ציטוט פורסם במקור על ידי alfredn
ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני רוצה רק להעיר, שאם בחורה הייתה מסתובבת בביקיני בבני ברק, אז לא נראה לי שהיה מישהו שמוצא שזה בסדר. (על זה נאמר, שפורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה).
אבל כאשר קוראים לאישה דתיה "פרוצה" ויורקים על הילדה שלה (בבית שמש), אז כנראה שיש בעיה.
קודם כל, סביר להניח שנמצא כמה שיגידו שזה בסדר (הרי יש חופש הפרט).
דבר שני, הנחת שביקיני בבני ברק זה לא בסדר, אך האם גופיית בטן ומכנס קצר צמוד זה בסדר? לדעתי, תשובה קשה.

לגבי החלק השני, הנחתי היא שזה מיעוט קטן ולא מייצג של החרדים (ואולי אני תמים?) ושרוב החרדים מתנגדים למיעוט הזה (אולי דוד יכול לתת את דעתו בנושא).

פתחתי את הדיון שוב, כי בדיון המקורי הציע דוד לנסות ולהגיע להסכמה משותפת ולהפנות לנבחרינו בכנסת.

למרות שדעתי היא שקשה להגיע להסכמה רחבה ודעות החברים באתר שונות ומנוגדות ולמרות שהמדרון להתנגשויות מאוד חלקלק, אמרתי בוא ננסה מה יש להפסיד.

מה שכן, חובתנו לשמור על דיון מכובד ועל כבוד החברים באתר המבורך הזה.
בבקשה תשובה:
בחורה במכנס קצר וגופיית בטן, אינה גרה בבני ברק. משמע שהופעתה (התיאורטית) שם היא פרובוקציה.
אישה דתיה שגרה בבית שמש, שמנסים להגביל את חרותה, זה דבר שלא ניתן להסכים לו.
נשים דתיות רבות, שנדרסות תחת הקיצוניים, אך לא מעזות לאמר דבר, זה גם דבר שלא ניתן להסכים לו.
ולכן, חובה על החברה, לדחוף את אפה בכח, ולעשות סדר בעניין.

זה בדיוק כמו שחובה על החברה, לדחוף את אפה בכח, ולהכריח את מערכת החינוך החרדית, ללמד מקצועות ליבה (פיסיקה, מתמטיקה),
שאם לא כן, גדלה שיכבה של אנשים בורים, שלא יכולים להתאים לעולם המודרני, ונופלים למעמסה על החברה.
ועם כל הכבוד לפילפולי הגמרא החריפים מאד, זה לא מספיק.
וזה בכלל מוזר לי שצריך להלחם עם הציבור החרדי על העניין הזה. שזה לא ברור להם שככה זה צריך להיות.

אגב, בישראל הציבור החרדי, מרשה לעצמו כל מה שהוא לא מרשה לעצמו בניו יורק למשל.
אני רוצה לראות שמישהו, בקיצוניים ביותר בניו יורק, יעז לקבוע שלט שאוסר על נשים לעבור במדרכה מול בית הכנסת.
ואם לא ילמדו מתמטיקה במסודות החינוך שלהם, לא יקבלו כסף פדרלי.
ככה זה. יש סדר.