שלום לכל החברים, ושנה אזרחית טובה.
כבכל שנה, אנו מעלים את סיכום האסטרטגיות, ההצלחה והסטטיסטיקה של השנה החולפת.

אז מה היה לנו?

• סה"כ במהלך השנה החולפת בצענו 20 אסטרטגיות, שהן בממוצע למעלה מ 1.5 אסטרטגיה בחודש.
• החודש הפורה ביותר היה יוני: בצענו שלוש אסטרגיות באותו החודש, וזהו גם החודש היחיד בו הגענו לשלושה ביצועים.
• יוני הוא גם החודש הרווחי ביותר, עם תשואה כוללת של 105%.
• לעומתו יולי, היה החודש ה"מאכזב" עם תשואה של 12% בלבד.
• סה"כ ממוצע הרווח לכל אסטרטגיה עומד על 27%.
• סה"כ ממוצע הרווח לכל אסטרטגיה עפ"י סגירות חברי האתר עומד על 23%.
• במרבית המקרים, ההבדל נובע משערי ביצוע שונים, כשהפער השלילי הגדול ביותר עומד על 7% בשל נפילת המדד כשתי דקות לאחר פרסום הסגירה הרשמית.
• ועדיין, באסטרטגיית אוגוסט חברי האתר שאיחרו בביצוע של 6 דקות הניבו תשואה עודפת של 11%.
אחוז ההצלחה עומד על 100% - באף אסטרטגיה לא הפסדנו במהלך השנה החולפת !
• בשתי אסטרגיות (אסטרטגיה שניה לספטמבר, ואסטרטגיה שניה לדצמבר) לא הרווחנו או שהרווח היה זניח עד כי איננו מתחשבים בו.
• מבחינת הנחות המוצא: 5% מהאסטרטגיות הניחו ירידות; 5% הניחו עליות; 25% הניחו דשדוש – עליות; 65% הניחו דשדוש – ירידות.
• האסטרטגיה שהגיעה ליעד הרווח המהיר ביותר: אסטרטגיה ראשונה לנובמבר – 30% תשואה בפחות מיום מסחר בודד.
• האסטרטגיה שהגיעה ליעד הרווח הכי לאט: אסטרטגיית יולי – 30 יום מרגע הפתיחה ועד הסגירה.
• אסטרטגיה ממוצעת מגיעה ליעדה לאחר 9 ימים.
• 56% מהאסטרטגיות לא הצריכו כל תיקון, ונסגרו בהתכסות פשוטה; 25% הצריכו תיקון בודד; 19% הצריכו למעלה מתיקון אחד.
התשואה המצטברת עפ"י ביצועי חברי האתר : 455% !
• אחוז הצלחה זה אינו כולל ריבית דה ריבית.

החל מתום 2010, עברנו באתר לביצוע אסטרטגיות חודשיות שיעדן 25% תשואה במקום אסטרטגיות שבועיות שמטרתן היתה 10% תשואה. לדעתי, המעבר הוכיח עצמו היות והלחץ על המבצעים היה נמוך משמעותית, הבדל הביצוע מינוריים, ולא נאלצנו לנהל מספר אסטרטגיות בו-זמנית. הבדל חשוב נוסף הינו ברווח הכולל – אמנם במקום אסטרטגיה שבועית בצענו אחת חודשית, אך במרבית החודשים הספקנו לבצע גם אסטרטגיה שניה, ולכן ההבדל הינו נמוך מכפי שהיה ניתן לשער.
במהלך השנה השתפרנו בכל אחד מהנתונים לעומת 2010 – הדברים אמורים לא רק ב 100% ההצלחה, אלא גם במהירות הסגירה, מספר התיקונים וכל פרמטר אחר.

מעבר לכך, אין ספק שהאתר התבגר: אם בעבר מייד לאחר מספר שעות בהן האסטרטגיה החלה להפסיד, רבים נשכו שפתיים ולא עמדו בלחץ, כיום אני רואה שמרבית החברים (אם לא כולם) אינם נלחצים, בעלי סבלנות, ואף סוגרים לעיתים עוד טרם ההגעה ליעד הרווח (בבחינת הסתפקות ב"מועט"). זה היה חסר בשנתיים הראשונות לאתר, והיום מאוד בולט בהתנהלות החברים.

דוקא עכשיו, כשהאופוריה עודנה באויר בשל 100% ההצלחה בביצוע, אדגיש ואזכיר – אין בכך כל ערובה להמשך, והפסדים עוד יהיו !
המסחר בנגזרים תמיד היה ותמיד יהיה מורכב ומסוכן, ולכן יש לשקול פרסונלית כל אסטרטגיה, לבקר אותי, להתווכח ולא לקבל כמובן מאליו את הכתוב. בדיוק כפי שהרווחים הם כולם שלכם, כך גם האחריות, ולכן אם אינכם בקיאים בתחום או שיש ספק מוטב לא לבצע כלל.

בפן האישי, כל שנותר לי הוא לומר תודה. תודה על האמון, על הסבלנות, על ההקשבה ועל העזרה ההדדית ביניכם. לכבוד הוא לי לעזור ולסייע כמידת יכולתי, ואם בזכות האתר גם הרווחתם יפה השנה הרי שנפלה בחלקי זכות.

מי יתן ובשנת 2012 נציג ביצועים דומים, ושכולנו נחווה שפע בריאות, אושר ופרנסה טובה.