הצטרפת לחדר
(20:00) rema1:וeyal
(20:05) eyal-k:והיי רמה
(20:05) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(20:05) אלון פיאדה:ומה נשמע?
(20:05) eyal-k:וערב טוב אלון
(20:05) עמית1:והי אלון וערב טוב לכולם
(20:06) אלון פיאדה:וערב טוב...
(20:06) אלון פיאדה:ומי שרוצה להעלות שאלות או בקשות לכיוון שיחה (בנושא אג"ח כמובן) מוזמן להעלות כעת, כך שהתכנן את הזמן שלנו פה בצורה המיטבית (והגיע לענות על כל השאלות)
(20:06) YOYOS:וערב טוב לכולם
(20:07) אלון פיאדה:ומעבר לכך, אשמח לעשות סקירה של הניירות שדיברנו אליהם בעבר, על ההתפתחויות האחרונות, הפוטנציאל שעוד קיים (אם בכלל) באלו שכבר ביצעו מהלך אגרסיבי מעלה, ואיפה עוד לא מאוחר להיכנס....
(20:07) עמית1:ומה דעתך/הערכתך בנושא שוק האג"ח במבט ל-2012...
(20:0 עמית1:והרעיון שלך מצויין
(20:12) אלון פיאדה:ו2012 ככל הנראה לא תיהיה שנה קלה, אך אני אופטימי באופן יחסי לגבי האגחים
(20:12) אלון פיאדה:וחשוב לזכור כי אני מאמין (בניגוד להרבה אחרים) שאין דבר רע מעצם ההסדר
(20:12) אלון פיאדה:וועוד צפויים לנו לא מעט כאלה
(20:13) אלון פיאדה:ווזאת מהסיבה הפשוטה - שאני קונה במחיר שאינו מחיר מלא!
(20:13) אלון פיאדה:ונכון שהסדרים לא צריכים להיות דבר שבשורה
(20:14) אלון פיאדה:ועוד רגע חוזר (תנו לי שתי דקות) ... מיד נחזור מאותה נקודה...
(20:15) אלון פיאדה:וטוב קטסטרופה נמנעה (וזה לקח פחות משתי דקות) �
(20:15) eyal-k:וראיתי עכשיו את יונית לוי מערוץ 2 מדברת איטלקית שוטפת פשששששש יש עליה
(20:15) אלון פיאדה:ואז כמו שאמרתי נכון שהסדרים לא צריך להיות דבר מובן מאליו
(20:16) אלון פיאדה:וונכון שתספורות לא צריכות להיות נחלת הכלל - במיוחד בחברות שהונפקו תחת ביטחון עצום וללא חשש (יותר בהשמת הגופים המוסדיים שנתנו לזה יד ולא בהשמת החברות המסחריות)
(20:16) אלון פיאדה:ואך כמי שעוסק בקנייה של אגחים "מסוכנים"
(20:16) אלון פיאדה:ואינני מצפה למחיר מלא
(20:17) אלון פיאדה:ווהסדר שמבטיח מחיר רצפה גבוה (בעשרות אחוזים) ממחיר הכניסה - הוא דבר טוב בעיני
(20:17) אלון פיאדה:ואז האם 2012 תיהיה שנה טובה או רעה?
(20:17) אלון פיאדה:וזה תלוי בנקודת המבט של המתבונן...
(20:17) עמית1:ואתה יכול להסביר זאת בדוגמא מספרית?
(20:1 אלון פיאדה:והאם אני מאמין כי חברות רבות יפשטו את הרגל ויהיה כינוסים בכל חברה שלישית - לא, אני לא מאמין שזה יגיע לידי כך
(20:19) אלון פיאדה:והאם יש חברות שכבר עתידם ברור וההשקעה בהן לא כדאית - אפילו במחירי רצפה - כן, אפילו שיש סיכוי שהגלגל יתהפך ויהיה רווח הוני בסופו של דבר (והרי אנו תמיד מדברים בסבירויות).
(20:20) אלון פיאדה:וקניתי את האגח של טאו ב- 30 אגורות, השווי שלו לאחר תספורת מוצעת עומד על 55-60 אגורות, היה ניתן להבין כי זהו הכיוון בחודשיים האחרונים - ואכן היום קיבלנו את הבשורה...
(20:20) אלון פיאדה:והאם ה טוב למשקיעים?
(20:20) עמית1:ותודה על הדוגמא
(20:20) אלון פיאדה:ומצד אחד לא, למה שהטייקונים ימשיכו להחזיק במושכות, יבצעו הזרמה חלקית, וזאת במקביל למשכורות ענק ודיבידנדים שמשכו במהלך השנים - כאשר הציבור צריך לחתוך 30-40% מההשקעה
(20:21) אלון פיאדה:ולא צודק, נכון - לכל הדעות
(20:21) אלון פיאדה:ואך מי שקנה במחיר מלא, ללא בטחונות וללא יכולת לדעת פרעון - בעיה שלו...
(20:21) אלון פיאדה:וטוב לא ממש, שכן לרוב קנו זאת עבורו - מי שגובים מאיתנו עמלות על ניהול
(20:22) אלון פיאדה:ואך מי שקנה במחיר שייצג פשיטת רגל ב-50% וניחש (ויש פה מידה של ניחוש) שבן דב (ודומיו) לא יוותר כל כך מהר - עשה קופה
(20:23) אלון פיאדה:ולמעשה במקרה הספציפי הזה - עדיין סביר כי יוכל לעשות קופה נאה (אם כי לא גדולה באותה מידה) גם לאחר ההודעה - שכן מחיר הניירות עדיין מייצג את הסיכון התיאורתי כי לא יצא לפועל
(20:23) אלון פיאדה:ובעוד להערכתי (וזו ערכתי בלבד) - המצב טוב יותר ולכן המחיר צריך לעלות או שמדובר פה בפוטנציאל לא מבוטל כלל של רווח הוני
(20:23) אלון פיאדה:ווזו רק דוגמה אחת.
(20:24) אלון פיאדה:ושראוי לציין שאני מפציר ומחזק את דברי לגביה כבר זמן רב
(20:24) אלון פיאדה:וכמובן שיש דוגמאות נוספות
(20:24) אלון פיאדה:וזיסר עם אלביט הדמיה בהחלט יכול ליפול לתוך אותה קטגוריה גם כן
(20:25) אלון פיאדה:ווכן האגח של מעריב (אם כי פה מדובר על הצלחה של לפני שבועיים שלוש ולא של השבוע האחרון)
(20:25) אלון פיאדה:ואך מי שעקב בוודאי שם לב כי כולם התחילו פחות או יותר באותה הנקודה... מחירי שוק נמוכים משווי מחושב
(20:26) אלון פיאדה:ווזה כל הסיפור
(20:26) אלון פיאדה:ומרבית האנשים יגידו כי השוק משוכלל
(20:26) אלון פיאדה:ואני לא מסכים אם קביעה זו
(20:26) אלון פיאדה:ולמעשה שוק משוכלל יש רק בתאוריה
(20:27) אלון פיאדה:ואנשים רבים גם יגידו כי לא ניתן להגיע למידע עודף
(20:27) אלון פיאדה:וגם אם קביעה זו אינני מסכים!
(20:27) אלון פיאדה:ובוודאי שניתן - רק צריך ללמוד ולהשקיע מעט זמן (שכל גם עוזר)
(20:29) אלון פיאדה:ווכמובן יש לזכור תמיד כי לא ניתן להגיע ל-100% הצלחה ולכן צריך לבנות וליישם אסטרטגיית השקעה נכונה
(20:29) אלון פיאדה:וולפעול באותו האופן לאורך זמן
(20:30) אלון פיאדה:ויש לזכור את הכללים של "כרית המזומנים", יש לבצע מעקב רציף, יש לבחון את נקודות הכניסה והיציאה, וכן - יש זמנים שגם צריך להיות בחוץ!
(20:30) אלון פיאדה:ולעיתים הכסף שלנו עובד טוב יותר בהמתנה להזדמנות מאשר בשוק עצמו.
(20:31) אלון פיאדה:וושלא תבינו אותי לא נכון - כמו שכל תיק צריך שיהיו בו אגחים (ולא רק מניות), כך גם לא יכול להיות תיק עם אגחים בלבד.
