תעודת
תעודת
שלום,
לפי מה שידוע לי אין אחת כזאת בטווח הקרוב. אתה יכול להיכנס לאתר 'מאיה' ולהוציא את התשקיפים של מנפיקות תעודות הסל. שם ניתן לראות אם יש תעודה כזו בתשקיף של אחת החברות. לדעתי אין, ולכן החברות לא יכולות להנפיק תעודה כזו לפני שתיכנס לתשקיף. יכול להיות שיש פה גם עניניים של רגולציה.
אם אתה מעוניין להיחשף בחו"ל דרך ETF , להלן מס' אפשרויות:
* SSO - פי 2 על ה- S&P500 של חברת פרושרס
* UPRO - פי 3 על ה- S&P500 של חברת פרושרס
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.
שאלה נוספת לגבי התעודה השקלית על הSP קסם שקלי, ראיתי שהדיבידנד מושקע שם חזרה לתוך התעודה, כיצד אלמנט זה אמור להשפיע על התשואה שהיא נותנת? האם זה אמור לשפר את התשואה לטווח הארוך? אני שואל כי ראיתי שהתעודה עכשיו בגבוה כל הזמנים שלה למרות שהמדד עצמו נתן את הגבוה שלו באפריל 2011, איך אפשר להסביר את התשואה העודפת?
היי ג'ובאני,
קודם כל, אני מצטער על התגובה המאוחרת. ניסיתי לענות לך עוד באותו יום אבל היו לי בעיות עם היוזר החדש ושדרוג האתר.
לענייננו...
אני לא רוצה (אסור לי) להתייחס לתעודה ספציפית, לכן אני אסביר לך באופן כללי מה קורה בתעודות שמשקיעות את הדיבידנד חזרה בתעודה:
באופן כללי, אם גובה הדיבידנד המחולק ע"י המדד גבוה מדמי הניהול של התעודה (ברובן המוחלט זה כך), הרי שבטווח הארוך אם המדד עולה התעודה צריכה להשיג תשואה גבוהה יותר מהמדד (כי המדד יורד בגובה החלוקה D). מי שמחזיק את מניות המדד (קצת קשה-500 ני"ע) ומשקיע חזרה את הדיבידנד באותו יחס (עוד יותר קשה...) צפוי להשיג בדיוק את ביצועי התעודה בנטרול עלויות (דמי ניהול/קניה/מכירה).
שים לב שלא התייחסתי בכלל לנושא המטבע כי זה לא רלוונטי לצורך שאלתך.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.