x

עמוד 11 מתוך 17 ראשוןראשון ... 910111213 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

Hybrid View

הי chizhk,

היה לנו דיון לא מוזמן - מה שוויה של סאמסונג?

גם שם הגענו למסקנה כי סאמסונג כעסק חי שווה הרבה יותר מאשר סאמסונג כעסק מת. כמו שנאמר:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    סאמסונג:
    מלאי (מדוחות הסולו): 110M ש"ח.
    תזרים צפוי עד סוף 2013 (ע"מ 53 לדוח): 230M ש"ח.
    כלומר, גם אם אתה חושב שהזיכיון נעלם בסוף 2013, השווי שלו הוא 250M-350M ש"ח. ניתן להניח שבן דב לא ירצה לתת לעסק למות ולכן ניתן להניח שווי כלכלי של 400M ש"ח. משמע - שווי סאמסונג בתצורה הקיימת (מכירת/סגירת פעילות) הוא 250M-400M ש"ח.
    למעשה, אם אני מנתח את המהלך, בן דוב מנסה לצוד מספר ציפורים במכה אחת. אם המהלך יצא לפועל אני מניח שהתכנון הוא (לא מידיעה, פשוט מניתוח המהלך וניתוח הצרכים של בן דב):
    1. מכירת הפעילות לתפוז תמורת (א) חוב של לפחות 400M ש"ח (ב) מניות של תפוז בשווי לפחות 100M ש"ח (ג) התחיבות לתזרים בשנתיים הקרובות שגבוה מ-200M ש"ח מול החוב.
    הפעילות הוערכה ב-450M ש"ח ע"י המעריך מול האצינסון. בן דוב יצטרך לתת צופר מכיוון שהמכירה נעשית בחוב+מניות.
    2. הכנסת שותף לפעילות תפוז (מעל 30%) לצורך קבלת 150M ש"ח לפחות, חלקם בקנייה וחלקם בהשקעה.
    3. חלק הקנייה שהולך לסאני ישמש לתשלומי האגחים שם.
    4. חלק ההשקעה+תזרים שוטף ישמש לצורך עמידה בהתחייבות התזרים מול סקיילקס.

האמת - זהו מהלך הגיוני מאוד. זהו גם מהלך שמועיל לכולם, שכן:
    1. עבור סקיילקס (אגחים ומניות) - נותן לפעילות ערך גבוה יותר מזה המתקבל כשהפעילות בפנים (ללא בן דב), כמו גם נזילות גבוהה יותר (לא שזה מספיק ...).
    2. עבור סאני (אגחים ומניות) - מספק נזילות מיידית שכל כך נדרשת שם.
    3. עבור בן דב - מאפשר לו לצאת עם משהו ביד, גם אם סקיילקס תקרוס.

בסה"כ, נראה לי כמהלך חכם מאוד.

בברכה,

פיראט שנה טובה.

ואיך חברת תפוז ששווי השוק שלה 20M ש"ח תוכל לעמוד בחוב של 400M ש"ח?

גם אם כן, אתה חושב שלבן דב נותר קרדיט בשוק? למה שבעלי מניות המיעוט בתפוז יאשרו עסקת בעלי עניין?

להערכתי, המהלך לא יצלח, הסיכויים לכך אפסיים, כפי שכתבנו הרבה למוניטין בשוק יש מחיר ועד אליו הטיקונים מוכנים לשלם - בן דב בפרשת טאו גמר לעצמו את השם ומשם הגיעה המפולת שהפילה אותו בסאני את סקיילקס. אני לא מעריך שהוא יוכל להמשיך לבנות בניינים בורסאיים במצב הקיים.

הי jsphs,

פיספסתי את התגובה שלך (ומישהו אחר הפנה אותי לתגובה עם אותה תהייה).

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ואיך חברת תפוז ששווי השוק שלה 20M ש"ח תוכל לעמוד בחוב של 400M ש"ח?
    ברגע שאתה מעביר לה את פעילות סאמסונג אל מול חוב של 400M ש"ח אז היא כבר לא כל כך "שווה 20M ש"ח". הנקודה היא שחברה שמרוויחה 100M ש"ח בשנה בממוצע ועם מלאי של 100M ש"ח, לדעתי שווה כעסק פעיל, הרבה יותר מ-400M ש"ח (ברמת הסיכון הנידונה, הייתי אומר 600M ש"ח לפחות).
    כלומר עצם המכירה במחיר "נמוך" (שהוא מנגד מחיר גבוה לסאמסונג כפעילות מופסקת), יוצרת שווי כלכלי עודף (גם אם לא חשבונאי) לתפוז. במקרה כזה, כפי שציינתי, ניתן לדעתי למצוא משקיע שייכנס ע"פ תג מחיר נמוך מהשווי הכלכלי וגבוה מהחשבונאי, שיגשר על הפער בין התזרים שיוצרת סאמסונג בפועל לתזרים שנדרש לשירות החוב. המרחק לא יהייה כל כך רחוק לדעתי (כל זאת אם העיסקה תצא לפועל).

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    גם אם כן, אתה חושב שלבן דב נותר קרדיט בשוק? למה שבעלי מניות המיעוט בתפוז יאשרו עסקת בעלי עניין?
    אינני יודע אם יאשרו או לא. מה שאני כן יודע הוא שהם יהיו טיפשים אם לא יאשרו. במחי יד הם הופכים חברה של 20M ש"ח לחברה עם פוטנציאל של 500M ש"ח (150M ש"ח בדילול של כ-70% שזו הערכתי) בטווח זמן של 3 שנים.

כמו שכבר ציינתי, אני אישית איני מתייחס למוניטין, אמינות, סנטימנט, ... . הדבר שמעניין אותי הוא אינטרסים כלכליים ובמקרה זה הם חופפים לחלוטין בין כל הצדדים. אך, אכן, כל מה שקשור לבן-דב הוא מבחינת בד אדום עבור המוסדיים ולכן ייתכן שהעיסקה לא תעבור.

בברכה,

על קונספירציות וחיות אחרות:
    כולנו מבינים שהתזרים של סקיילקס הוא בדיחה ועדיין - אין פוצה פה ומצפצף.
    חשבתי לי - מדוע?

בדקתי - מי מפסיד ומי מרוויח מהמצב המצחיק בסקיילקס.
    המרוויחים: כל אגרות החוב הקצרות והבינוניות (א,ב,ג,ד,ו).
    המפסידים: אגרות החוב הארוכות (ז, ח, ט) והאצינסון.

המוסדיים מחזיקים בעיקר בסדרות עם הבטוחות ולכן אין להם כל סיבה להפסיק את הבדיחה.
    למחזיקי אגח ז,ח,ט ישנה עילה חלשה מאוד להעמיד את האגח לפדיון מיידי (גם תחת הקרקס הקיים).

מסקנה שלי (תאוריית הקונספירצייה):
    המוסדיים חברו לבן-דוב ומפעילים לחץ על האצינסון, לחזור לשולחן המשא ומתן.

תרצו תקנו, לא תרצו לא תקנו - אבל, אתם חייבים להסכים שזו תאורייה משעשעת!!!

בברכה,

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    תרצו תקנו, לא תרצו לא תקנו - אבל, אתם חייבים להסכים שזו תאורייה משעשעת!!!
    בברכה,
    לא עשיתי אישית בדיקה לגבי אופי האחזקות של הגופים המוסדיים (קצרות/בינוניות מול ארוכות), אך לגישה הזאת (אם באמת הרוב מרוכז אצל המוסדיים כפי שכתבת) יש הרבה הגיון. גם לא צריך שום קונספירציה יוצאת דופן בשביל זה. ולהצ'סון זה יכול להיות בכלל לא משעשע (לא שזה ימוטט אותם, אבל יכאב)

הסיפור עם אגח א' של סקיילקס עבד יפה ועכשיו עוברים לאגח ד' שאולי ישלם בחודש הבא 25% מהקרן.

כמה מניות משועבדות לאגח ד' ?
    מה שווי השיעבוד נכון להיום? וממנו נגזר שער מינימום לאגח גם במקרה של פירוק.

הי reem,

אגח א במחיריו היום יותר אטרקטיבי מ-ד במחיריו כיום. למעשה, אני אישית מזרים כספים שמשתחררים לי לסקיילקס א גם לאחר הפידיון (אם יבוצע - עדיין הכסף לא ביד).

בברכה,

א הוא הנכון.
    סדרה א תקבל 25(שיעבוד מהנכס)+12.5( חצי מזומן שיש בקופה) וסדרה ב תקבל 12.5 (חצי מזומן שיש בקופה).
    כמובן שהתעלמנו מהוצאות הפירוק יש דיי הרבה בדרך ומתוך הנחה שאין נושים נוספים אחרים (לבנקים בד"כ יש שיעבודים).

הי order, reem,

התשובה הנכונה היא כמובן ב (אם הבנתי נכון את הכתוב).
    סדרה א תקבל 25(שיעבוד) + 8.3333 (חלק יחסי של החוב הנותר) וסדרה ב תקבל 16.66666.

אז order,
    אני מניח שאם היית מציע יותר פתרונות, היית מקבל יותר תשובות - ככה זה עם יהודים, מספר תשובות כמספר האפשרויות ...

:-),

:-)

שאלה מצויינת, אף תשובה לא נכונה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות