הלו reem,
ראשית, אשתדל להמשיך.
כמו שאמרת, אין דבר בטוח (בלעדי המוות). הניתוח נכון לרגע בו הוא נעשה. אם יהייה לי מה לעדכן, אעשה זאת ...

הלו freedom,
ראשית, תודה.

כעת, לגופו של עניין.
1. מניות פרטנר של סאני אינן "מניות שליטה" ומכיוון שכך שוות פחות 15%. מצד אחד, אכן נראה שהגזמתי בשווי שלהן מטה (אתה צודק ואני מתנצל). מצד שני, לפי הניתוח המילולי (ותפיסתי), נראה לי כי אתה הגזמת מעלה - אני אתקן את הניתוח לפי מניות פרטנר בשווי 50 מליון שח.
2. במהות, אכן עשיתי מישמש בין לפני ואחרי פדיון בסאני (כתיקון לניתוח שעשיתי בעבר). בוא נעשה מעט סדר ונראה אם טעיתי בההעברה - אנא קרא בשנית וראה אם אני טועה שוב (למען כלל הקוראים). הפעם הניתוח הוא להיום ומפורט יותר.
- החברה מחזיקה כ-10 מליון אגח, חוב האגח הכולל לאחר הפדיון הוא כ-240 מליון ולכן הצדק איתך - 230 מליון שח הוא המספר הנכון לאגח.
- נכסים בהחזקה לפני הפדיון בינואר (שלא נכנסו ל-Q3):
א. מזומן ושווי מזומן לפני הפדיון (בהסרת הלוואה קצרת טווח של 30 מליון מהבנקים): 30 מליון.
ב. מניות תפוז: 12 מליון.
ג. בניין תפוז - 13 מליון (נמכר לאחר Q3).
ד. נכס פתח תקווה - 11 מליון (נמכר לאחר Q3).
ה. דיבידנד סקיילקס - 2 מליון.
- פדיון בינואר - 50 מליון שח.

מסקנה:
- מזומן/נכסים פיננסיים סחירים באזור 20 מליון שח.
- מניות פרטנר בשווי 50 מליון שח.
- חוב של 230 מליון שח.

רוצה לאמר שאגח שווה 70/230 במקרה הגרוע. כלומר 30 אגורות לאגח. נראה לי שעשיתי את ההמרה נכון. אם אתה עדיין חושב אחרת, אנא הפנה אותי בסעיף הנכסים (ו/או החובות) לנקודה בה אני טועה (לבדיקה חוזרת). בכל מקרה, אם אני צודק או טועה, אני שמחתי לקבל את תגובתך (מה שאומר שמישהו גם בודק שאינני כותב שטויות :-)!!!).

לגבי נושא הדיבידנד, אני מסכים עם reem, סקיילקס תעביר דיבידנד לסאני???!!!! - סקיילקס היא חדלת פירעון דה-פקטו ולכן לדעתי זה לא יעבור (יגיע לבית משפט וייפול). בשטר הנאמנות יש סעיפים ערטילאיים של "חשש כבד לפדיון" ובן-דב ייתקשה לסתור זאת בבית משפט בתקופה הזו. לא הייתי סומך על דיבידנד!!!!

בברכה,