(20:32) אלון פיאדה:וויותר מכך - היחסים של ההשקעה לא צריכים להיות קבועים ומוגדרים אלא לזוז לפי הצפייה מהשוק
(20:33) אלון פיאדה:ויש לבחון תמיד איזה נתיב טוב יותר - המנייתי או האגח בחברה מסויימת (בהנחה ששניהם קיימים)
(20:33) אלון פיאדה:וועוד יש לבחון תמיד בין החלופות השונות שעומדות בפנינו
(20:33) אלון פיאדה:וגם בין הניירות הדומים/שונים מאותה חברה
(20:33) אלון פיאדה:וגם בין הניירות הדומים בין חברות שונות
(20:34) מנהל טכני:ו�
(20:34) אלון פיאדה:ווגם בין ניירות של חברות שונות שמהוות אלטרנטיבת השקעה
(20:34) אלון פיאדה:וולא, לא תמיד נכון ללכת על התשואה הגבוה (או מה שמוגדר בשוק האגחים המסוכנים)
(20:34) אלון פיאדה:ווכן יש להתאים את התיק למשקיע ולא להפך
(20:35) אלון פיאדה:וואני רוצה לפתוח את הבמה לשאלות, לאחר המונולוג הנ"ל �
(20:35) eyal-k:ודנה שלחתי אלייך מייל
(20:35) אלון פיאדה:ואין שאלות?
(20:35) מנהל טכני:ואלון אתה מכיר את הרקע או יותר נכון חוסר הרא שלי באגח. שאלה
(20:36) מנהל טכני:ומה החשיבות של מחזור באגח לפני שקונים אם לא מתכון להחזיק עד לפרעון?
(20:36) דנה388:ותעבור שלא נפריע
(20:37) אלון פיאדה:ובאגחים שאני מרבה לדבר אליהם, שאינם מיועדים לרוב להחזקה עד לפרעון - יש כמובן משמעות גדולה מאוד למחזור
(20:37) אלון פיאדה:ואך זה בפני עצמו לא צריך למנוע מאיתנו את ההשקעה, בהנחה שיש בכך פוטנציאל מספיק גבוה
(20:37) מנהל טכני:ומה מינימום מחזור ששוה להתעסק בו?
(20:37) אלון פיאדה:ולמעשה חלק מהמחיר הזול של נייר זה או אחר ניתן לייחס לסחירות נמוכה (לפחות ברוב הפעמים)
(20:3 אלון פיאדה:ואין פה עניין של מינימום
(20:3 מנהל טכני:וזאת אומרת לא הייתי קונה מניה אם המחזור שלה ביום זה עשרות אלפים אז אגח אולי כן
(20:3 אלון פיאדה:ואם ניתן לצפות מהלך
(20:3 מנהל טכני:ו?
(20:3 אלון פיאדה:ולדוגמה כמו זה שראינ היום בטאו
(20:3 AMIR555:ובב
(20:3 אלון פיאדה:ולסחירות נמוכה אין ממש משמעות
(20:3 אלון פיאדה:ועלייה געשרות אחוזים תאפשר יציאה
(20:3 אלון פיאדה:וביצוע של הסדר יאפשר יציאה
(20:39) אלון פיאדה:וכאשר המחיר יעלה (בהנחה שצדקנו) סחירות תעלה (לא חוק אצב, אך כאשר תשואה יורדת הסחירות עולה כי יותר אנשים מוכנים לשים את כספם בנייר)
(20:39) אלון פיאדה:ובוודאי שכן - כפי שעשיתי בעבר...
(20:39) אלון פיאדה:ואך יש להבין את הסיכונים
(20:39) אלון פיאדה:ודבר ראשון צריך להיות עדיש לתנודתיות
(20:39) AMIR555:וטכני אתה רואה בזמן אמת את ההתנתקויות שלי ?
(20:39) אלון פיאדה:ואדיש *
(20:40) אלון פיאדה:ונייר בעל סחירות נמוכה יכול לרדת יום מסויים בעשרה אחוזים כי מישהו עם השקעה של 2000 שקל רצה לצאת
(20:41) אלון פיאדה:ובאותה מידה חשוב להבין כי היציאה שלנו ככל הנראה תצטרך להיות מדורגת וכי הנזילות של השקעה מסוג זה נמוכה
(20:41) אלון פיאדה:והדבר בה לידי ביטוי עוד יותר בניירות שנמצאים בסחירות של פתיחה וסגירה - אז לא ניתן להעביר פקודת מכירה שתגרוף את השוק והכסף יכול להיות נעול זמן לא מבוטל
(20:42) אלון פיאדה:ואך בואו ניקח את הדוגמאות (לטוב ולרע):
(20:42) אלון פיאדה:ואם נסתכל על טאו לשם דוגמה, נכון שהיום עשה מהלך, והגיוני כי מחר הוא ימשיך, אך גם מהלך זה היה מוגבל בסחירות
(20:42) אלון פיאדה:ולא הרבה ניירות החליפו ידיים
(20:42) אלון פיאדה:ומה שהגביל את העלייה - וכמובן לא אפשר מימוש אמיתי
(20:42) אלון פיאדה:ואך הכיוון צריך להיות ברור
(20:43) אלון פיאדה:ונכון, יש סיכוי כי ייפול בדרך, אך מהיא הנקודה הסופית הסבירה!
(20:43) אלון פיאדה:וככל הנראה הסדר בו יומר החוב לניירות אחרים בהם הסחירות טובה
(20:43) אלון פיאדה:ואם ניקח את הדוגמה של מעריב -נכון שאין סחירות של ממש
(20:44) אלון פיאדה:ובמהלך ממחיר של 50 ל-80 לא החליפו יותר מכמה עשרות אלפי שקלים ידיים
(20:44) אלון פיאדה:ואך בקנייה לא היתה בעיה (בכניסה)
(20:44) אלון פיאדה:וועבוד היציאה - כל מה שנדרש זה להסכים להצעה (למי שרוצה לממש) והחברה עצמה קונה (בכל כמות וללא תנאי)
(20:44) אלון פיאדה:ואז מה רע בכך.
(20:45) אלון פיאדה:וכמובן שהדבר יכול לשחק כנגדנו
(20:45) אלון פיאדה:ואם ניקח את הדוגמה של מטיס - אז חוסר הסחירות בנייר א אפשר יציאה אמיתית במהלך הירידות ואנשים (וגם אני בניהם) נשאר אם הנייר
(20:45) אלון פיאדה:והאם מדובר בקטסטרופה
(20:45) אלון פיאדה:ויש שיגידו שכן
(20:45) אלון פיאדה:ואני אומר שלא וזה למה:
(20:46) אלון פיאדה:ודבר ראשון השווי הסופי עדיין לא הוגדר, ולמרות שאני מאמין כי ירשם הפסד הוני לא קטן - הוא לא צריך להיות קריטי בהסתכלות על התמונה המלאה
(20:47) אלון פיאדה:וודבר שני - מי שפועל לפי המתודולוגיה שאני מלמד, צריך לקחת אפשרויות אלו בחשבון ולהכניסם לאסטרטגית ההשקעה
(20:4 אלון פיאדה:ומה שאומר כי, שוב, בהסתכלות על התמונה המלאה אי הצלחות נלקחות בחשבון ומקוזזות כנגד רווח (כן לא ניתן להיות צודק 100% מהפעמים, אך מספיק להיות צודק רוב הזמן)
(20:4 אלון פיאדה:ווכן האסטרטגיה צריכה להטוות את יחס ההשקעה והמווסתים צריכים להיות במקום בשביל לספוג את ההפסד או חוסר הנזילות לאורך זמן
(20:49) אלון פיאדה:וכמו שאומר הפתגם הידוע כאשר יורד גשם כולם נרטבים
(20:49) אלון פיאדה:ווכפי שאני נוהג להוסיף - אך מי שמסתובב עם מטרייה נרטב פחות
(20:49) אלון פיאדה:וכלומר מי שמתכנן גם למקרים הפחות טובים ומוכן לנצל את גלי הירידות ירוויח בטווח הארוך
(20:50) אלון פיאדה:ושכן מה שעולה - יירד, ומה שיורד - יעלה, בסופו של תהליך בטווח הארוך השוק רושם רווחים
(20:51) אלון פיאדה:וולהיות משקיע משכיל רק תורם לשפר את הסיכויים שלנו בטווח הארוך - אפילו אם אנו דוגלים בהשקעות לטווח קצר �
(20:51) אלון פיאדה:ושאלה לסיום?
