שלום חברים.. שמחה על ההתעניינות ותודה על השיתוף.
אני אפרט לגבי הפוזיציה שלי בנאנט וסגירתה. לגבי אג"ח ג' - החזקתי בנייר מאיזור חודש 3-4/2012 ברכישה מדורגת קיבלתי את פדיון+ריבית של האג"ח בחודש יוני ואת הריבית של חודש דצמבר 2012. לגבי אג"ח ד' - אותו רכשתי יותר מאוחר באיזור חודש יולי 2012 והחברה שילמה קרן+ריבית בדצמבר 2012. בתחילת השנה הנוכחית החלטתי לסגור את הפוזיציה.
לדעתי לחברה אין נכסים משמעותיים כיום (בהנחה שהמצב במזרח אירופה לא ישתפר פלאים בשנה הקרובה מה שלא צפוי לדעתי) למעט רוביג הפולנית. כאשר החברה מוכרת בחתיכות למעט החלק המשועבד למחזיקי ד' את מניות רוביג היא מאבדת את הנכס היחיד שלה שמניב כרגע. כך שגם אם החברה תעבור בהצלחה את פדיונות יוני הקרובים אין לי מושג איך היא תפרע בשנה לאחר מכן. לגבי אג"ח ד' - לדעתי החברה תעשה ככל שביכולתה לפרוע את האג"חים שלה ולכן הפרעונות הכבדים שצפויים ביוני ישורתו ממספר מקורות - מכירת מניות רוביג - מהלך שכבר בוצע על ידי החברה, משיכת הלוואות מועדפות מרוביג מהלך שאושר על ידי מחזיקי האג"ח של רוביג בגיוס האחרון שם, ומכירות מלאי ופרויקטים בהונגריה (אם היה לחברה מזל...). מה שאומר שהחברה בעצם חולבת את רוביג עד העצם כך שרוביג עצמה תהיה שווה פחות עקב משיכות אגרסביות ובמקביל הבטוחה של מחזיקי אג"ח ד' תהיה שווה פחות.
כל הסיבות הללו שהשורה התחתונה שלהם לדעתי היא שלחברה צפיה תקופה מאתגרת מאוד, ובנוסף חליבת רוביג על העצם מה שמדלל את הבטוחה של מחזיקי אג"ח ד', ורווח נאה ביותר מההשקעה הביאו אותי לממש.
כמו שרשם האדון הנכבד מעלי אני לא פוסלת לחזור ולנאנט אבל לא במחירים הנוכחים אלא במחירים הרבה יותר נוחים.
חזיר קטן אוכל הרבה חזיר גדול אוכלים אותו..
בכל מקרה אני מאחלת למי שנשאר שרק ירוויח והרבה אני רק אפרגן...