x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 16 מתוך 16

נושא: טבע: ההערכה הופכת למציאות, כהמשך לדברים שציינו עם פרסום הדוח

Re: טבע: ההערכה הופכת למציאות, כהמשך לדברים שציינו עם פרסום

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo
    טבע היא תאגיד מימוני , קרן גידור שמוכרת תרופות..ואפשר למצוא עוד תארים...
    שמישהו פה יסביר לי בבקשה מאיפה הכסף לרכוש חברות מ2008 ועד היום בהרבה מעל 20 מליארד דולר?(חיפוש זריז בגוגל)
    מתישהו טבע תצטרך להחזיר סכומי עתק עם ריבית.
    הרווחי שיא שלה מכסים בקושי את עלות החוב.

לימבו
    שלום חברים

לימבו יקר, אהבתך לטבע ידועה ואף נוגעת ללב. ברשותך הסבר לשאלתך, האם בדקת כמה הרוויחה החברה מאז החלה לדבריך לקנות חברות כאילו הייתה קרן גידור?. העניין הוא פשוט מאוד הקניות נעשו כמעט במזומן או באשראי קצר וזול ומומנו מריווחי החברה ולכן אין סכומי עתק להחזיר עם ריבית, ריווחי השיא נאספים בקופת מזומנים תופחת, עד שכפי שמלין שחקן מתבצעים תעלולים פיננסיים. יובהר בזאת כי אין הכוונה להמעיט באתגרים ובסיכונים העסקיים העומדים בפני החברה, ברם מכאן ועד השוואתה לקרן גידור, תוך התעלמות מהמציאות, המרחק הוא רב.

יום טוב

[left:6ajljxxy]ארז[/left:6ajljxxy]
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo
    שלום חברים

לימבו יקר, אהבתך לטבע ידועה ואף נוגעת ללב. ברשותך הסבר לשאלתך, האם בדקת כמה הרוויחה החברה מאז החלה לדבריך לקנות חברות כאילו הייתה קרן גידור?. העניין הוא פשוט מאוד הקניות נעשו כמעט במזומן או באשראי קצר וזול ומומנו מריווחי החברה ולכן אין סכומי עתק להחזיר עם ריבית, ריווחי השיא נאספים בקופת מזומנים תופחת, עד שכפי שמלין שחקן מתבצעים תעלולים פיננסיים. יובהר בזאת כי אין הכוונה להמעיט באתגרים ובסיכונים העסקיים העומדים בפני החברה, ברם מכאן ועד השוואתה לקרן גידור, תוך התעלמות מהמציאות, המרחק הוא רב.

יום טוב

ארז
    עם הכל חבר, שקל לא יותר מ-120

ארז שלום

עפ"י הערכה שעשיתי - 6-9 מליארד דולר רווח נקי של טבע בין השנים 2008-2011 , ואני נדיב פה בהערכה,
    לא יכולים לתמוך לאורך זמן ברכישות של 23-28 מליארד דולר בשנים הנ"ל.
    אלא בתעלולים פיננסיים , כפי ששחקן ציין.
    לאורך ציר הזמן , אין תוחלת לאסט כזאת , זה די דומה לניהול החוב של ארה"ב או מדינות באירופה או יפן.
    שנה ללא צמיחה , יכולה לפרק את מגדל הקלפים.
    במקרה של טבע ש40 אחוז מהרווח הנקי מגיע מהקופקסון....
    מציע לבדוק את הרכישות האחרונות , שילמה מליארדים על חברות שמרוויחות מאות מליונים...בתחילת 2011 בדקתי לעומק , אני לא ככ זוכר את הפרטים אבל מאד לא אהבתי מה שראיתי.

בנוסף ופה הנקודה המהותית ביותר לגביי טבע שלא מתייחסים אליה,
    היא מייצרת גידול(כמו קייניסטית טובה , גידול במחזור שיכיל את החובות) ע"י רכישות של חברות אחרות.
    כיום היא התמכרה לזה. היא חייבת להביא גדילה וצמיחה במכירות, ויכולה רק ע"י רכישות.
    היא למעשה כבולה ובגלל גודלה כמות הרכישות האפקטיביות שעומדות לפניה , הולכת וקטנה כל שנה.
    בנוסף , מה שאני הבנתי , הבינו כל בעלי החברות בעולם , והיא קונה הרבה מעל מחירי השוק.
    היא בת ערובה באופן מסוים , לאסטרטגיה שלה , וכשאין בעל בית אחד חזק , אפשר לקנות במחירים מטורפים כל חברה.
    עד שמגיע משבר אשראי חדש.

לגביי ההשוואה לקרן גידור - צורת המימון והתעלולים הפיננסיים והמינוף , והגידורי מטבעות וסחורות...
    רב הדומה על השונה , האמן לי
    אגב רוב התאגידים בחרו בדרך הזו לצערי.
    החים מרבעון לרבעון , התלות המוחלטת בשוק למיחזורי חובות וחוזי הנגזרים לא השאירו ברירה ...
    דבר איתי.
    לימבו

איך יכולתי לשכוח...

ב10 השנים האחרונות רשויות המס ויתרו ונתנו הטבות מס עסך 10 מליארד ש"ח ל -2 ביצי הזהב "שלנו" , טבע וישקר.

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000712903

מתי זה מספיק להם?

אגב - ידעתם שאם היו לוקחים את כל הכסף שנתנו מענקים לתאגידים בפריפריה ומחלקים אותו לתושבים - כל תושב פריפריה היה יכול לקנות דירת 3 חדרים בתל אביב!!!! - נמסר לי ע"י מכון ראות

אנה , הודוד לנציגיכם בכנסת

לימבו ידידי,

מה קרה שאתה מתעלם מנתוני הדיבדנדים הסקסיים לאורך כל השנים ???

התמונה תהפוך לעוד יותר "אפורה" בכל הנוגע לתזרים ולחובות (שמישהו יצטרך להחזיר, או שלא)....

בברכה,
    אודי

אודי...אתה מחמם אותי....
    קבל..

"דיבידנד" בתאגיד ענק- העברה של הון מהציבור (המלווים, פנסיות וכו) למקורבים, ולמנהלים שמקבלים אופציות לאורך השנים במתנה.

אם תבדוק , במירב תאגידי הענק(ששוים עשרות מליארדים ומעלה)
    תראה שאין בעל מניות מרכזי אחד.
    יש כמה עשרות שמחזיקים אחוזים בודדים או שברי אחוזים...
    ובאופן מעניין חלקם הגדול בעל תפקיד בחברה או בדירקטוריון או בלקקנים מסביב(יועצים וכו)

אי לכך ברור שמדניות הכל או לא כלום ושדידת קופת החברה ע"י חלוקת דיבידנדים - מיטיבה מאד עם המקורבים והבכירים ופחות עם הציבור הרחב.

בדיוק אותו אופן ניהול שהיינו מצפים למצוא(סרקזם).
    הרי אם פעם יהיו קשיים או בעיות , התספורת כבר מחכה במספרה , רק צריך להגיע

אם לציין חברה ישראלית יוצאת דופן באופן ניהולה , נדירה ביותר הייתי אומר , הרי זו צ'ק פוינט.
    עם קופת מזומנים של קרוב ל2 מליארד דולר , וניהול"שמרני"..
    בלי תעלולים נוכלויות ודפיקה של הציבור , אם ההימורים הפיננסים לא יצליחו (סיטי טוענים שקרוב ל40 מליארד ש"ח באג"ח קונצרני מגיעים לפדיון ב2012 . להערכתי אנו רק בפתיח של עונת התספורות.)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות