היי אבי
לא יודע אם קניית החוב הארוך תגרור הפסד הון במקרה של הסדר. הבעיה שלי עם הסדרות הארוכות היא שיש הרבה נעלמים בחישוב. אם נצא מתוך הנחה של חדלות פירעון בשנים הבאות (זו לפחות הנחתי) אז הנעלמים הם:
האם יהיה הסדר או פירוק, מתי, מה יהיה מצב החברה בזמן זה, מה יהיה המצב הכלכלי העולמי בזמן זה (חשוב בעיקר בקטע של מימוש נכסים) ועוד גורמים נוספים שישפיעו על התמורה הסופית. תוסיף את אי הודאות של מתי תסתיים הסאגה (יכול לקחת גם שנים) ותקבל שלמרות האפשרות התיאורטית לרווח יש לא מעט סיכון. לעומת זאת באגחים הקצרים ידוע לי הזמן, הרווח ויכולת החברה לשלם. קל לתמחר את הסיכון והסיכוי ולדעתי בהחלט עדיף.
נראה לי שכתבתי את זה בהקשר של אידיבי פיתוח אבל גם כאן כניסה להסדר תוביל כנראה לנפילות באגחים (בקצרים יותר מבארוכים אבל כולם יסבלו), כך שלאור העובדה שאני מעריך שיהיה אפשר לאסוף בעתיד את האגחים הארוכים במחיר טוב יותר ובזמן מאוחר יותר (יותר מידע יהיה חשוף בפנינו), אינני מתכוון להיחשף לאגחים הארוכים בזמן הקרוב.
לדבי הדיון מה עדיף אגח 1 או א, הסיבות לקניה בכל אחד הוסברו וכל אחד שיבחר במב שמתאים לו, רק אציין שאני מתכוון להישאר באגח א לפחות עד לתשלום הבא (אולי אחכה גם לתשלום שאחריו) ואז כנראה (אם לא יהיו שינויים) אעבור לאגח 1
בהצלחה