x

עמוד 4 מתוך 17 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

Hybrid View

הי pirate, כולם

קצת לסכם מבחינתי את הדיון עד כה (כמובן שאני לא מנסה לסתום פה את הגולל על הדיון, אני נהנה ולומד ממנו הרבה)
    אני מרגיש שצ'רניאק למעשה "עבר" מניתוח תזרימי וניתוח שווי טכני של הפירמידה כפי שעושים בניתוח ערך של חוב
    ל "הערכת כדאיות" של בן-חוב להכניס שותף בסאני/סקיילקס

מצד אחד, קצת לא נוח לי עם המעבר הזה שלו כי הוא נוגע לתחומים "פסיכולוגיים" שלא נוח לי איתם
    ואני מרגיש שהם לא צריכים חלק משיקול דעת בבחירת אג"ח להשקעה
    מצד שני ובאופן אישי אני כבר מחזיק סאני ג' מזמן ובשערים גבוהים הרבה יותר
    ובמערכת השיקולים של האם להחליף אותם בארוכים של סקיילקס, אני מוצא את עצמי שוב ושוב
    בוחר להישאר...
    יכול להיות שגם אני "נתקעתי" חשיבתית...בינתיים עדיין נשאר ומקווה לטוב

יום טוב

תודהרבה על התשובה, ההפניות, וגם עשיית הסדר - אני חדש פה ואלמד את הקונוונציה מהר..
    המסקנה שלי מעט שונה משלך, אבל אתעמק בלינק ששלחת ואפתח פתיל חדש. תודה!

rema1
    אורח
    pirate
    בוקר
    האגחים האלה לפני תספורות ראויות ובתי משפט וכו'.
    מעניין .....בהצלחה
    יום נעים

חברים,

חייבים לעשות סדר בנוגע לפרטנר שהינה הבסיס בהתייחסות לכל הפירמידה של בן-חוב.
    לצערכם, ככל הנראה, אני צודק ולהלן ההסבר בפשטות האפשרית (כל הסכומים מעוגלים):
    א. מה שחשוב, לאורך זמן, הינו התזרים ופחות הרווח.
    ב. ציינתי שהתזרים מפעילות שוטפת ברבעון הרביעי הינו חיובי ברמה של 400. זה כבר אחרי ניטרול כל ירידות הערך החד- פעמיות הנוגעות לקוי זהב וגם לאחר ניטרול הפחת (ש-PIRATE לא התייחס אליו).
    בואו נסתרכן ל-PIRATE: הפסד של 200 ברבעון, ניטרול קוי זהב 300 (הגענו ל"רווח" של 100 בדומה ל-PIRATE), ניטרול פחת 200 (הגענו ל"רווח" של 300) וניטרול ריבית 100 (יחזור אח"כ בתזרים ממימון, הגענו ל"רווח" 400).
    בתזרים מפעילות חייבים להתייחס לשינויים בהון החוזר (לדוג': גידול/קיטון לקוחות וכדו'). ברבעון הזה פרטנר היתה מאוזנת בשינויים בהון החוזר וזה שיפר את מצבה להלן. בד"כ יש לה צרכים של בסביבות 100 לרבעון.
    ג. בזה עדיין לא הסתיים הסיפור. הגענו לתזרים מפעילות השקעה. חברה כמו פרטנר עומדת בפני טכנולוגיה מתחדשת מדי יום-יומיים וחייבת להשקיע אחרת תפגר מאחור מול מתחריה. ברבעון השקיעה (ושילמה) 100 ולכן אנחנו יורדים ל"רווח" 300. במאמר מוסגר, החברה הצהירה שב-2012 תצטרך להגדיל את ההשקעות לרמה שנתית של 650 מ' !!
    ד. גם פה לא הסתיים העניין. הגענו לתזרים מפעילות מימון. תשלום הריבית 100 שניטרלנו קודם לעיל, חוזר עכשיו למשחק ולכאורה ירדנו ל"רווח" 200. האם מישהו ממחזיקי האג"ח של פרטנר ומהבנקים יוותר על הריבית כדי שהחברה תוכל לשלם דיבדנד לחברת האם. מסופקני.....בנוסף, קרה פה מקרה מעניין מאד. החברה ציינה שתשלום ריבית של 200 לאג"ח א' נדחה מ-31/12 (שבת) ליום הבא 1/1/12. מקרה דומה יקרה גם ברבעון הראשון של 2012.
    כלומר, בעצם אנחנו יורדים ל"רווח" (תזרים) של אפס !!! ועדיין לא דיברנו על פרעון הקרן באג"ח ולבנקים, מובלעת פה הנחה שהכל ימוחזר גב לגב. אני לא משוכנע שהדבר יהיה קל כל כך בעתיד לאור מצב הפירמידה !!

לסיכום - המצב לא פשוט, החברה מבינה את זה ולכן נוקטת בצעדים חריפים (לדבריה, עד פברואר הקטינה מצבת עובדים ב-1100) כדי להגדיל רווחיות ובעיקר לשפר את מצב הנזילות לאור הצרכים הגדולים שלא תמיד (ובטח במצב הפירמידה היום) ייענו ע"י הבנקים/גיוסי אג"ח. אני מניח שכולנו לא נסכים להלוות כסף לפרטנר (להלן גיוס אג"ח) כדי שהיא תוכל לשלם דיבדנד. אני בטוח שלא...

בברכה,
    אודי

חג שמח לכל הפורום. הנושא מענין רבים וטוב שיש פורום תוסס עם דעות מנומקות.
    כולם מסכימים כי מצב סקיילקס/סאני קשה.
    כדי להחזיר את חובותיו לאגח ובנקים הוא יצטרך כנראה להכניס שותף או להנפיק אגח חדש.
    לפי הדוח הוא קנה את פרטנר לפי שווי מניה של 60 ש"ח וכיום מחירה כ-20 ש"ח (כלומר שווה 2 מיליארד ש"ח לבן דב) וזה כנראה המחיר הראלי עם התחרות של המפעילים החדשים (פלפון הראשונה שהורידה מחיר החבילה בצורה אגרסיבית). אגח כמו שהזכרתם יהיה לא קשה להנפיק. לכן איני רואה איך הוא יצליח להחזיר חובות לבנקים ואגח.
    בסאני החוב הוא לא גדול, זה אולי הנחמה היחידה.
    לכן איני רואה איך הוא

הי,

ההודעה המרעישה של הבוקר. האצינסון קונה בחזרה ב-400M שקל 60% מסקיילקס (30% מפרטנר - לא יאומן, פרטנר נקנית לפי שווי של 1300M שח), שאר החוב יידחה בשנתיים והפעילות של סמסונג יוצאת החוצה. אני אתן פה פרשנות שלי לעיתונות (אני מניח שהפרסום נכון) למה שבעצם הולך לקרות (דעתי בלבד):
    1. האצינסון מקבלת 60% מסקיילקס.
    2. האצינסון מוחלת על חוב של 400M שקל לסקיילקס (800M שקל חוב נותר).
    3. סקיילקס מוכרת לסאני את פעילות סמסונג ב-700M שקל באמצעות חוב בעל טווח בינוני עם שיעבוד ראשון על הפעילות.
    4. האצינסון/סאני קונות את שאר מניות סקיילקס בשוק והופכות אותה לפרטית.
    5. האצינסון מציעה לבעלי האגח של סקיילקס (חלקם או כולם - אינני בטוח) פריסת חוב, הגדלת ריבית ו/או הגדלת בטוחות ובתמורה משחררת את השיעבודים על החוב הנותר שלה (ואז גם החוב הופך להיות נחות - חוב לבעל שליטה).

נראה כמו win-win-win-win לכולם. סאני מחזיקה 17% מסקיילקס, אך סקיילקס הופכת להיות חברה סולבנטית ולכן מקבלת שווי עבור בעלי האגח שלה (וכנראה גם עבור בעלי המניות). האצינסון מקבלת את פרטנר כמעט חינם (דרך סקיילקס), בעלי אגח סקיילקס מקבלים חוב כמעט בטוח (כאשר רובם קנו בשערים 30:60 - כמעט ולא נותרו מוסדיים בנייר, הם כבר זרקו את הכספים שלנו לפח של ההיסטורייה) בגלל הנחתת החוב להצינסון.

