תודה למפרגנים.
Golfman – מהסיבות שמניתי, אכן רוכשי הבנקים הם בעיקרם ציבור ולא מוסדיים/זרים.
Romes – מסכים בהחלט אבל זה נכון לשני הצדדים. אם פישר ינסה לפעול כפי שברננקי פועל נגד שחקני הנגזרים בארה"ב, הוא יגלה שכאן החוקים אחרים לגמרי בשל גודל השוק.
Yossid – קיימת שחיקה בתעודה ולאורך זמן היא באה לידי ביטוי ניכר. עדין, כאחת מאחזקות העוגן אני מוצא לנכון לרכוש את הנייר, ובפרט של מצב קיצון בטחוני המרחף באויר.
Rema – הוצאנו כבר לא מעט מניות בתשואה דו-ספרתית מהתיק, ולצערי המעבר באתר מחק את רובן. כך או כך, איני סוחר ולכן פחות מענין אותי מה עושה כיל או בזק נקודתית, ויותר מתאים לשפוט השקעות לאחר שנה ויותר (אלא אם במפורש הודגש לטווח קצר). בנוגע לאפל, אני מודע לעובדה שאת מכורה למניה J אבל באמת שאין כל קשר בין רווחיה לבין מחירה הנוכחי (ואת זה אני כותב לאחר ההודעה בדבר חלוקת הדבידנד). בכל בועת דוט.קום יש את המניה התורנית, והפעם זו אפל. גם על אפריקה לבייב וחברים אמרו שתהיה שווה 18000 לאחר שנגעה ב 580 ומאז צללה 90%. אין ספק שאפל זו לא אפריקה אבל שווי ריאלי הרבה יותר קרוב ל 400 מאשר ל600 (מחירה הנוכחי). ואם יש עדין ספק, שאלי את עצמך מהי הסיבה בגינה מניה זינקה 50% בחודשים ספורים ללא כל השקה, פטנט, רכישה או עניין עקרוני אחר...
Nivh – תעודת סל לא ממונפת. יש לא מעט כאלה, רק שים לב שכוונתי לנסדק כללי ולא לנסדק 100. בנוגע לדקס – אכן, אין עוד טעם להוסיף ולהחזיק בו לונג לאחר זינוק של 21% מתחילת השנה. בטח לא שורט, אבל יש להמתין לתיקון.
Poria – נקודה טובה אך זה מאוד תלוי היכן ימצאו הבנקים בשלב זה. כל קירבה לאיזור 900 בנדד מזמינה רוכשים ורמת 1000 בד"כ עושה ההיפך. אני מתאר לעצמי שחזרה ל 900 תמשוך חזרה מוסדיים בלי ועם קשר להודעת פישר, וכנל הפוך.