היה צאט בראשון האחרון (ה- 16 לחודש), אך לקראת סוף הצאט היתה לי בעיה שהייתי צריך להיכנס מחדש ולמרות שהיה צאט פרודוקטיבי ומעניין (לפחות בעיניים שלי), איבדתי את ההיסטוריה ולכן לא היה ניתן להעתיק את התמליל.

בכמה מילים על הצאט:

ציינתי כי לדעתי עדיין צפויים ירידות בהמשך, אך אכן (כפי שכבר ציינו בעבר) יש אגחים מעניינים בשוק). אני אישית חושב כי התחלת כניסה צריכה להיות לאחר החג ולא במהלך השבוע שהיה (יותר רלונטי למי שקרא בראשון) שכן זהו שבוע מסחר מקוצר וסוף שבוע ארוך לאחריו ולכן יש סיכון מסויים בחזרה (למרות שכעת נראה כי סיכון זה יצטמצם).

המיקוד צריך להיות לדעתי באגחים של חברות בעלות תזרים ונכסים ממשיים ולא באגחים שמחירם נמוך (גם על חשבון תשואה ו/או פוטנציאל רווח הוני). מי שרוצה ללכת על הצד הבטוח יכול להתמקד באגחים עם המח"מ הארוך של אותם חברות ובכך להרוויח עוד כמה אחוזי תשואה, אך בידיעת הסיכונים ובהשקעה לזמן ארוך בלבד (לא הסתכלות יומית - השוק תנודתי ביותר ויכול להיות כי הירידות יחזרו, כך שבטווח הקצר יכול להגרם הפסד).

למי שחושב לטווח הקצר, בהחלט השקעה ממוקדת בניירות המוגדרים בשוק כמסוכנים (תשואות גבוהות) יכולה להניב רווח הון בזמן הקצר - אך נדרש להבין שתי דברים:

(1) יש לממש רווח ולצאת בנקודות ההחלטה! לא להתפתות לזמן הארוך, יש אי וודאות גדולה באותם הניירות ולכן הסיכון של הירידות וגלישה נוספת למגמה שלילית בהחלט אפשרית. יש לקחת את זה בחשבון (לא כולם יכולים לספוג ירידה של 10-15% ולהשאר שלווים - וזה בהחלט אופציה), ויש לדעת שגם אם ירידה באותם אגחים במידה ונראה כי יש חזרה של המגמה השלילית - נדרש לממש!

(2) יש להבין את הסיכונים ולהתמקד באותם ניירות / אגחים שנפגעו ללא שינוי כלכלי אמיתי במצבם. (ראה בפורום הרחבה פר נייר).

כמו כן בשבוע לפני כן לא היה צאט ובתחילת החודש היה צאט קצר ולכן תוכנו לא הועלה.

בכל מקרה ביום ראשון הקרוב (מייד לאחר החג) אתם מוזמנים לצאט נוסף. אנו מגיעים לנקודת המבחן ולמרות שיכול להיות כמה ימים עד שיהיה ניתן לעבור על כל הנתונים, אשמח אם תשתתפו בצאט ותמקדו בניירות מסויימים שלדעתכם יש בהם פוטנציאל כדאי שאני התמקד בהם גם בסיקור בשבועות הקרובים.

כעת רק נותר לראות האם אכן המגמה התהפכה (לדעתי מדובר בתיקון והרבה תלוי בחדשות הנוספות שיצאו מכיוון אירופה - ומדובר בחדשות רעות, אך יש לזכור כי אנו גם מדברים על תקופת דוחות בעולם והדוחות באופן כללי צפויים להיות טובים).