x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: חישוב בטחונות - אחת ולתמיד!

חישוב בטחונות - אחת ולתמיד!

חברים יקרים,
    בכל פתיחה ו/או סגירה של אסט' שחקן, עולות שוב ושוב שאלות בנוגע ל-% הרווח.
    נראה לי שהגיע הזמן להציג לינק תחת תפריט "אופציות" שמראה באופן קבוע את שיטת החישוב.
    לעניות דעתי צריך לחשב את הבטחונות על פי כמה כסף נדרש ממני בכדי "לייצר" סכום מסוים.
    אם אשקיע 1,000 ש"ח במניות/אג"ח/פק"מ וכד' הרי ברור לכולנו שלקחתי 1,000 ש"ח מכספי וכעבור X זמן מכרתי את השקעתי וקיבלתי 1,050 ש"ח (נניח), הרי שהרווחתי 5% כנגד 1,000 ש"ח השקעה (או בטחונות, אם תרצו).
    לעומת זאת, בביצוע אסט' באופציות מעוף, אם לדוגמה מכרתי אוכף על הסטרייק עם הגנה צמודה וקיבלתי מהמכירה פחות ההגנה 800 ש"ח (נניח) הרי שהחישוב אומר שמול סיכון מירבי של תשלום 1,000 ש"ח אם הפקיעה תהיה מחוץ לגבולות ההגנה שלי, קיבלתי כבר 800 ש"ח. מכאן, שהסיכון המירבי שאני עלול להיקלע אליו הוא 200 ש"ח. נכון שהבנק או בית ההשקעות מחשב 1,000 ש"ח בטחונות אבל 800 מתוכם אינם שלי!
    לכן, סה"כ הבטחונות (קרי, כמות הכסף שלי שבסיכון) הינה 200 ש"ח בלבד וחישוב % הרווח נובע ממנו.
    תקנו אותי אם אני טועה.

Re: חישוב בטחונות - אחת ולתמיד!

לא טועה קלעת בול והוסבר כבר המון פעמים כאן
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

השאלה היא אם את ה-800 ש"ח שאינם שלך מחשיב הבנק או בית ההשקעות כבטחונות?
    או שאת הביטחונות לוקח רק מהמסגרת שנקבעת אחת לכמה חודשים או שבועות או שבוע. (מסגרת הביטחונות אינה ניידת בדרך כלל)

אזי, החישוב שלך נכון אבל לא תמיד מציאותי לכולם בכל רגע נתון.

בנוגע לביטחונות
    נוכחתי שכאשר אתה מפקיד לדוגמא 100000שח בפקדון שיקלי
    בנק אחד לוקח מרווח ביטחון ומוריד 5% ואחר 35%
    לא אציין איזה בנקים
    כדאי שכל אחד יבדוק עניין זה
    בהצלחה וחג שמח לכולם
    דוד אריאל
    ירושלים

החישוב נכון. אבל אני אישית הייתי מעדיף שהרווח תחושב ביחס לבטחונות בלבד. המבחן הוא פשוט: אם אין לך את בטחונות עוד לפני תחילת הפעילות, אז אין השקעה ואין רווח או חלילה הפסד.

לארז - נכון מאד!
    אבל, אם אין לך 1,000 מלכתחילה, אין השקעה, אין אסט' ואין רווח.
    אולי כדאי ללכת לראות איזה סרט טוב...

הכוונה שלי היא כך:
    זה שאפשר לייצר 800 ש"ח באסטרטגיה מסויימת שבטחונות הדרושים בו 1000 ש"ח (להתייחס לדוגמא שלך), זה לא אומר שהשקעת 200 ש"ח. כך אני רואה את זה. אני גם חושב שמספר אתרים אחרים (למשל zerosum) מתייחסים לרווח בחישוב על בטחונות בלבד. כך שאפילו מטעמי האחידות הייתי משנה את השיטה.

ומילה אחת לשחקן:
    בחודשים הרבים שאני עוקב אחריך, אני מעריך מאוד את המקצועיות והאכפתיות וההצלחה שלך. רק בגלל שאני חושב שאתה בן אדם לא רגיל, אני מציע דווקא מטעמי הצניעות להגדיר מחדש את ההגדרה לרווח על פי בטחונות בלבד. נכון, המספרים לא יהיו 10% או 25% יותר. אבל לא חייבים לנקר עיניים עם המספרים האלה. מי שמכיר את האתר ואת האסטרטגיות שלך, הוא יודע שהרווחים בדרך כלל הרבה מעל הממוצע.

חברים החישוב הקיים הוא החישוב הנכון קרי בטחונות פחות תקבולים.
    אם כתבתי אסטרטגיה שהבטחונות הנדרשים בה הם 1,000 ש"ח אבל קבלתי תקבול/פרמיה בסך 800 ש"ח
    אני מסכן למעשה רק 200 ש"ח מכספי.
    גם אם אפסיד את 1,000 הש"ח אזי מחשבון העו"ש שלי ירדו 800 ש"ח תקבולים שנוספו בעת יצירת האסטרטגיה + 200 ש"ח מכספי.
    לכן חישוב הרווח יהיה אחוז מה 200 ש"ח הללו.
    אם רכשתי אוכף ועלות האסטרטגיה היא 2,000 ש"ח אז אני מסכן 2,000 ש"ח ובטחונות כלל לא נדרשים.
    החישוב יהיה עדיין בטחונות פחות תקבול כלומר ( 2,000 -) - 0 שזה 2,000 ש"ח (במילים אפס: מינוס, מינוס אלפיים)

אגב: אצלי הבטחונות מחושבים בכל עת מחדש
    אם אני כותב שוקת הרי שהפרמיה המתקבלת מגדילה את הבטחונות העומדים לרשותי מיידית.

אם תחשבו על זה באופן מתמטי או חשבונאי תראו שהחישוב נכון.
    בברכה
    Long

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות