
    תמיד יש בינהם הפרש מחירים (שאיכשהוא תמיד מעצבן אותי, כי הוא משתנה מאוד מהר בכוון שלא נוח לי).

בקיצור - האם זה מה שנקרה "עושה שוק"?
    מישהוא (בן אדם או מכונה?) שדואג שתמיד, שאם תרצה, תוכל לסחור בנייר?
    אפשר להרחיב על זה טיפה?

תודה,
    ניב.

כמובן. בהחלט מדובר בעושה השוק.

החברה המנפיקה רוצה שתידע שהיא שם גם כאשר תרצה לקנות וגם כאשר תרצה למכור. לכן היא דואגת שתוכל לזהות אותה ע"י ערכים נקובים 'מצחיקים' כפי שהגדרת אותם או עגולים.
    בקשר לההפרש ביניהם - עושה השוק מצטט פקודות בשכבות, כך שאם שידרת פקודה גדולה לא יקרה מצב שלקחת את כל השכבה הראשונה של עושה השוק ובשאר הכסף קנית/מכרת במחירים לא טובים, רחוק מהשווי ההוגן כי שם היה הקונה/מוכר הראשון שהיה מוכן לקחת ממך את הסחורה.

בקשר למי שעושה את זה זה תלוי בחברה, בכל מקרה אצל כולם מפקח על זה בן-אדם (לפי מה שידוע לי).

מקווה שעזרתי, רועי.

הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסייםהנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.

הי רועי,
    תודה על התשובה (פתרת לי תעלומה)

עוד שאלה, שאלתי גם בפורום של "שאלות לשחקן"...:
    מצטט:

תעודות סל - מחיר קבוע?

הי שחקן.

מדוע אין לתעודות סל מחיר קבוע? (ז"א שעוקב במדויק אחר המדד)
    הרי הן אמורות לעקוב אחר מדד מסויים (או נוסחא מסויימת, מדוייקת ),
    אז למה יש את הפקטור של מסחר בהן?
    למשל, אם אני קונה תעודת סל על ת"א 25,
    אז המחיר אמור להיות ידוע (=מחיר המדד המשוקלל), אז למה יש בכלל הפרש בין המחיר "הנכון" למחיר שנסחר?

תודה,
    ניב.

אני נמצא רק בפורום הזה, כך שאם אתה מעוניין ספציפית בתשובה שלי עדיף לך לפרסם פה כי אני לא נכנס לשום פורום אחר...

השאלה שלך טובה, והתשובה לכך מורכבת מכמה דברים. אציין חלק מהם:
    * לעיתים יותר נח לסחור בתעודה בערך נקוב נמוך יותר, כי זה יותר נח בעיקר למשקיעים פרטיים. חוץ מזה, מדד מפורסם בנק', האם זה אגורות, ש"ח, מה זה ? (המנפיק קובע את מחיר התעודה ביום ההנפקה, ומשם הוא מחויב לתשואת נכס הבסיס.)
    * דמי ניהול- כפי שידוע לך, חברות תעודות הסל לא עובדות לשם שמיים..בכל יום מורידים את דמי הניהול היחסיים ולכן המחיר משתנה ונוצר פער בינו לבין המדד.
    * תקבולים- דיבידנדים או ריביות שמושקעים חזרה בתעודה, למשל- בתעודות פיקדון יש ריבית צבורה.
    * תעודות סל חו"ל- השוני יכול להיווצר בשל החשיפה למט"ח.
    * תעודות סחורה- גילגול החוזה עשוי ליצור רווח או פסד למחזיק התעודה.

בקיצור, יש כמה סיבות לכך. אבל הן לא רציניות.. תברר קצת (אולי עם היועץ בבנק) על שווי הוגן בתעודות סל ואז אולי תבין יותר טוב את הנושא.

בברכה, רועי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות