רגל אחת- אסטרטגיית עבודה
רגל שניה- ניהול התיק נכון
רגל שלישית- פסיכולוגיה
אם נוריד את אחת הרגליים, כל העסק יתמוטט!
אסטרטגיית שוק טובה לא יכולה להצליח ללא פסיכולוגיה נכונה.
ארבעה דברים שאסור לעשות בשוק ההון!
לדעת לומר תודה
תכונת החמדנות נמצאת כמעט בכל אדם ואדם, תכונה זו מהווה בעיה לא קטנה במסחר ורבים נוטים לאבד בהשפעתה את כל רווחיהם ונשארים חסרי כל.
תרחיש ידוע ומוכר, סוחר נמצא בעסקה מוצלחת ורווחית וקבע לעצמו יעד מדויק בגרף ששם עליו לממש את הרווחים. המניה מגיעה ליעד ואותו סוחר מבסוט עד הגג. עכשיו במקום להיצמד לתוכנית ולממש חלק מהרווחים, אותו סוחר מחליט שאם המניה הגיעה עד לכאן יש לה עוד הרבה לעלות ושכדאי להשאיר מבלי לממש. מכאן במקרה הטוב המנייה ממשיכה לעלות. אולם במקרים רבים קורה בדיוק ההפך, המניה מתהפכת מטה, כאן נכנס לפעולה האגו האנושי שאומר לנו לא לצאת עכשיו, אני כבר מורווח פחות המניה תחזור בטוח שוב. וכשהזמן עובר המניה רק צונחת עוד ועוד עד שבמקום רווח בתיק מצטבר לו הפסד.
זכור לומר תודה זה מספיק לי..
"חזיר קטן אוכל קצת והרבה, חזיר גדול אוכלים אותו..."
השוק לא בורח!
עוד תרחיש נפוץ ומוכר הוא לאחר שאיחרנו את מועד הכניסה לעסקה שכבר סיפקה מהלך נכבד. אולם למרות שאנחנו מבינים שזה כבר מאוחר לרכוש את המניה, אנחנו קונים בכל זאת. וזו טעות גדולה מהסיבה שיחס הסיכוי סיכון משתנה לרעתנו, מצד אחד הוראת הסטופלוס גדלה משמעותית ומנגד הסיכוי לרווח קטן.
בדרך כלל הסוחרים המנוסים בשוק נוטים לממש את רווחיהם ברמות מחיר שהציבור הלא מנוסה נוטה להיכנס- זכור זאת תמיד!
לדעת לומר דיי
עוד סיפור מוכר ונפוץ הוא סוחר שלא מוכן לקבל הפסד ואת העובדה שטעה. עליך לזכור ולדעת שיהיו לך גם עסקאות לא מוצלחות אין 100 אחוז. הבעיה תתעורר כאשר תפעל מהרגש ולא תדע לחתוך עסקה בהפסד כפי שהגבלת מראש.
אני מכיר היטב את הסיפור של הסוחר שמבין שהוא כבר הגיע לנקודת הסטופלוס וכאן עליו לסגור את העסקה המופסדת. בראשך קופץ לו קול שאומר לך "חכה עוד רגע, עוד יום אולי זה לא בטוח ימשיך לרדת, הוא יחזור לעלות".
מכאן הדרך לקרקעית קצרה, המניה ממשיכה עוד ועוד מטה ותוך כדי הקול בראשך ממשיך לומר לך לחכות, וכולך תולה תקוות לנס שיגום למחיר לשוב לרמות המחיר הקודמות.
עליי להזהירך דבר שכזה יכול בקלות לגרום לתיק להימחקקליל. ..!
אם תחווה בדרכך תרחיש שכזה, דע שהינך מונע מרגשות..וחתוך את העסקה במיידי!
לנקום בשוק
עוד רגש ותכונה מסוכנת שעליך להימנע ממנה, היא יצר הנקמנות. בדרך כלל לאחר שאנחנו מפסידים בעסקה. אנחנו נוטים לכעס ולמחשבות נקמה בשוק, חושבים על הדרך שבה נחזיר את ההפסד, על המכה הרצינית הבאה שניתן לשוק.
זה הגרוע ביותר לדעתי מבין ארבעת הדברים שעליך להימנע, כאן כסוחר אתה מונע אך ורק אמוציונאלית. הכניסה לעסקה תהיה ללא אסטרטגיה, תוכנית מוגדרת וקרות רוח.
סכום הכסף שעימו תכנס לעסקה יהיה לא הגיוני ומופרז, העיקר להחזיר את ההפסד ומהר.
וכמובן אין כאן פסיכולוגיה נכונה בגרוש.
זוכר את החצובה שעלייה דיברתי בתחילה, כאן לא חסרה רגל אחת, אלא חסרים כל שלושת הרגליים, והתוצאה כמובן הרסנית.
"כי אם ניסיון זה כל ההבדל- אז אני אתן לך להשתמש בשלי"