אני מופתע שעד כה החודש לא ראינו "מתקפה ספקולטיבית" שהביאה לתנודה חדה, כביכול ללא סיבה, אך כזו שתביא רווח כביר למוציאים לפועל. לא צריך במחזורים הנוכחיים יותר מידי כסף בשביל זה.
המחזורים הפתטיים, הן באופ' והן במניות פשוט מהווים הזמנה לכך.

לדעתי חלק ניכר מהאשם למחזורים המגוכחים הוא חוסר ודאות אמיתי בקשר ל"תקיפה או בלוף" באיראן. אין סיבה שמישהו ישים שקל, הן בלונג והן בשורט, כל עוד המצב כזה. אם תבוא תקיפה הלונגיסט יפסיד, אם מדובר בבלוף, השורטיסט יפסיד. בכל מקרה תוך כמה חודשים תמונת המצב תתבהר.
בקשר לארה"ב אני לא בטוח שהההתאוששות מבויימת לחלוטין. המשבר הריאלי עדיין שם, זאת ללא ספק, אבל נתוני הצריכה הקמעונאית צפוי שידשדשו עקב הצורך של האמריקאי להחזיר חובות אשראי צרכני. אך למרות זאת, יש לזכור שארה"ב נהפכה למעצמה מס' 1 כיוון שלאורך ההיסטוריה כל יריבותיה פשוט נהגו ל"התאבד". כך אירופה עושה היום, וסין כרגע בסימן שאלה עם בועת נדלן, חוסר שקט חברתי, ומדיניות דמוגרפית (ילד אחד בפקודה!) שבקרוב תתפוצץ בפרצוף.
הייתה לי שיחה עם רו"ח בכיר באחד הפירמות הגדולות, והוא ערך סקירה מדהימה, כולל גרפים, של דמוגרפיה מול צמיחה ויצירת ביקושים ריאליים... והמסקנה הייתה שבניכוי רעשים, לטווחים ארוכים זהו לב העניין. מסיבה זו יפן לא מתאוששת, ואירופה הולכת לאבדון. ולעומת זאת ישראל במצב טוב יותר.
כמובן שיש לחבר זאת לניהול כלכלי "נכון" של כלכלת שוק (ראה דוג' מצריים על מליון תינוקות בשנה שאין מאיפה להאכיל אותם).

איציק