x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

Hybrid View

Jorge, למה בחרת דווקא את שער 81? היום האגח כבר מעל 79! הוא יקר מאוד לדעתי ביחס לסיכון. הוא כולו בנוי על חברת נדלן סימפטית בפולין. בזמנו כשדיברנו על מניית בי קום אמרת שאתה לא מנסה לתזמן כניסה לנייר אז מדוע אתה מחכה הפעם לשער oפציפי? אינטרנט זהב לדוגמה נסחרת בתשואה גבוהה יותר ומחזיקה באחלה נכס.
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 09.01.2013 בשעה 10:52

kelazar - טוב ששאלת, ייתכן שדברי לא הובנו כהלכה.
    ראשית, מבחינה פונדמנטלית הנייר (ד') עדיין נסחר בשווי סביר בהחלט. הבטוחות שלו טובות יחסית, ומנגנון התאמת הבטוחות מסייע במידה מסויימת לשמור אותן ככאלה. רוביג היא חברה בורסאית בתחום קל להבנה (נדל"ן), וסחירה, ואני מאמין שתמורות בה יהיו יחסית קלות לזיהוי מבעוד מועד. גם התנית הפרעון המיידי במידה ויורד הכסף בקופה מתחת ל 7M יורו מסייעת אם הדברים בנאנט מסתבכים.

לגבי הערתי לגבי שער 81 - זו הערה שכתבתי יותר כשיתוף אישי ופיקנטי, לא בטוח שיש פה עניין ציבורי רב - ובכל מקרה הואיל ושאלת אענה:
    אני לא מאמין בלתזמן פסגות ושפלים, ולמעשה לא יפתיע אותי אם הנייר ימשיך גם עד 90 בעתיד הנראה לעין. שיטת הפיזור הפרטית והפשטנית משהו שלי מבוססת על דירוג פסאודו-חישובי שאני עושה לכל נייר, ולפי זה אני קובע כמה מנות ממנו אחזיק. כמובן, זה משתנה מעת לעת לפי מצב השוק ומספר המנות הכללי (=גודל התיק שלי).
    אגב - באופן תיאורטי זה לא אמור להיות מושפע משיקולי מימוש רווחים. בנייר זה למשל אני בכ-64% רווח אך לא מימשתי אותו עד כה. בפועל יש השפעה מסוימת - כי נייר שעלה חזק (או ירד חזק) - משתנה משקלו בתיק עקב תשואת היתר.
    לפי החישוב שלי בשער 81 מגיע הסף שבו אני פשוט מחזיק יותר מדי מנות ביחס למה שאני צריך (במונחי סיכוי/סיכון) ולכן אדלל את ההשקעה.

לטעמי יש להבחין בין הפרת בטחונות טכנית שעשויה להביא לדרישה לפרעון מיידי, לבין חוסר במקורות תשלום.

לדעתי לנאנט יש מספיק נכסים לתשלום חובותיה - היא בתהליך של "פרוק מרצון" שעשוי להותיר משהו גם לבעלי המניות - לא לשכוח כי עו"ד המפרקים של אולימפיה יושבים בדריקטוריון נאנט, הם האחרונים שירצו לייפות דוחות על מנת לרצות מישהו - אין להם דבר להרוויח מזה , אך אם יתברר כי התנהלו באופן לא תקין - יש להם המון מה להפסיד ==> זה מקנה הרבה יותר ביטחון בדוחות הכספיים בניגוד למשל לדוחות פלאזה .

תזרים המזומנים שהציגה החברה ל 2013 ,2014 הוא ריאלי , אולי פיספסתי משהו, אך העובדה שהחברה ממשיכה לרכוש אגחים שלה בשוק מאותתת כי הדריקטוריון לא חושב שיגיע למצב שיטענו להעדפת נושים - וזה דריקטוריון שונא סיכון.

עבורי, כחלק מתיק מאוד מפוזר, זה מתאים -אינני מגדיל החזקות - כך שהיתרה הולכת וקטנה ככל שהסיכון עולה .

לאור זאת, כיצד לאחר הורדת הדרוג השוק עדין מתמחר את האגחים במחירים גבוהים (76-88 אג')?
    תסתכל על לוח התשלומים ותבין.

ביוני 2013 - עוד חודשיים - אגח ב' יקבל 40 אג לאגח בקרן וריבית (1/3 קרן) ואגח ג' יקבל 60 אג (1/2 קרן) - אחרי התשלום מחירי האגח יהיו נמוכים בציפיה להסדר / פרוק -אם לא יהיה פתרון לבטחונות אגח ד' - ואני מניח שימצא פתרון כלשהו, אבל אם לא , מי שקונה היום אגח ג', מספיק כי יקבל 24% על הפארי בפרוק במהלך 2014 על מנת שלא יפסיד

יחד עם זאת כפי שכתבתי:ב - 28/3/2012
    מכיוון שממילא הזכות לפרעון מוקדם תיכנס לתוקף לאחר פרסום דוחות לרבעון הראשון של 2014 , אינני רואה סיבה לנאנט לשמור על יתרת מזומנים - שווה להם לקנות במזומנים חוב (אגח ב' או ג') , לשמור על 30% הון עצמי ואף לשפר את המאזן, לחסוך מזומנים על תשלומי ריבית ולהציל את החברה מפשיטת רגל - אני מניח שמחזיקי אגח ד' יסתפקו בשיעבוד שיש על רובינג + הון עצמי סביר מאשר שיעבוד על רובינג , הון עצמי נמוך וקופה של 8 מליון ששיכת לכל האגחים....
    מנהלי החברה כנראה מסכימים כי החברה רכשה כ 850 אלף אגח ג' בתחילת אפריל....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות