הי Jorge
האמת שרציתי לכתוב לךתשובה ארוכה אבל אז קראתי את הטור אורי טל טנא וכיוון שלא נראה לי שאני אצליח לסכם את הנושא טוב כמוהו הנה הקישור. מומלץ.
http://www.calcalist.co.il/local/art...573588,00.html
ואם אפשר כמה הערות
1. לפי ניתוח שלי (מעט פאסימי) שווי האגחים ללא הבטחונות הוא כ 60 אג'. הבעיה ששווי זה נזיל ותלוי בגורמים כמו: השגת/אי השגת פרמייה על מניות שליטה, שווי פעילות סמסונג עם/ללא בן דב והכי חשוב מתי סקיילקס תודיע על חדלות פירעון. גורמים אלו יכולים להוריד משמעותית את שווי האגח בפירוק.
בנוסף אם ערך סחיר של 43 לאגח שנותן 60-65 אג' בפירוק זו סיבה לקניה אז מדוע לא רכשת לפני ההודעה על העסקה כשהאגחים נסחרו ב 35?
2. אם כבר אתה הולך על האגחים הארוכים אז אגח ז' הוא המומלץ ביותר. גם הדיסקאונט בו הוא הגדול ביותר (בפער קטן) וגם משלם ריבית של 4% בקרוב (18.6.12 יום הX).
3. אם בחרת לרכוש אגחי סקיילקס אני דווקא הייתי ממליץ על הקצרים. במקרה של פירוק מצבם יהיה טוב בהרבה מהאגחים הארוכים עקב הבטחונות (מכסים כ 40% מהחוב), כששווי הבטחונות הרבה פחות נזיל וספקולטיבי כמו שווי הנכסים הלא משועבדים. במקרה של עסקה גם שם לדעתי מצבם יהיה טוב יותר. המחמ הקצר והבטחונות (לסדרות הקצרות עדיפות נושים גם על פני האצ'סון) נותנים עדיפות ולא מעט כח במשא ומתן לסדרות הקצרות. בוסף המחזיקים הגדולים האגחים הקצרים של סקיילקס הם מוסדיים וסביר שהם ינסו לדאוג לעצמם בהסדר. לגבי איזה עדיף, סדרות א' ו ג' שוות בעיניי. לסדרה ג' כיסוי בטחונות עדיף במעט אך האפסייד בסדרה א' גדול יותר (גם בנכיון הריבית שתשולם בקרוב בסדרה ג').