x




מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

  1. #1

    טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    צהרים טובים.
    דעתי על טבע ידועה זה מכבר:
    1. מחירה הריאלי של המניה הוא סביב ה 40$.
    2. עד שהחברה לא תבצע רכישה מהותית (2 הרכישות האחרונות אינן עונות להגדרה זו) החברה תוסיף לדשדש ואף לגלוש מטה.

    על התלות בקופקסון הרחבתי לא פעם, וכך גם על ההנהלה שאיבדה את הדרך אבל אני סבור שהדוח האחרון הוא דוגמא קיצונית ביותר למצב הבעייתי בו שרויה החברה.
    לטבע יש פטנט – הנפקת תחזית נמוכה קדימה, ויצירת מצב בו כל דוח תמיד "מכה" את התחזית. לא מעט ביקורת נשמעת בוול-סטריט על מהלך זה, שפעמים מלווה בירידה במניה לאחר דוח, אך הפעם החברה הלכה רחוק מידי.

    אמנם התקשורת מכנה את הדוח "מכה את התחזית" ו"מכונת המזומנים" אבל הדבר רק מדגיש עד כמה העתונות הכלכלית בישראל אינה רצינית, ומתמקדת בשורה התחתונה: רווח למניה של 1.25 דולר למניה, ביחס לצפי אנליסטים לרווח למניה של 1.23 דולר.

    ברור שכותרות שמתפרסמות דקות לאחר הדוח, כותביהן דילגו על קריאת הדוח אך לאחר מספר שעות של למידת המספרים זועקת שורה אחת. משום מקום הכירה החברה סכום עתק של 135 מליון דולר כרווח, בעקבות הגדלת אחזקתה ב curetech. משחקים חשבונאיים פראקסלנס. הורידו את הרווח המפתיע והחד-פעמי, וקיבלתם רווח של 1.09 דולר למניה, הרחק מאוד מהתחזית ונמוך בהרבה מהתחזית הנמוכה ממילא שטבע ניפקה. עפ"י אותו הגיון טבע יכולה גם להכיר את השבחת הקרקעות שברשותה בכפר סבא וירושלים כתוצאה מעלית מחירים בשוק הנדלן ועוד אין ספור המצאות חשבונאיות.

    טבע
    לא המציאה את השיטה, אך הדבר מחדד את שאני מדגים מדי פעם בפעם עד כמה דוחות החברות מבושלים ואינם מיצגים כלל את המצב החברה (ובפרט בנקים בארה"ב).

    בהתיחס לטבע, להערכתי אחד משני דברים עתיד לקרות וסביר אף ששניהם:
    1. המניה צפויה לרדת מתחת ל 35 דולר למניה, ובהתאם פוזיצית השורט.
    2. שלמה ינאי לא ימשיך בתפקידו. קשה לי לראות סבלנות של דירקטוריון אמריקני (קיימת הפרדה בחברה בין מקום מושב הדירקטוריון והמנכל) נמשכת עוד הרבה זמן.

    אני יודע שלעיתים זה מתסכל לקרוא דוחות, ובכלל למי יש זמן ומוטב לרוץ לשורה התחתונה, רק מה לעשות שכאן זה לא בלומברג ו CNNMONEY ואני מניח שעוד מעט כשיתעוררו מעבר לים הם פשוט יכתשו את תוצאות החברה.

    המשך יום טוב.

  2. #2

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    שחקן:
    יישר כוח על האיכפתיות. שמתי לב שטבע כבר מופיעה בשורט בתיק המניות.
    שאלה קטנה - מצד אחד אתה מציין שהשווי של החברה הוא $40 ועל כן, המנייה נסחרת כעת במחירה המלא (המחיר בשקלים משקף $39.6), אך מצד שני המנייה בדרך ל-$35 ולכן הולכים עליה שורט כדי להרוויח את ה-$5 למנייה. האם אין סתירה בין שני הדברים? במילים אחרות, אם השווי הוא 40, אז למה שתרד ל-35?
    דרך אגב, כידוע לך, בנק הפועלים משאירים את "תשואת היתר" עם מחיר יעד של $60. מה קורה? נתקעו עם סחורה?

