דוד,

אין משמעות להשוות שיטה אחת שמייצרת תקבול של 600 שח, לכזו שנותנת 300 בלבד (ואם יש, אז מדוע שלא נשווה לכתיבה יחידה של פ820?) , ולכן אשווה בין 3 מרווחים לבין 2 אופציות 870 חשופות.

ראשית, לעניין הבטחונות -
עבור כתיבת שלושה מרווח פוטים, הבטחונות הנדרשים הם רק 2400 שח (שכן מתקבל תקבול של 600 שח).
עבור שתי כתיבות 870 חשופות- הבטחונות יהיו גבוהים יותר בסדר גודל.

שנית, לתרחישים האפשריים -

עליה במדד:
שתי האסט' כמובן ירוויחו. אופציית הפוט הרחוקה תשחק הרבה יותר מהר ותאבד באחוזים משמעותית יותר מהמרווח..
עם זאת, באחוזים מהבטחונות שנדרשו לצורך הכתיבה -- כנראה שהמרווחים יניבו יותר.

דשדוש:
שתי האסט' מרוויחות. אופציית הפוט הרחוקה תשחק יותר ואילו המרווח ישחק באופן חלקי בלבד.
זה מצב השוק בו עדיף להיות כתוב רחוק חשוף.

ירידות מתונות:
המרווח לא מרוויח ואולי אף מפסיד מעט. אופציית הפוט הרחוקה נשחקת, אך לא לגמרי (מספיק יום אחד של נפילות להחזירה לחיים).
אמנם נראה שעדיף להיות כתוב רחוק, אך כך אתה לוקח סיכון של קריסה מידי יום ביומו, בעוד ההפסד המקסימלי במרווח ידוע מראש וקטן בהרבה. אם אתה סומך על כך שהירידות לא יתגברו (ולכך לא חסרים קטליזטורים), כנראה שעדיף לכתוב חשוף ורחוק.

ירידות חדות:
אפילו בירידה של 7% (נניח למדד 945), ההפסד על המרווחים יהיה סביל. שווים יעלה מ200 ש"ח ל500 ש"ח (כאשר המרווח נמצא בדיוק על הסטרייק, הסטיה כמעט ולא משנה את שוויו וכך גם הזמן לפקיעה) מה שאומר הפסד של 600 ש"ח סה"כ (שזהו כאמור התקבול הראשוני).
האופציות על 870 מסוגלות (על אחת כמה וכמה אם הירידה תקרה תוך יום-יומיים) להתנפח למספריים גבוהים בהרבה. במיוחד אם זה קורה בשבוע שבועיים הקרובים, אתה עלול למצוא את עצמך עם כתיבות ששוות למעלה מ1000 שח כל אחת, ובהפסד משמעותי בהרבה.
בנוסף, דרישת הבטחונות על הפוטים הכתובים תזנק, מה שיקשה עליך להתרחק אלא אם שמרת אחוז ניכר מהבטחונות בצד, אך במקרה זה, התשואה שתקבל בתרחישים ה"נורמליים" היא קטנה במיוחד, שכן גם כך היא לא מגיעה ל6% מהבטחונות שהשתמשת בהם בפועל.

שלישית - הרווח הפוטנציאלי

אז כמה ניתן להרוויח מכל אחת מהאסט' בהנחה שהשוק נחמד אלינו?
במרווחים ניתן להרוויח 200 שח על כל 800 שח בטחונות, כלומר 25% על הסכום שמסוכן בפועל.
באופציות החשופות, אתה אמנם יכול להרוויח 300 שח לאופציה, אבל ביחס לבטחונות שתשכיב מדובר על הרבה פחות. אולי 6% וכנראה שאפילו פחות.

רביעית ואחרונה - הסיכון למחיקה (או להפסד של סכום גבוה ממה שהיית מעוניין לסכן)

בכתיבה של מרווחים, הסכום שאותו אתה מסכן מוגבל וידוע מראש. לא יתכן שעל מרווח שכתבתי אפסיד יותר מ800 שח.
לעומת זאת, בתרחישי קיצון אמיתיים (ראה דוגמת הצונמי ביפן, שם נפלה הבורסא ב20% ביומיים או שלושה), אפילו מספר קטן של אופציות פוט חשופות ותמימות עלולות לחסל תיק שלם, ולהוביל להפסדים של מאות אחוזים ביחס לדרישת הבטחונות.

סיכום שלי:
אני לא פוסל כתיבה של אופציות פוט חשופות, אבל לדעתי זה לא הזמן הנכון לכך (הסטיה, עדיין, נמוכה מידי).
די לראות את הירידה בסטיה בימים האחרונים (בהחלט תופעה מעניינת) , עקב הציפיה לתיקון או לבלימה ברמת ה1000, על מנת לנחש מה יקרה אם למרבה האכזבה המדד ימשיך לצנוח גם בשבוע הבא.
אני כתבתי אופציות חשופות באוגוסט, לאחר הנפילה הגדולה והמשכתי בכתיבה חשופה בהמשך החודש, אך אז הסטיה (והפניקה בשוק) הייתה גבוה בכמה אחוזים טובים, ונתנה מענה טוב יותר לסיכון של אירועים כאלו (שרובם אינם כלכליים במקורם).

טוב, חפרתי מספיק, שיהיה בהצלחה .

ציטוט פורסם במקור על ידי david15
ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
לפני דקות ספורות, כשראיתי שירדנו מ1020, הוספתי עוד מספר מרווחי פוטים כתובים, הפעם על 950-940 (למעשה הרחקתי את ההגנות. זה יחסוך עמלות במקרה שנמשיך לרדת ואצטרך לסגור את הפוטים).

בינתיים לא מוסיף כתיבות קולים. רק אם נחזור לירוק היום אשקול זאת.

http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Pos ... Show/18969
האם יש לתת מחשבה נוספת על השוקת המוגנת.
כתבת 3 יחידות 950 מוגן 940. 3K בטחונות
רווח צפוי מקסימאלי -600 ש"ח.
הסיכון עצום כי אתה קרוב בפוטים רק 70 נקודות בזמן הכתיבה.

מה דעתך על כתיבה חשופה של יחידה אחת P870 נמכרה כאשר כתבת ב-300 ש"ח (150 נקודות מרחק)

אני כתבתי רק חשוף החודש.
איזנתי בין קולים לפוטים,
כל זמן שהפוטים עלו והם עלו כי התחלתי את הכתיבה כאשר המעוף היה ב-1110.
כתבתי C1260, היום אני כבר ב-C1140.

אם תהיה תנועה של 6% ביום אחד למטה מייד בבקר, אהיה בבעיה. (אבל אתה לא פחות-כי 950 זה אומר שתהיה בנזק של 2000 שח לפחות.)
אבל גם במשך היום אני מתקן, כמו היום שהוספתי קולים באמצע היום 1160 ו-1140.

בינתיים ברווח של 5K

http://www.zerosum.co.il/Users/2901/Pos ... Show/18812