פיראט,
מכיוון שאני מחוץ לחגיגת סקיילקס / סאני האם אתה יכול להמליץ על שער כניסה עם שלייקס מספיקים?
מכיוון שלמוד טאו אנוכי - על בן-דב אני ממש לא סומך....
תודות
פיראט,
מכיוון שאני מחוץ לחגיגת סקיילקס / סאני האם אתה יכול להמליץ על שער כניסה עם שלייקס מספיקים?
מכיוון שלמוד טאו אנוכי - על בן-דב אני ממש לא סומך....
תודות
בוקר,
סקיילקס: "הסכם מול האצ'יסון - בשעות הקרובות"; יכלול הצעת רכש לאג"ח סקיילקס ומכירת מניות סאני
סקיילקס, החברה האם שלפרטנר, בדיווח לבורסה: מו"מ מתקדם מול האצ'יסון ■ מניות סאני בסקיילקס יימכרו להאצ'יסון, במהלך שיבטיח את אג"ח סאני ■ בן דב רכש מהאצ'יסון את השליטה בפרטנר באוגוסט 2009 תמורת 5.3 מיליארד שקל
סקיילס של אילן בן דב, החברה האם שלפרטנר, מסירה הבוקר (ב') את הערפל סביב העסקה מול הצ'סון מהונג-קונג, ומדווחות לבורסה כי המשא ומתן "מתקדם והחברה מעריכה כי הסכם ייחתם בשעות הקרובות". מניות סאני וסקיילקס נמצאות בהפסקת מסחר עד להבהרות נוספות.
על פי הדיווח, המתווה המתגבש יכלול על פי המתוכנן הצעות רכש לאגרות חוב רגילות של סקיילקס ושל של סאני. בן דב רכש מהאצ'יסון את השליטהבפרטנר (44.5%) באוגוסט 2009 תמורת 5.3 מיליארד שקל, והראשונה העמידה לרשותו הלוואת מוכר בהיקף של 300 מיליון דולר (1.2 מיליארד שקל). הלוואה זו, שנושאת ריבית שנתית של 2.2%, עומדת לפירעון בתשלום אחד באפריל 2014, וכנגדה משועבדות לטובת האצ'יסון 12% מהון המניות של פרטנר, בשווי שוק נוכחי של 330 מיליון שקל בלבד - כרבע מהחוב.
הלוואה זו, וכן הזכות שעומדת למחזיקי האג"ח של סאני לפרוע באופן מיידי את החוב כלפיהם בשל ירידת שווי הבטוחות שבידיהם (מניות סקיילקס), הביאו ככל הנראה את בן דב להבנה חדשה; לפיה, אם לא יבצע מהלך מהיר, הוא עלול לאבד את השליטה הן בחברת הסלולר והן בפעילות יבוא מכשירי סמסונג, ולהיוותר בסוף היום ללא נכסים.
על רקע זה טס בן דב בשבוע שעבר להונג קונג, במטרה להגיע להסכם מול האצ'יסון; זאת לאחר שבנקי ההשקעות הזרים ששכר לפני מספר חודשים, לא הצליחו למצוא עבורו קונה למניות השליטהבפרטנר.
בהצלחה HK מקום משגע תהנה לך מכוער שכמוך............
לך תקנה כמה מותגים לאישה ב city harbor
לך לצד השני לקאולון יש שם כמה ברים משגעים............
לך עלה לקומה 24 במלון Peninsula
יום משגע
Rר
טוב,
לפי פרסומים בעיתונים (סותרים כמו תמיד במקרה זה), אנסה לתת את הפרשנות שלי למה שהולך לקרות (שום ידע מוקדם - פשוט best guess שלי). אין הודעה רשמית עדיין.
1. הצינסון קונה 75% מסקיילקס במזומן 500M שקל (משאירה 3% לסאני).
2. סאני קונה את פעילות סמסונג ב-500M שקל (400M במזומן ו-100M בחוב, עם שיעבוד)
3. הצינסון מוציאה הצעת רכש ל-50% מאגחים ז-ט והתמורה היא 70 אג + אופציות על סקיילקס.
4. בנוגע לסאני, בן דב יקנה חצי מהחוב ב-70 אג לאגח (הצעת רכש / לוקסי?).
אם ההערכה שלי נכונה (לא אהייה זמין ביומיים שלושה הקרובים ולכן לא אוכל להתייחס להצעה עצמה), השווי הסחיר של אגחי סקיילקס הארוכים (ז-ט) הוא כ-85 אגורות. אגחי סאני לטעמי שווים אף יותר (92 אג).
בברכה,
תודה פיראט - נשמע בהחלט הגיוני ותואם את מה שאני קראתי.
מעניין אותי לגבי הצעת הרכש של האגחים איך הגעת להשערה הזו של ה 70 + אופציות. לא שהיא לא הגיונית..
ואם זה ההסדר - איך אתה רואה את השווי של אגח טאו? (אגח לתתרנים בלבד, זה בטוח, אבל אולי יכול לקפץ קלות גם כן)