אפילו ייתכן שאגח טאו תהנה מהמצב (עקב מתן שווי לסאני + אולי הרצון של בן דוב להשאיר לעצמו פתח לשוק ההון בעתיד).

בברכה,

rema1
    אורח
    idans יקר,
    לשאלתך אשיבך אין לבעלי האג"ח דעה בנושא קרי למשקיעים ....
    זוהי דעתי ואשמח עם pirate ו/או udi ירחיבו בנושא....והיה ואני טועה
    אודה בטעות אין בעיה LOL
    יום משגע
    אדום אזה מה? יש אדום ויש ירוק זה שוק ההון...............

תודה

שלום PIRATE וחברים,

האמת מדהים, אבל אני מבולבל לחלוטין. נתוני האמת של העיסקה לוט בערפל ואנו נאלצים להסתמך על התקשורת המבולבלת כמונו.
    עד קריאת הניתוח של ידידנו PIRATE הייתי משוכנע שמדובר על 300 מ' $ (החוב) כנגד 60% מסקיילקס.
    עכשיו אני רואה אצל PIRATE כי רק 100 מ'$ ושאר ה-200 מ'$ נשאר כחוב. מישהו יודע מה האמת??
    סאני - לכאורה 100 מ'$ מספיקים לתשלום החוב לבעלי האג"ח. בינגו !!!
    פעילות סמסונג - מאיפה ה-700?? האם יש הערכת שווי אמיתית ואובייקטיבית? ובלי מזומן, רק כחוב עם שיעבוד.
    האצנסון - לא מבין את האינטרס שלהם. אומנם קונים בגרושים שליטה בפרטנר, אך סקיילקס עמוסה בחובות. כבר הבעתי את דעתי פה על הקושי של פרטנר להציף דיבדנד "מכובד" כלפי מעלה, אז מה יהיה??
    האם האינסטלטורים (לדברי REDARMY במקום אחר) הסינים טובים יותר.....
    בן-חוב - לפי זה הוא ה"מנצח" הגדול. הוריד לו מהגב ומהראש צרות אינסופיות ויכול לחזור ולהתעסק בענייני "שאנטי" ואהבה. סליחה, מחזיק עדיין 19% מסקיילקס.

האם פספסתי פה משהו??

IDANS, אם המחיר ראוי ואובייקטיבי אז אין לבעלי האג"ח סיבה להתנגד. במילא, לפי דברי PIRATE, הם יקבלו שיעבוד מלא על הפעילות עד להשלמת התשלום.

בברכה,
    אודי

חברים,

בהמשך להודעתי הקודמת, יש עניין אחר לא פתור המעלה תהיות קשות !!!
    האם לוקסי ידע משהו שאנחנו לא ידענו???
    האם יש פה עיסקה משותפת בין בן-חוב ללוקסי??
    האם רשות לני"ע ושאר הרגולטורים הקשורים לעניין יחקרו את הסיפור (המסריח?)....

ימים יגידו.

בברכה,
    אודי

שלום חברים

התשובה למה זה טוב להאצ'יסון פשוטה, הם נתקעו בלי בטחונות ובלי מנגנון לחיזוקם, בסוף רשימת הנושים. בסיכון מינימלי מבחינתם של 100 מיליון דולר הם מצילים חוב של 300 מיליון דולר, תשאלו מאיפה התקציב לכך?כנראה מתוך הרווח של שני מיליארד דולר שהרוויחה החברה מהחזקתה לאורך השנים בפרטנר החבוטה. ההודעה נשמעת טובה מכדי להאמין למחזיקי אג"ח סאני ולעניות דעתי זאת בשורה רעה למחזיקי אג"ח סקיילקס, 300 מיליון דולר עקפו אותם בתור.

קחו סיכונים בהגיון
    ארז
    נערך לאחרונה על ידי ILEEAVIV, 03.06.2012 בשעה 13:27 סיבה: הגהה
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות