הי investor,
בנוגע ל ...
ציטוט פורסם במקור על ידי investorguy צפה בהודעה
אינני מפחד מהסדר אלא מכדור השלג שהוא יוצר. כל משקיע שיש לנו שני וחצי שקל ע.נ באג"ח מביע את דעתו ומנסה למשוך לכיוון שלו, בנוסף עוד כל מיני מקורבים\טורפי נבלות\רודפי פרסום\ח"כים, מקבלים במה בתקשורת ומוסיפים שמן למדורה.אם הייתי יודע שהנציגויות ינהלו משא ומתן הוגן ומהיר ויגיעו להסדר חוב, לא הייתי מפחד כלל. הבעיה היא שהמוסדיים מונעים מהלחצים בתקשורת והעם הפשוט צועק פירוק מבלי בכלל לדעת מה המשמעות .דבר זה יוצר מצב בו חברות מוכרות מכל הבא ליד רק כדי לא להגיע להסדר וכשזה אכן קורה אז החברה כבר רזה וללא פעילות כמעט. אני מקווה שכולם יתעשתו במהרה ויבינו שהסדר זה לא דבר רע בהכרח, אם מנהלים אותו נכון.
לא הייתי יכול לנסח זאת יותר טוב.

אך, בנוגע לשאר, נראה שאנו בחוסר הסכמה מהותי (בקשר כמעט לכל דבר שאמרת שם). במיוחד אציין את נושא הפירמידה של בזק:

אינטרנט זהב
- החברה בעלת NAV שלילי
זוהי חברה תפעולית ולא נכסית - את מי מענין ה-NAV שלה (היא מעניינת אך ורק תזרימית)???

אם תחול הרעה בתוצאות בזק אז החברה בצרות,
"הרעה"? מה זה "הרעה"? הפירמידה תעמוד אם הרווחים ירדו ב-20%? 40%? 60%? 90%? (אוכל לאמר לך שלהערכתי החברה לא "תהייה בצרות" אם הרווחים ירדו ב-50%).

אומנם בעל הבית בחור אמיד
לגישתי - בעל הבית מעניין כקליפת השום. כל שמעניין הוא האינטרס הכלכלי שלו בעסק (וזה די ברור במקרה זה).

האג"ח הרחוק הוא בסיכון גבוה. אני הייתי מרגיש יותר בטוח באג"חים בי-קום או בהחזקה ישירה במניית בזק
לטעמי, זו שגיאה קלאסית. אתה מסתכל אך ורק על צד הסיכון ולא על התמורה שמולו. להערכתי, בפירמידה הנידונה - מניית בזק, האגחים של בי-קום, האגח הקצר של אינטרנט זהב הם כולם פשוט אוסף ניירות לא ראויים בטירוף (במובן סיכון-סיכוי ביחס לשוק). במיוחד הדבר נכון לגבי מניית בזק (נסחרת כ-10% מתחת לשווי הוגן לדעתי).

לא מזמן ביצעתי ניתוח של הפירמידה - אם מעניין אותך: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A8%D7%A0%D7%98

בברכה,