  3. #3

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    חשוב לציין שלא כל האנליסטים נפלו בפח:
    יונתן קרייזמן מכלל פיננסים "נראה שבעיקר מדובר בקיצור דרך חשבונאי. טבע הודיעה על הכרה של 135 מיליון דולר כרווח הון חד פעמי בעקבות רכישת אחוזי בעלות נוספים ב-CureTech ו-Teva-Kowa. בלי אותו רווח הון חד פעמי ולא מייצג, אני מעריך שלטבע היו חסרים יותר מ-10 סנט וזה היה מעמיד בסכנה ברורה את התחזית השנתית של החברה".

    "הרבעון של טבע מבליט פעם נוספת את העוצמה של הקופקסון אך מנגד את הבטן הרכה בגנריקה. השוק מסרב להעניק לטבע מכפיל על הקופקסון, המייצג כבר כמחצית מרווחי החברה, אך מעניש על החסר בגנריקה ובמוצרים אינובטיביים. תוצאות הרבעון, ללא רווחי ההון לא מייצגים, מעלות את הרף מדרגה נוספת. ללא רווח ההון החברה תזדקק לרווח למניה של דולר וחצי ברבעון הרביעי על מנת לעמוד רק בקצה התחתון של התחזיות שחילקה - נמוך ב-13 סנט מקונסנזוס האנליסטים"

    השוק יבין שמבחינה אורגנית, אין פה באמת עמידה בתחזיות הרווח ובטח שלא עקיפה את התחזיות. דעתי היא שהשוק הולך להעניש את החברה על הדו"חות האלו".

    בקיצור - להתרחק!

  4. #4

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    רואה ממטר - לפני הדוח 40. אחרי הדוח 35.

  5. #5

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    תודה שחקן.

  6. #6

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    ובכל זאת בהפוך על הפוך המניה שפתחה באדום והיה נראה שזולגת , התהפכה וחזרה ל40 דולר פלוס 2 אחוז שזה גם בערך הארביטראז למחר נכון לכרגע.

  7. #7

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    שחקן, תודה על הסקירה של טבע =)

    רק דבר אחד - לא היה ברור שהיא נכנסת לתיק באתר כלל וכלל (רק במרומז, או אם במקרה מסתכלים על התיק).
    כי אנשים רגילים שרק ביום ראשון בסקירה השבועית יש שינויים בתיק,
    אלא אם כן יש הודעה "מובלטת" כמו שעשית עם רציו בזמנו.

  8. #8

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    ידידי,

    ורק אני "התמים" סוף סוף הבנתי איך זה עובד בקפיטליזם החזירי, כדלקמן:

    במידה והאירוע החד פעמי הינו חיובי לתוצאות החברה, הוא מפורסם כ-GAAP מלא ללא ניטרול והצגתו כ-NON GAAP.
    במידה והאירוע החד פעמי הינו שלילי לתוצאות החברה, הוא מנוטרל מיידית ומפורסם בראש חוצות כ-NON GAAP.

    ובאידיש אומרים על זה - טבעבלוף!!!

    בברכה,
    אודי

  9. #9

    Re: טבע - הדו"ח, השורט ומשחקים חשבונאיים

    ראשית אני בפוזיציה מהכרה ולמרות שאני מכבד את עמקות הבנתו של שחקן ומכיר את דעתו בנדון זה מכבר.
    לעיתים מספרים הם רק מספרים והאזימוט שהחברה מנוהלת בו הוא הקובע. ולתחושותיי על ההגה יושב אסטרטג שאינו קוטל קנים (וכבר גם לא חרקים)
    ובסוף הפרופורציה בין המספרים לבין האסטרטגיה היא על כפות המאזניים.
    ולא נעלמה מעיניי גם הירידה הדרסטית בתזרים.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות