צהרים טובים.
דעתי עלטבע ידועה זה מכבר:
1. מחירה הריאלי של המניה הוא סביב ה 40$.
2. עד שהחברה לא תבצע רכישה מהותית (2 הרכישות האחרונות אינן עונות להגדרה זו) החברה תוסיף לדשדש ואף לגלוש מטה.
על התלות בקופקסון הרחבתי לא פעם, וכך גם על ההנהלה שאיבדה את הדרך אבל אני סבור שהדוח האחרון הוא דוגמא קיצונית ביותר למצב הבעייתי בו שרויה החברה.
לטבע יש פטנט – הנפקת תחזית נמוכה קדימה, ויצירת מצב בו כל דוח תמיד "מכה" את התחזית. לא מעט ביקורת נשמעת בוול-סטריט על מהלך זה, שפעמים מלווה בירידה במניה לאחר דוח, אך הפעם החברה הלכה רחוק מידי.
אמנם התקשורת מכנה את הדוח "מכה את התחזית" ו"מכונת המזומנים" אבל הדבר רק מדגיש עד כמה העתונות הכלכלית בישראל אינה רצינית, ומתמקדת בשורה התחתונה: רווח למניה של 1.25 דולר למניה, ביחס לצפי אנליסטים לרווח למניה של 1.23 דולר.
ברור שכותרות שמתפרסמות דקות לאחר הדוח, כותביהן דילגו על קריאת הדוח אך לאחר מספר שעות של למידת המספרים זועקת שורה אחת. משום מקום הכירה החברה סכום עתק של 135 מליון דולר כרווח, בעקבות הגדלת אחזקתה ב curetech. משחקים חשבונאיים פראקסלנס. הורידו את הרווח המפתיע והחד-פעמי, וקיבלתם רווח של 1.09 דולר למניה, הרחק מאוד מהתחזית ונמוך בהרבה מהתחזית הנמוכה ממילא שטבע ניפקה. עפ"י אותו הגיוןטבע יכולה גם להכיר את השבחת הקרקעות שברשותה בכפר סבא וירושלים כתוצאה מעלית מחירים בשוק הנדלן ועוד אין ספור המצאות חשבונאיות.
טבעלא המציאה את השיטה, אך הדבר מחדד את שאני מדגים מדי פעם בפעם עד כמה דוחות החברות מבושלים ואינם מיצגים כלל את המצב החברה (ובפרט בנקים בארה"ב).
בהתיחס לטבע, להערכתי אחד משני דברים עתיד לקרות וסביר אף ששניהם:
1. המניה צפויה לרדת מתחת ל 35 דולר למניה, ובהתאם פוזיצית השורט.
2. שלמה ינאי לא ימשיך בתפקידו. קשה לי לראות סבלנות של דירקטוריון אמריקני (קיימת הפרדה בחברה בין מקום מושב הדירקטוריון והמנכל) נמשכת עוד הרבה זמן.
אני יודע שלעיתים זה מתסכל לקרוא דוחות, ובכלל למי יש זמן ומוטב לרוץ לשורה התחתונה, רק מה לעשות שכאן זה לא בלומברג ו CNNMONEY ואני מניח שעוד מעט כשיתעוררו מעבר לים הם פשוט יכתשו את תוצאות החברה.
המשך יום טוב.