הי,

ההודעה המרעישה של הבוקר. האצינסון קונה בחזרה ב-400M שקל 60% מסקיילקס (30% מפרטנר - לא יאומן, פרטנר נקנית לפי שווי של 1300M שח), שאר החוב יידחה בשנתיים והפעילות של סמסונג יוצאת החוצה. אני אתן פה פרשנות שלי לעיתונות (אני מניח שהפרסום נכון) למה שבעצם הולך לקרות (דעתי בלבד):
1. האצינסון מקבלת 60% מסקיילקס.
2. האצינסון מוחלת על חוב של 400M שקל לסקיילקס (800M שקל חוב נותר).
3. סקיילקס מוכרת לסאני את פעילות סמסונג ב-700M שקל באמצעות חוב בעל טווח בינוני עם שיעבוד ראשון על הפעילות.
4. האצינסון/סאני קונות את שאר מניות סקיילקס בשוק והופכות אותה לפרטית.
5. האצינסון מציעה לבעלי האגח של סקיילקס (חלקם או כולם - אינני בטוח) פריסת חוב, הגדלת ריבית ו/או הגדלת בטוחות ובתמורה משחררת את השיעבודים על החוב הנותר שלה (ואז גם החוב הופך להיות נחות - חוב לבעל שליטה).

נראה כמו win-win-win-win לכולם. סאני מחזיקה 17% מסקיילקס, אך סקיילקס הופכת להיות חברה סולבנטית ולכן מקבלת שווי עבור בעלי האגח שלה (וכנראה גם עבור בעלי המניות). האצינסון מקבלת את פרטנר כמעט חינם (דרך סקיילקס), בעלי אגח סקיילקס מקבלים חוב כמעט בטוח (כאשר רובם קנו בשערים 30:60 - כמעט ולא נותרו מוסדיים בנייר, הם כבר זרקו את הכספים שלנו לפח של ההיסטורייה) בגלל הנחתת החוב להצינסון.

אפילו ייתכן שאגח טאו תהנה מהמצב (עקב מתן שווי לסאני + אולי הרצון של בן דוב להשאיר לעצמו פתח לשוק ההון בעתיד).

בברכה,