הי hron,
בעיקרון, אין לדעת וכמו שאמרת, כל מקרה לגופו.
אוכל רק לאמר מהי אסטרטגיית ההשקעה שלי ...
באסטרטגיית ההשקעה שלי אני משקיע לא סוחר. רוצה לאמר, לעולם איני משקיע כי אני "מאמין שהמחיר יעלה" ולעולם איני מוכר כי אני "מאמין שהמחיר ירד". אני קונה כשלפי התחשיבים שלי העסקה משתלמת (ביחס לשוק) ומוכר כשהעסקה רעה.
דוגמא, קניתי נאנט כאשר היתה בצניחה חופשית כי חשבתי שהעסקה משתלמת. מנגד, מכרתיאפריקה כו (למרות שהאגח מעולה) כי לדעתי הוא נסחר גבוה ביחס לשוק (שנמצא מחוץ ליציבות).
ההתיחסות היחידה שלי למסחר היא בכך שכל נייר אני קונה בהדרגה ומוכר בהדרגה. לדוגמא (קצת קיצונית) אני אישית מחזיק היום כ-24% מהתיק בפטרוכימים אגח ו. הגעתי לכמות הזו כיוון שקניתי בסכומים הולכים וגדלים אל תוך הירידה (משער 50 עד שער 34) והנייר עלה מאז מאוד. כיום (למרות שאני חושב שהנייר עדיין מאוד אטרקטיבי) אני מוכר בסכומים הולכים וגדלים, שכן אחוז האחזקה שלי בנייר יצא מפרופורצייה סבירה בעיני (אני מחזיק עד 15% בניירות שהם באנקרים בעיני ועד 5% בניירות טובים). בראייה אחורה, עדיף היה לקנות הכל ב-34, אך לא ניתן היה לדעת זאת מראש.
השוק היום מתמחר "סיכוי להסדר". אם תהייה הודעה על הסדר, האגחים יצנחו ואם יודיעו על מכירתפרטנר האגחים יטוסו. בין לבין, ספקולנטים כמונו יחשבו סיכויים ויניעו את הנייר לנקודת שיווי משקל.
בהצלחה,