(20:52) אלון פיאדה:וטוב אם אין שאלות אני הסכם (יש מישהו בההזנה?)איזה פדיחה אם אני לא מקבל תשובה �
(20:52) יובל שמעון:ו�
(20:52) אלון פיאדה:ותודה �
(20:52) יובל שמעון:ומקשבים ולומדים
(20:53) עמית1:ותמיד יש מה ללמוד�
(20:53) אלון פיאדה:ובאגח מעריב ניתן להענות להצעה או לחלופין להחזיק לטווח הארוך - אך דעו כי בטווח הקצר צפו ירידות - כך שעדיף לא להחזיק לתוך ההצעה
(20:54) אלון פיאדה:ואלביט הדמיה עשתה מהלך יפה, אך יש ש עוד פוטנציאל, כניסה כעת יכולה לגרור הפסד בטווח הקצר
(20:54) אלון פיאדה:ואמפל לדעתי השקעה לטווח ארוך מעט יותר, יגיע להסדר של פרישת חוב מחדש והתקווה הגדולה היא בתביעה ומי יודע גם אפשרות של התאוששות במצריים אפשרית אם כי בסבירות נמוכה
(20:55) אלון פיאדה:ופוטנציאל לא מבוטל לדעתי יש באגחים של דלק נדלן, אני אישית קניתי בשבועיים האחרונים מכל הניירות, אך זה רק אני...
(20:56) אלון פיאדה:ואגח טאו, למרות הלעיות של היום, עדיין לא זמן למכור (שוב רק דעתי)
(20:56) AMIR555:ובב
(20:57) אלון פיאדה:וצריך לזכור כי עלינו לנסות לנצל את כל מהלך העליות - יציאה מוקדמת מפוטנציאל זה מה שגורם להפסד בטווח הארוך שכן אנשים נוהגים למכור לאחר עלייה שולית ולהשאר עם נייר שהפסיד (וימשיך להפסיד) - ובזה נעוצה השיטה (מניעה וביצוע השקעה נבונה)
(20:5 אלון פיאדה:ופטרוכימיים - דעתי ידוע, אך אני מאמין כי רמת המחירים גבוה באופן יחסי ולמרות שיש פוטנציאל לא רע - יש חלופות טובות יותר עבור כל התרחישים
(20:5 אלון פיאדה:ולמי שמחפש רמת סיכון נמוכה יותר מאלו שדיברנו אליהם פה
(20:59) אלון פיאדה:ו"האגחים של נוחי" עדיין נסחרים בתשואות גבוהות באופן יחסי ולמרות שיש בהן סיכון (לדעתי גבוה יותר מזה של אחרים ביחס לפוטנציאל רווח הוני) - היחסים טובים ואני צופה עוד גל הודעות חיובי מצד החברה
(21:00) אלון פיאדה:וולכן, למרות שאני אישית לא מאמין בקנייה של אגחים כאלה, בהחלט יש פה פתרון עדיף על האגחים ה"בטוחים" - שלדעתי הם המסוכנים ביותר
(21:01) אלון פיאדה:וטוב, אז עד לפעם הבאה...
(21:01) אלון פיאדה:ואשמח לראות יותר השתתפות גם בצאט וגם בפורום, אני לרוב לא זמין בשעות המסחר, אך מי שנמצא פה ומצאטט - הזמינו את החברים לימי ראשון בשמונה - אני בטוח שהם יצאו נסכרים מהדבר
(21:02) אלון פיאדה:ונשכרים *
(21:02) אלון פיאדה:ומעבר לכך - אני קורה לכם לעלות כל שאלה לפורום
(21:02) עמית1:ואלון, תודה רבה� תמיד יש מה ללמוד ולהחכים
(21:02) אלון פיאדה:ולחלוק ידע ולמקד בהשקעות שלדעתכן נראות אטרקטיביות
(21:02) יובל שמעון:ו�
(21:03) אלון פיאדה:ולבסוף רק הזמין את מי שמעוניין לקורס לימוד פיננסי - http://www.hrus.co.il/pension-course-for-hr
(21:03) אלון פיאדה:ואני אישית גם יהיה שם במחזור הראשון (לפחות השתדל), אז מי שרוצה ומעוניין יכול לפנות דרך האתר (זה קורס חובה לדעתי ויכול לתרום רבות לכל אחד)
(21:04) יובל שמעון:ואיפה זה יהיה
(21:04) אלון פיאדה:ובית הקריסטל, רחוב החילזון 12 רמת-גן

(21:04) יובל שמעון:ואם באשדוד זה מעולה
(21:04) אלון פיאדה:וכל המידע שם בדף
(21:04) אלון פיאדה:ווניתן לסדר לכם הנחה אם יהיו כמה נרשמים �
(21:05) אלון פיאדה:וטוב, אז עד לפעם הבאה
(21:05) אלון פיאדה:ונתראה בפורום
(21:05) אלון פיאדה:וביי ביי ולהתראות
(21:05) אלון פיאדה:ושיהיה שבוע מסחר נפלא
(21:05) עמית1:ולהתראות ושיהיה שבוע טוב