x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

Hybrid View

שלום,

אודה על התייחסות של כלם - מה הייתם אתם בוחרים ונמקו
    סיעור מוחות - למה לא? מה יהיה בסוף עם בן דוב - שאלת השאלות?

מצבת החובות של סקיילקס ניראת (בקירוב) כך:

1.5 מיליארד ש"ח חוב לבעלי האג"ח (כולל החוב לסדרה להמרה שנפדת רק בשנת 2024).
    1.2 מיליארד ש"ח הלוואת מוכר של האציסון.

מול החובות הללו נמצאים הנכסים הבאים:
    200 מיליון ש"ח במזומן
    400 מיליון ש"ח שווי היבוא של סמסונג.
    71 מיליון מניות פרטנר.

אם ננכה מהחוב את רכיב המזומן ואת פעילות סמסונג - נקבל יתרת חוב של 2.1 מילארד ש"ח שכנגדה יש את מניות פרטנר.

חלוקה מהירה תראה לנו שלפי התחשיב הזה, ובהנחה שמניות פרטנר יגיעו לשווי של 29.5 ש"ח (השווי לפי עיסקת סבן), אזי לסקיילקס יהיה NAV שנע סביב האפס.
    בהינתן מחיר כזה למניות פרטנר כדאי לקנות את האג"חים בסדרות הארוכות (ז-ט) של סקיילקס, שניראה שנסחרות עמוק מתחת לשווין הכלכלי.

נעבור לסאני, כדי שבעלי האג"ח שם יראו את מלוא כספם בחזרה, לסיילקס צריך להיות NAV של לפחות 200 מליון ש"ח, לפי החשבון הבא:

חובות:
    240 מליון ש"ח

נכסים:
    תפוז 10 מליון
    מוביל איי 10 מליון
    2 מיליון מניות פרטנר שבאחזקתם הישירה 60 מליון (לפי שווי מניה של 30 ש"ח).

ו- 80% ממניות סקיילקס, שגם משועבדות לטובת בעלי האג"חים.

עכשיו לשאלת מיליון הש"ח - מה יהיה שווי מניות פרטנר?
    מהחישוב המהיר הזה עולה שאם מניות פרטנר ימשיכו להתאושש, אזי צפוי תשלום מלא בסקיילקס ואולי גם בסאני (אם מחיר המניה יגיע לכ- 33 ש"ח) - תלוי עד כמה המניה תתאושש.
    אם המניה תחזור להחלש - אז שומר נפשו יירחק.

מכל האמור ניתן להגיע למסקנה ברורה אחת - משקיע שמאמין בהמשך ההתאוששות של מנית פרטנר, כדאי שישקיע באג"חים הארוכים של סקיילקס ומשקיע ששורי לגמרי על פרטנר, שיחטוף את האג"חים של סאני - שנסחרות ב- 20 אג' +/-.

משקיע הצופה ירידה במנית פרטנר - טוב יעשה אם יחסל את כל אחזקותיו בחברות האלה.

המשך ערב נעים,

R

אודי:
    אם כל האהבה שלי לדמויות שאותן הזכרת. אתה לדעתי טועה, או לכל הפחות ממש מגזים.

צריך להפריד בין שני דברים.

אחד הוא המושג של חברה בע"מ, לי לפחות לעת עתה ברור כי ההגנה של מפני נושים מחזיקי המניות מפני הנושים הכרחית לקיום שוק מודרני. זה אומר שאם החברה השקיעה במקומות קיקיוניים ובנתה על זה שלחזירים יהיו כנפיים. אז כן בעלי האגח גם צריכים להפסיד. הרי לא יתכן שכל האגחים תמיד ישלמו הכל ובזמן, אחרת הכל היה נסחר כמו אגח ממשלתי (כאילו שממשלות משלמות בזמן ובכלל...)

השני הוא נורמות קלוקלות, פושעות הרבה פעמים בשוק ההון בארץ וגם בעולם. המבנה של הפיקוח, החל מהפיקוח על שוק ההון וכלה בדירקטורים הוא שערוריה שאין כדוגמתה. את הדירקטורים ה"חיצוניים לא מענין כקליפת השום דאשקד להגן על החברה, או על המשקעים הקטנים " (אולי יש כמה צדיקים בסדום אבל לא היתי מהמר על זה). מה שמענין אותם זה הארנק, הגוב הבא והארנק, ואיך לשים את לשונם במקום שנמצא בין הלחי השמאלית והימנית של בעל השליטה (ולא אני למתכוון ללחי של הפנים). אני מקווה שילדים לא קוראים את זה. וכאן עדין לא הזכרתי את גילוי העריות הפיננסי רגולטרי שנוצר עקב אמאמא של אי הפרדה בין תאגידים ראלים לפיננסים: עובדים נאמנים של תשובה ודנקנר מימנו מכספי הפנסיה שלנו הרפתקאות לדנקנר ותשובה (בהתאמה בעקיפין ומכל הכיוונים).

חוקים להפרדה בין ראלי לפיננסי. לדירקטורים חיצונים רבים יותר ועם שיניים. לאחריות אישית של דירקטורים. לאחריות אישית של נושאי משרה (במקרי קיצון). על זה צריך להלחם (אחח חבל שהמחאה החברתית בוזבזה על גנים בחינם ולא על דברים חשובים)

וכי יצא לי כהרגלי ארוך, אסיים ואגיד שלא כל תיקון כושל/שכשל אותו דבר הוא:
    לבייב נתן כסף טוב לחברה והחזיר מאות מיליונים, לפי זכרוני הרבה מעבר לדיבידנדים ששילם.
    תשובה, תשובה עם הכבוד של תשובה שכולם בנו עליו (וגם אני לצערי קצת) נתן תכלס צינור. אולי הוא שילם קצת. אבל המשכורות של אליק ורכישות בעלי עניין... צינור.
    נוחי, עוד נראה. בנתיים למרות שהוא נראה כמו חתול מדושן עונג שאכל את כל השמנת ׁ(של כולם), נראה שהוא יותר צדיק מתשובה בטוח ויתכן שלא פחות מלבייב

נראה,

נ.ב.
    ואו יצא ארוך ממה שציפית

שלום לכולם,
    קראתי סקירה היום ואשמח לשתף אתכם בה.

הסקירה נגעה בפירמידה של בן דב. כמו TBY היא טענה שפרטנר נסחרת מתחת ל"שווי הראוי" שלה. הם טענו כי האג"חים הקצרים נמצאים מאוד קרוב לכסף (כמו שנטען גם כאן בפורום).
    מה שהיה מעניין היה דווקא החלק שדן באג"חים הארוכים. הם טענו כי הם פחות ראויים להשקעה. הסיבה לכך היא מחירם של האג"חים של סאני. אם סקיילקס תצליח לשרת את החוב שלה יש סיכוי טוב
    שהיא תצליח ע"י שיעבודים של מניות פרטנר שישתחררו מהאג"חים הקצרים לגייס חוב חדש ולהעלות סכום כסף מספק עבור סאני. הצעה מעניינת נוספת שהם העלו למי שמאמין בשרידותה של הפרימידה ותשלום של האג"חים הארוכים
    היא השקעה במנייה של סקיילקס. סקיילקס נסחרת היום לפי שווי שוק של פחות מ-100 מיליון ש"ח כאשר כיום היא מחזיקה בנכס שלפי שווי הערכה שמרני מאוד (לפי החישובים שיצא לי הם מציינים שווי נמוך מהשווי הסחיר היום שלדעתם נמוך מדי) של 1.3 מיליארד ש"ח. במידה וסקיילקס תשרוד את המשבר ותצליח לשרת את החוב פוטנציאל הרווח הוא עצום.

אני אישית מחזיק רק באג"חים הקצרים של סקיילקס, לדעתי הסיכון באג"חים ארוכים של סקיילקס/ סאני/ מניית סקיילקס הוא גבוה ואני אישית לא רוכש אותם, אך לדעתי הסיכון בסאני ומניית סקיילקס הוא גבוה מעט יותר מהארוכות ופוטנציאל הרווח הוא פשוט עצום.

לידיעתכם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות