היי Pirate,
אינני מפחד מהסדר אלא מכדור השלג שהוא יוצר. כל משקיע שיש לנו שני וחצי שקל ע.נ באג"ח מביע את דעתו ומנסה למשוך לכיוון שלו, בנוסף עוד כל מיני מקורבים\טורפי נבלות\רודפי פרסום\ח"כים, מקבלים במה בתקשורת ומוסיפים שמן למדורה.
אם הייתי יודע שהנציגויות ינהלו משא ומתן הוגן ומהיר ויגיעו להסדר חוב, לא הייתי מפחד כלל. הבעיה היא שהמוסדיים מונעים מהלחצים בתקשורת והעם הפשוט צועק פירוק מבלי בכלל לדעת מה המשמעות .דבר זה יוצר מצב בו חברות מוכרות מכל הבא ליד רק כדי לא להגיע להסדר וכשזה אכן קורה אז החברה כבר רזה וללא פעילות כמעט.
אני מקווה שכולם יתעשתו במהרה ויבינו שהסדר זה לא דבר רע בהכרח, אם מנהלים אותו נכון.
בנוגע לחברות שציינת:
דסק'"ש - גם לדעתי לא תגיע להסדר חוב משום שיש לה חברות שמרוויחות(אולי פחות אבל עדיין מרוויחות) ואפשרות מימוש מהיר בגלל האחזקות הסחירות שבה.
אלביט הדמיה- החברה ממונפת מדי ורק שיפור משמעותי בשוק יגרום לחברה לא להגיע להסדר.
קרדן אן וי - החברה בעלת אחזקות לא סחירות ובמדינות בעייתיות, אני מניח שהסיכוי להסדר הוא לא גבוה אבל הם יצטרכו מימוש גדול בקרוב.
קרדן ישראל - לא מכיר את החברה.
אינטרנט זהב- החברה בעלת NAV שלילי ותלויה יותר מדי בחברה אחת. אם תחול הרעה בתוצאות בזק אז החברה בצרות, אומנם בעל הבית בחור אמיד אבל האג"ח הרחוק הוא בסיכון גבוה. אני הייתי מרגיש יותר בטוח באג"חים בי-קום או בהחזקה ישירה במניית בזק.