הי,
ראיתי את שמי אז אני מגיב - אבל זה לא מדור אג"חים, נכון? איך לעזאזל בנוי האתר הזה :-)), איפה אני? מי אני?
אם נכון או לא, איני יודע וגם לא כל-כך מעניין. אנו לאבאמת עוסקים ב"אגחים" במובן שרוב האנשים מתכוונים אליהם (אגח מדינה ב-90% + איזה בזק או שניים), אנו עוסקים בספקולציות על חובות מסוכנים יותר או פחות, אך זה מה שיפה בעניין.
כולם מתפעלים מעלייה של 100% ב-2009 בשוק המניות, בשנת 2009 עשיתי רווח של לערך 400% באגחים בלבד. מתחילת השנה עשיתי רווח של לערך 40% באגחים בלבד (ובשנה שעברה הפסדתי כ-25%). ה"אגחים" בהם אנו עוסקים הרבה יותר מסוכנים ממניות. מה שמיוחד בהם שהם יותר צפויים ממניות, עקב היותם חוזה קשיח. עוד לא נולד הקוף שינצח מקצוען בשוק האגח ומנגד, מעט מאוד מקצוענים מנצחים את ה-BenchMark (הקוף) בשוק המניות.
מחיר מניה הוא "מה אחרים חושבים שהמנייה שווה" שלי נראית כשיטה מאוד מטופשת להשקעה (אפילו למניות דיבידנד שנותנות איזו שהיא רצפה). מחיר אגח נובע משווי חוזה כפול הסתברות קיום החוזה (ונקודת ההחלטה מתקבלת בזמן קצוב). במבנה כזה, אם היכולת שלך לחשב את "הסתברות קיום החוזה" טובה משל האחרים (מכל סיבה שהיא), אתה לא יכול להפסיד לאורך זמן.
לסיכום: לדעתי, השקעה במניות בכל זמן שהוא (אם אתה לא בעל שליטה) היא השקעה מטופשת. אם אתה מקצוען יש מקומות רווחיים יותר ואם אינך כזה, עדיף שתתרחק מהבורסה - כי רק תפסיד, היכן שלא תהייה.
אני לא ממש מבין היכן ה-post הזה מתפרסם. אני מקווה שאינו יותר מדי פומבי (post כזה יכול לגרור הרבה אש ולא זו כוונתי - רק לתת תשובה כנה). טוב, ה-posts שלך גורמים לי לצחוק אז את כנראה ראוייה לסיכון (נו, אני גם אנונימי לחלוטין, מה שמקטין אותו עוד יותר ...)
בברכה,