x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: תיק בהפסד להשאר? לצאת? או להחליף?

תיק בהפסד להשאר? לצאת? או להחליף?

ערב טוב.
    הנני מחזיק מזה כשנה במניית טבע (157 מניות) ובמניית כלל ביוטכנולוגיה (387 מניות) בהיקף של כ-32000 ש"ח (נכון להיום).
    לצערי מאז שנכנסתי לתיק הזה הפסדתי כ-11000 ש"ח כמובן שהרוב עקב ירידת טבע ב-30 אחוז והיתר מירידת כלל בהיקף של 9 אחוז.
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1. במידה ו"איני" צריך את הכסף לשנה הקרובה (שנת 2012) האם יש טעם להישאר בתיק הנ"ל ולקוות שיהיה תיקון ועליות שיחזירו את היקף ההפסד???
    2. במידה ולא האם כדאי לצאת במיידי או לחכות לשער מסויים כדי לצאת???
    3. קראתי את הכתבה הנ"ל http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 93,00.html ולאחר שעברתי על כל בתי ההשקעות (11 במספר) ראיתי שמספר לא מבוטל של בתי ההשקעות ממליצים להשקיע במניית בזק, מזרחי טפחות, חברה לישראל, וגזית גלוב מה דעתך בנושא והאם כדאי לי למכור את התיק שלי שמורכב מטבע ומכלל ביוטכנולוגיה ולעבור לאחת או יותר מהמניות הללו למרות שאני בהפסד בתיק העכשווי.
    4. נכון לעכשיו על התיק הקיים יש לי 10000 ש"ח נזילים שאני יכול להשקיע עד סוף שנת 2012 האם כדאי להשקיע במנייה ספציפית או להכניס את הכסף לתיק הקיים או לתיק המוצע בתשובה 3 ???
    אשמח לקבל עזרה על השאלות.
    תודה מראש

Re: תיק בהפסד להשאר? לצאת? או להחליף?

בכל הכתבות המאמרים והראיונות שקראתי לאחרונה
    ציינו המומחים כי לעת עתה השקעה במניות מומלצת רק למעוניינים בהשקעה לטווח זמן ארוך
    מה שאומר במילים אחרות
    שאם לוקחים בחשבון את כל המאפיינים של מצב השוק
    קשה להם להגיד בוודאות שהשקעה עכשיו תניב רווח מייד
    אבל סביר להניח שבעוד שנה וחצי (טווח ארוך) שהמצב הסבוך שאנו נמצאים בו היום יהיה כבר היסטוריה

להערכתי יהיה לך יותר קל להבין את השוק ולקבל החלטות
    עם תעזר בגרף יומי של מדד תא 25,
    הצב סטופ ותן לשוק להוכיח לך שהוא יורדו
    אם הוא ירד שחרר את המניות מהתיק גם אם הן בהפסד
    כדי שההפסד לא יגדל פראית מעבר לציפיות שלך
    אם השוק עולה תעלה את הסטופ

באופן כללי בזמנים של חוסר וודאות של השוק או שלך כדאי להקטין סיכון ע"י הקטנת החלק המנייתי בתיק

מנסיוני הדל בשוק (שבועיים בערך) ידוע לי על דעת גדולים ממני
    אתה צריך מלכתחילה להחליט לעצמך (ולפחות לאחר מעשה)
    1) האם הסיבה שקנית את הנכס המסויים עדיין קיימת.
    2) כמה אתה מוכן להפסיד בשביל להשאר עדיין בפנים.
    3) האם יחס סיכוי סיכון שוה בכלל לקנות את הנכס ועכשיו שכבר קנית האם עדיין היחס שוה המשך החזקה.
    במאמר מוסגר 4) האם היית קונה את הנכס הזה היום, וכמה אתה מוכן להפסיד מהיום (במידה והינך מעוניין לקנותו היום).

כמובן שמדובר בנקודות למחשבה בלבד (כאמור לעיל) ואינני מתיימר לענות במקום שחקן שמכניס אותי בכיס הקטן מבחינת ידע וניסיון
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אני מאוד מסכים עם אבי1 רק שאני יוסיף לך הממלצה מה אני הייתי עושה מעיף את כל התיק
    קונה תכלית סל שורט על מדד תל אביב 25 וממתין והכל יהיה בסדר לפי דעתי אם 2011 היתה שנה לא קלה אז 2012 תהיה פי כמה בלי קשר לכל מה שקורה באירופה זו כנראה תהיה שנת הכרעה עם אירן אז זו דעתי

בדומה למה שאמר אבי אחת הטעויות הנפוצות אצל אנשים שרכשו מניה אשר ירדה היא להישאר איתה בתקווה שעוד תחזיר את ההפסד. למעשה אתה אמור לעשות חישוב קר של איפה לדעתך כיום הכסף יעשה את התשואה הטובה ביותר. אם הסיבות שבגללו קנית את המניה לא השתנו אז האפסייד במניה רק גדל ושווה להישאר, אך אם לדעתך הכסף יעשה תשואה טובה יותר במקום אחר תמכור ותקנה משהו אחר.
    ציטוט פורסם במקור על ידי ofirayn
    קראתי את הכתבה הנ"ל http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 93,00.html ולאחר שעברתי על כל בתי ההשקעות (11 במספר) ראיתי שמספר לא מבוטל של בתי ההשקעות ממליצים להשקיע במניית בזק, מזרחי טפחות, חברה לישראל, וגזית גלוב
    הייתי מאוד נזהר מהמלצות של בתי השקעות למיניהם. הרבה פעמים ההמלצות הללו נגועות בלא מעט אינטרנס אישי של בית ההשקעות. אני לא טוען שהאנשים שעובדים שם אינם יודעים מה הם עושים פשוט שההמלצות הטובות אינן ניתנות חינם על גבי האינטרנט.
    לגבי טבע ידוע לי ששחקן אומר שללא רכישה גדולה דינה של המניה לרדת לשערים נמוכים יותר.
    לגבי כלל ביוטכנולוגיה אתה צריך להבין שמדובר בחברה מתחום הביו כך שהתנודתיות בה יכולה להיות גבוהה. היתרון הוא שמדובר בפורטפוליו של מספר רב של חברות כך שהסיכון בה נמוך מחברת ביו ממוצעת.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

בסד
    אם אני הייתי במנית טבע היום לאחר הפסד ,כמו שנאמר ,הייתי נשארת ופשוט שוכחת מהמניה עד שתעלה,גם מנית דלק ב2008 צנחה והייתי מופסדת ,שכחתי ממנה וכאשר הגיעה לטופ .....מכרתי בהצלחה והרבה עצבים

ציטוט פורסם במקור על ידי רחל
    בסד
    אם אני הייתי במנית טבע היום לאחר הפסד ,כמו שנאמר ,הייתי נשארת ופשוט שוכחת מהמניה עד שתעלה,גם מנית דלק ב2008 צנחה והייתי מופסדת ,שכחתי ממנה וכאשר הגיעה לטופ .....מכרתי בהצלחה והרבה עצבים
    מעניין כמה שנים לדעתך יצטרך לחכות מי שנמצא באפריקה משנת 2007 (ולא חסר מניות דומות)
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות