הערה קטנה לתיק המניות
אני רואה ששניים מהחברים מבקרים כל העת את התיק בהזדמנויות שונות, אז אתיחס לכך ואזכיר לכולם כי מדובר בתיק למשקיע ולא לסוחר. לא רלונטי אםבזק ירדה עוד 10% לאחר ההמלצה, כיל או מניה אחרת. אלו מניות שנרכשו לתיק לאחר ירידה של כ 30%, וברגע שאני מוצא דיסקאונט משמעותי במניה היא נכנסת (ולהבדיל פרטנר וסלקום גם לאחר ירידה של 50% עוד רחוקות מכניסה). בודאי שאיני יודע לזהות שפל, ולא פעם ציינתי שלטעמי אין איש יודע זאת, אך בבניית תיק אני מעדיף לבחור במניות ה"כבדות" שלאורך זמן יניב תשואה נאה.
בקרוב נעלה תיק מניות מבוסס ניתוח טכני שלניסן ביו – תיק זה מתאים לסוחרים קצרי הטווח שבינינו ותכליתו שונה: כניסה במחיר X ויציאה מהירה לאחר מספר אחוזים או סטופ. אין זאת כוונת תיק האתר, ואע"פ כן אביא את נתון המניות שיצאו מהתיק: במהלך השנה החולפת הוצאנו מהתיק 24 מניות בתשואה ממוצעת של 11.6% . לדעתי זוהי תשואה טובה למדי, בטח כשמדד המעוף רשם ירידה של 20%, ובתנאי והקורא משפט זה הוא משקיע ולא סוחר. לכן, צריך להסתכל על התיק בפרספקטיבה של משקיע = שנתית, ולבחון את המניות שיצאו מהתיק ולא הפסדים על הנייר (פרוטליקס הפסד 35%) או רווחים על הנייר (צ'ק פוינט רווח 39%).
המשך יום טוב.