שלום לכל החברים.

רמה ודמי כיס היקרים וכל האחרים המצדדים בדעתם,
לפני שאתם מחליטים שהדעות כאן הם של אנשים חשוכים, או שאנחנו בקווים מקבילים ולא מבינים מאומה,
אולי ננסה לראות כיצד אפשר להתקדם בכל זאת בדיון ביננו.

הצעתי: בואו נראה על מה אנחנו מסכימים ומשם נצא לדעות החלוקות וננסה לצמצמם אותם למינימום האפשרי.
ננסה לנהל דיון רציונלי המסתמך על היגיון ולא על טוטליטריות מחשבתית של ככה זה וזהו.
בואו נראה לא רק לנגח כמו בכנסת,
סה"כ אנו לא מכירים האחד את האחר, ואולי אנחנו יכולים לעשות כאן משהו אחר.
ממילא אנחנו כבר כאן בפורום, יכול הדיון להפרות את כולנו.

ובכן, מכיוון שאני מעריך שאם פני כולנו לשלום (שהרי אפילו עם אויבנו הערבים מנסים פעם אחר פעם להגיע לשלום ולא מתייאשים לבטח עם אדם חרדי כמוני שמצהיר שהוא מוכן לדבר על שלום בדעות, לא תסרבו, ולבטח יש עוד כמה כאלו כאן.)

אומר לכם במה אני מסכים אתכם ולדעתי יש לנו ראייה משותפת בדבר:

הדרת נשים

המטרה
מטרת האנושות היא האהבה, שהיא מטרת משנה למטרת האדם להגעה לאהבת ה'. אין אהבה ללא חופש. אהבה היא דבר רוחני, וכבר למדונו המקובלים, שאין כפייה ברוחניות. לא תיתכן אהבה אמיתית בין איש לאישה ללא חופש שלם לשני הצדדים. כל כפייה מעקרת את האהבה ויוצרת עבדות, שהיא בלתי נסבלת לרוח האנושית.
החופש הוא זכות אלמנטארית בלתי מעורערת של כל יחיד ויחיד ואין לפגוע בזכות זו שנתנה לכל אדם מעצם בריאתו כאדם. השליטה של גורם כזה או אחר על משנהו בכפיה ושלא בהסכמה היא עבדות.
כל היחס אל האישה כעבד כשפחה, כבריאה בלתי שווה ליצירת האהבה השלמה אין מקורו ביהדות אלא בתפיסה לא נכונה של האמת.

האם לכך אתם מסכימים , אולי בלי כל הנאונס הדתי שהוא כרגע לא חשוב לעצם העניין?

אשמח אם תבואו לקראתי ותאמרו לי במה אתם מסכימים עם מה שכתבתי בדבריי הקודמים. ונתקדם בשלב ראשון רק עם דברים שאנו מסכימים בלי אבל... למינהם.

בכבוד רב
וברצון אמתי לדיון ישר.