ראשית - תודה,
נראה שזה עניין אנשים וכיוון שעשיתי את הניתוח עבור עצמי, החלטתי לפרסמו.
הסתכלתי על הניתוח של צ'רניאק (להשוות אותי אליו - נובאמת ...:-), באה הנמלה אל הפיל ושאלה למי יש יותר גדול). לגבי סקיילקס, רוח הדברים דומה, אך נראה שהוא הרבה יותר אופטימי ממני (פעם ראשונה שזה קורה לי). אולי ההבדלים נראים קטנים, אך בסופו של יום הוא רואה תזרים של 300 מליון ש"ח ואני רואה 230 מליון ש"ח (רצפה כמובן). שזהו הבדל מהותי.
כמו כן יצויין כי המטרה היתה מעט שונה. המטרה שלי לא היתה להסביר מדוע אגח סקיילקס כדאי, אלא יותר במטרה להזהיר בפני הסיכון העצום הטמון באגח סאני ולהראות אלטרנטיבה שפויה יותר בחשיפה לקבוצה.
הייתרון העיקרי של סקיילקס (כפי שאני רואה זאת), הוא שכנראה יש לה רצפה סבירה מבחינת שווי נכסים. כלומר ה-worstCase שאני רואה כרגע (שיכול להשתנות בהמשך) הוא לא כל כך רע ....
תרשה לי לסיים באנקדוטה. בזמנו החלטתי להשקיע באלדן-טק/רילון. כאשר שקלתי את צעדיי בצורה זו בדיוק, הגעתי למסקנה שאלדן-טק עדיף. מהון להון, עד היום אני מחפש מאיין יבוא עזרי (מעל שנתיים ימים) בשני האגחים. אולי בסוף אראה משהו באגחים אלו אך כמובן שאגחי רילון ישלמו ראשונים ורק לאחריהם אלדן טק. מה שבא ללמדנו (ואני אכן למדתי) - אם יש בעיות, תיקח פחות תשואה ותתקרב לכסף (כלל ברזל שלי - לאחר הלימוד מאלדן-טק). גרידיות, אך במידה ... :-)
בברכה,