x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שיטתו של נאסים טאלב להשקעה

שיטתו של נאסים טאלב להשקעה

שלום חברים!
    נדמה לי שהגעתי למקום הנכון. אשמח לעצתכם.

לפי שיטתו של נאסים טאלב, 85% מהכסף צריך להיות מושקע באפיקים הכי סולידיים שיש כדי להתגונן מברבור שחור.
    לעומת זאת, 15% הנותרים צריכים להיות מושקעים באפיקים הכי ספקולטיביים שיש כדי לחפש ברבור שחור חיובי.
    הוא המליץ על קרנות הון סיכון ו/או אופציות.

אני מחפש איך להשקיע את ה-15%.
    אשמח להצעות, עצות, המלצות
    וסתם הגיגים.

- מיקי

Re: שיטתו של נאסים טאלב להשקעה

אין לי מושג מי זה ניסים טאלב שאתה מדבר ומה משנתו
    אבל אני חייב לציין בפניך שאם אתה הולך בכוון הזה אז תהיה מוכן לזה שאתה נפרד מהכסף הזה (15%) מהר מאד שים לב אופציות זה דבר שמתנדף ברוח זה שוה אויר ולעבוד עם אויר גם השירות המטראולוגי אומר לפעמים שבא אויר (רוח) אחר והזיז את האויר הקודם לכוון מצרים או לא יודע לאן
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרעיון הוא להשקיע באופן מאוד ספקולטיבי למקרים יחסית נדירים.
    לדוגמא: בכל חודש להשקיע אחוז מהתיק (המקורי) בפוטים רחוקים מהכסף
    אם אני הייתי עושה את זה כמובן הייתי מוכר קולים רחוק מהכסף כדי לממן לפחות חלק מהעלות.
    כיוון שהסיכוי לעליות חזקות מאוד קטן מהסיכוי למשבר שיגרור ירידות חזקות מאוד.
    פעם בשנה שנתיים יופיע ברבור שחור שיגרור רווח אדיר שיכסה על כל ההפסדים המצטברים.
    אוגוסט האחרון היה כזה.
    אם איטליה תגיע לחדלות פירעון אזי נראה את השווקים קורסים כמו מגדל קלפים.
    העניין הוא שצריך להיות מקצוען כדי לעשות את זה נכון מבחינה סטטיסטית.
    לדעת כמה להשקיע ואיך ובכמה אחוזי רווח לצאת.

בברכה
    Long

עם החלק הראשון אני מסכים .
    80% מהכסף באפיקים בטוחים לא כולם אגב חייבים להיות בשוק ההון .
    15% במניות ערך כבדות עם תשואת דיוודנד .
    5% בחיפוש אחר דגים שורים דובים או ברבורים ...
    בהצלחה.

כמי שמכיר את משנתו של טאלב היטב, וגם מצד הקרנות להן הוא יועץ אסכם ואומר כי הכל עניין של מזל.
    ראשית כל, ואני מאוד פסימי על השוק, ברבורים שחורים הם עניין נדיר ביותר ולצערי טאלב התקבע עליו.
    ירידות של 10% אינם ברבור שחור והוא מכוון לירידות בנות עשרות אחוזים, מהלך שמתרחש אחת ל 5-6
    שנים. מעבר לזה אפקט המזל:
    ביצעת את שהציע בתחילת 2008 - הצלחת להניב תשואה פנומנאלית.
    ביצעת את שהציע בתחילת 2009 - ה 15% קרוב לודאי נמחקו, בקושי הנבת תשואה בצד הסולידי, וזה
    עוד בטרם דיברו על תשואה אלטרנטיבית.

מכיוון שברבור שחור מעצם הגדרתו אינו ניתן לחיזוי, הרי שאתה למעשה מהמר.

בוול-סטריט קיימות קרנות גידור לא מעטות המכוונות למפולת (ברבור שחור אם תרצה). הן מפסידות מעט
    בכל חודש אך בעקביות מתוך ציפייה שחודשיים אדומים יחזירו הכל בריבית דה ריבית. ההבדל בין המצליחות
    לכושלות הוא אך ורק במועד הקמתן, וזו בדיוק הבעיה עם גישתו של טאלב.

תודה ל-"שחקן" והחברים!

אשמח לעוד התיחסויות.

אני מטיל ספק בדרך ההשקעות הרגילה, שכולם הולכים בה דרך בתי ההשקעות הסטנדרטיים.
    המקצועיות שלהם מוטלת בספק והעמלות אוכלות את התשואה,
    הם לעולם לא מכים את המדד.

וגם השקעה במדד לא ממש מוכיחה את עצמה - ראו S&P500 בעשור האחרון.

תודה

- מיקי

אם הבנתי טוב, מתוך תשובתו של שחקן יוצא, כי אמנם שיטה זו לא מתאים למי שיש סכום בצד שהוא רוצה להשקיע. מסיבה כי בתזמון לא נכון יימחק כל הסכום עד בוא "הברבור השחור".
    אבל מה עם שכיר שנשאר לו לדוגמא 2000 ש"ח מיותר ממשכורת החודש לשים בצד, אז במקום להזרימו לקרן, שבשנה גרוע גם הם יפסידו ממנו, בנוסף מה שיורידו עמלות (תוכנית שיש לי אצל אחד החברות המפורסמות, ב2008 הפסידו לי כשליש מהקרן שלי, ועל עבודתם הטובה לקחו 3% עמלה), למה שלא עדיף להכניס אותו בתוכנית כזה של "ברבור שחור", ואמנם חדשים רבים הכסף יאבד אבל כשיבוא הזמן ישלם עם רבית דרבית?
    זה לא נשמע שיטת השקעה שפיוה. לפי הנאמר כאן צריך לבדוק מה באמת הבעיה בזה. אולי מצד טבעם של בני אדם, שיראה המשקיע חודש אחרי חודש איך שזה לא משלם, עד שימאס לו ויפסיק בתוכנית, ובדיוק אז יבוא הצלילה.

לדעתי
    ברבור שחור הוא בלתי ניתן לצפייה מראש . כמו שאנו מניחים שיתכן ברבור שחור למשקיע המסורתי במידה שווה ברבור שחור יכול להכות במשקיע שמחכה לברבור שחור ויקרה גם לו ברבור שחור דהיינו שהוא יפסיד במשך השנים לגמרי ולא יכסה את ההשקעה שלו.
    בקיצור ברבור שחור יכול להכות במשקיע מסורתי כמו שיכול להכות במשקיע עפ"י ניסים טאלב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות