פורסם במקור על ידי
boaz1972
שחקן שלום!
אינני מיימר להיות מומחה בשוק ההון ואין לי כוונה לפגוע באיש, אך במעט השנים בהם הייתי פעיל בשוק זה התגבשו אצלי אט אט מספר תובנות:
1.כל הניתוחים הטכניים הם רולטה, ירייה באפלה שסיכוייה להתממש אינם עולים על הסיכוי לקבל את צד כזה או אחר בהטלת מטבע.
2.כל מטרת המנתחים למיניהם היא ליצור תהודה, לרכוש קהל נאמן ובדרך כזו או אחרת לגזור קופון כתוצאה מעמלות שמשלם הציבור הרחב.
3. הדרך היחידה להרוויח בשוק ההון ולאורך זמן- בהנחה שמדובר באזרח מהשורה המעוניין להרוויח כמה לירות- לקנות תעודות סל של המדדים המובילים למספר רב של שנים ולא לעשות דבר.
4. כל השאר- הם הימורים פשוטו כמשמעו. תשתום שכר לימוד יקר מאוד וגם מתסכל. העשרת כיסי בתי ההשקעות, בנקים, מנתחים ושאר מתווחים בין האזרח הקטן למנגנון השוק.
זוהי דעתי האישית.
אין בכך לפגוע באיש ובוודאי לא בכותבי ומתחזקי אתר זה שהוא לכול הדעות מקצועי ומושקע מאוד.
לאיש מהשורה, ונדמה לי שרוב המשקעים בשוק ההון הם כאלה, אין טעם לבזבז זמן, עמלות יקרות ומשאבים נוספים בהבנתו ובניתוחו של שוק ההון. פשוט לקנות תעודות סל לשנים רבות ולשכוח. כל שאר האפשרויות מובילות לדעתי לבזבוז זמן, משאבים- ולרוב גם למפח נפש.
אני את השיעור שלי בהחלט למדתי!