x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: תזמון רכישת דירה, מיתון עולמי וכיצד שומרים על ערך הכסף...

תזמון רכישת דירה, מיתון עולמי וכיצד שומרים על ערך הכסף...

שלום שחקן,
    ברצוני קצת לחרוג מהשאלות השכיחות ולבקש לקבל עצה חשובה לגבי התיזמון הנכון ביותר לרכישת דירה, להל"ן ההתלבטות:
    ליקנות דירה עכשיו כי המחירים כבר ירדו בכ 5%, וכן במו"מ ניתן להוריד עוד מספר אחוזים כי המוכרים לחוצים, ואם נחכה לעוד ירידת מחירים יכול להיות שזה יהיה מאוחר כי כל הקונים הפוטנציאלים יפסיקו פיתאום לשבת על הגדר (כמוני שמשלם ברקע שכ"ד)...
    אפשרות שניה (התרחיש האפוקליפטי) – המחירים הנוכחיים אינם מציאותיים לרמת ההכנסה הפנויה של רוב העם, מצד שני העולם הולך להחליף דיסק ליקראת מיתון עמוק שלא היה כדוגמתו, רמת החיים סביב הגלובוס ליקראת ירידה חדה שלא תחזור לקדמותה, מחירי הדירות צונחים בתוך שנתיים בכ 60% לפחות- לכן כדאי לחכות עם רכישת הדירה (במקרה כזה כיצד שומרים על ערך הכסף? אולי תהיה אינפלציה של עשרות אחוזים?)...
    Thanks!

Re: תזמון רכישת דירה, מיתון עולמי וכיצד שומרים על ערך הכסף...

תמיר - לדעת בדיוק מתי לקנות דירה, זה כמו לדעת בדיוק מתי להיכנס למניה. אין דבר כזה.
    אני מעריך שאנו לפני ירידה בשוק הנדלן, כזו המצדיקה המתנה. הטיעון כי קוניפ פוטנציאליים
    יפסיקו לשבת על הגדר אינו מדויק. ברמת המחירים הנוכחית מרבית הקונים הפוטנציאליים, ידם
    אינה משגת ממילא לרכוש דירה. אם תהיה ירידה של 10% במחיר הדירות, אני בספק עד כמה זה ישנה
    עבורים את התמונה לכן לא הייתי חושש מכל.

אינפלציה של עשרות אחוזים - אתה לא יכול להתיחס למיתון כפי שהצגת ולאינפלציה באותה נשימה.
    או או, ולכן גם חשש זה אינו מוצדק ובפרט שני מעריך שבמקרה קיצון יהיה מדובר על אינפפלציה של
    יותר מ 5% - לא מעט אך לא כזה רחוק מהצפי השנה (2.9).

מה דעתכם?
    צפו: 2,000 אנשי קבע הסתערו על 235 דירות בחדרה
    שיכון ובינוי: מכרנו 235 דירות בפרויקט "חלומות פארק חדרה" תוך שעתיים וחצי ■ הדירות לאנשי הקבע נמכרו בהנחות של 15%
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000700987

בישראל שומרים על כח הקנייה של הכסף ברכישת דירה .
    לדעתי רכישה של דירה אחת מספיקה ואם יש לך יותר כסף פנוי אני אישית לא הייתי מציע לרכוש יותר מדירה אחת להשקעה כמו שנהוג לומר .
    אחת הסיבות הבולטות לזינוק במחירי הדיור הייתה מדיניות פישר הנגיד שמצד אחד עיוותה את דוחות האינפלציה של בנק ישראל כך שהציגו תמונה של אינפלציה שנמצאת תחת שליטה בעוד האינפלציה שאני הרגשתי ברחוב השתוללה מעלה.
    מדיניות זו נתנה גיבוי להורדת הריבית והורדת הריבית שלחה מעמד שלם של ישראלים לרכוש דירות במטרה לשמור על כח הקנייה של הכסף לדורות הבאים.
    מחירי הדירות ירדו כשהריבית תתחיל לעלות אני מעריך שכרגע הם ישארן ברמתם הנוכחית עם נטיה מטה לא קיצונית .

לכן אין באמת תזמון נכון לקניית דירה ואין תשובה אחת נכונה לכולם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות