קודם כל, ברצוני להודות לכל חברי הפורום על השרשור המרתק הזה. אני אישית למדתי ממנו המון.
כבעל השכלה מתמטית, הייתי חייב לוודא בעצמי את כל המספרים שהובאו ע"מ לקבל החלטה לגבי כדאיות השקעה באג"ח סקיילקס.
אני משקיע מתחיל בתחום אג"ח קונצרני לא מדורג ולכן נאלצתי להזיע בתוך מעמקי דו"ח סקיילקס אחרון שהוא עבור הרבעון הראשון (כמובן באתר מאיה), ולכן מבקש עזרה מחברים על מנת להבהיר נקודות שלא היו ברורות לי (זוהי פעם ראשונה שאני לומד דו"ח חברה ציבורית).
1. סקיילקס מציינים לגבי גובה החוב (סעיף 1.1.4 א' בעמוד 6 של קובץ .pdf):
"נכון ליום 31 במרץ 2012 לחברה חוב נטו בסך כולל של כ 2.4- מיליארד ש"ח. לחברה חוב ברוטו בסך של כ 2.3- מיליארד ש"ח אשר כנגדו משועבדות מניותפרטנר בהחזקת החברה (בפסקה זו: "המניות המשועבדות") .נכון ליום 31 במרץ 2012 שוויין בבורסה בתל אביב של כל מניות פרטנר בהן מחזיקה החברה הינו כ 21.98- מיליארד ש"ח, ונכון ליום 28 במאי 2012 כ 31.2- מיליארד ש"ח. נכון ליום 31 במרץ 2012 שוויין בבורסה בתל אביב של כל המניות המשועבדות הינו כ 1.2-מיליארד ש"ח, ונכון ליום 28 במאי 2012 כ 0.8- מיליארד ש"ח."
זה לא הסתדר לי עם הפוסט המקורי של PIRATE שמציין גובה החוב בצורה כזאת:
חובות:
- חוב עם שיעבוד מניות 2400 מליון שח (מובטח ע"י מניותפרטנר בשווי שוק של כ-1300 מליון שקל).
- חוב ללא שיעבוד כ-300 מליון שח.
למיטב הבנתי סקיילקס מציינים שהחוב של 2.4 מיליארד ₪ הוא סך החוב (משועבד ולא משועבד) ולכן גם מפרטים גובה עדכני של שיעבוד.
האם אני מפספס משהו?
2. לא מצאתי בדוח אותם 300 מיליון ₪ מזומן ש-PIRATE מציין.
סקיילקס כותבים (סעיף 7.3, עמוד 57 של הדו"ח) שיתרת הפתיחה של מזומן ל-1/04 הוא 366 מיליון ₪ (ולא 300).
האם זה נעשה לצורכי עיגול בלבד?
3. שלוש שאלות הבנה:
· האם זה יהיה נכון לקחת בחשבון 100% של המזומן לצד הנכסים? הרי המספר ידוע רק נכון לתאריך כתיבת הדו"ח ולא יודעים בוודאות מה קרה מאז (יכול להיות הפרש של עד 3 חודשים).
· פעילות של ייבוא מכשירי סמסונג
יש דעות (ולדעתי האישית די מבוססות) שזיכיון ייבוא הוא תוצר של יחסי אימון אישיים של אילן בן דב מול סמסונג ואם בן דב יוצא מהמשחק, אז ייתכן ופעילות הזאת שווה משהו רק עד תאריך התפוגה של הזיכיון הנוכחי (כעת עד סוף 2013) וזה במקרה הטוב (לא ברור לי האם במקרה של יציאת בן דב ההסכם מול קוריאנים יהיה תקף).
האם לא יהיה נכון יותר (בגישה מחמירה) לפחות להוריד הערכות של הפעילות הזאת (ובמקרה של פרנואידים שבינינו, לא להתחשב בה בכלל)?
· הון חוזר מפעילות ייבוא של מכשירי סמסונג
לא ראיתי בדו"ח את ה-200 מיליון ש-PIRATE ציין בצד הנכסים. האם גם פה פספסתי? בכלל, האם זה נכון להחשיב הון חוזר בצד הנכסים לאור השאלה לגבי תקפתו של ההסכם מול סמסונג ומקרה של "פרישת" בן דב (סליחה על הבורות בהבנת המושג "הון חוזר", רק קראתי הסברים באינטרנט מה הוא הון חוזר, ולא בטוח שהבנתי לגמרי על מה מדובר)
תודה מראש על התייחסות