הי אבי, לכל אסטרטגיה יש סכויים לרווח או הפסד, ופוטנציאל רווח או הפסד, כאשר מכפילים אותם מקבלים את התוחלת. ברור שאסטרטגיה של שוקת רחבה היא בעלת סיכוי גבוה ופוטנציאל רווח נמוך. האסטרטגיה כעיקרון טובה לא פחות ולא יותר משיטות אחרות וכעיקרון בעלת תוחלת 0. זו אסטרטגיה שמקווה לירידה בסטיות הגלומות, וחוששת מעליתם.
מה שהיה פה הוא שאנשים במשך חודשים רבים השתמשו באסטרטגיה זו, ואז נפלו חזק כאשר בחודש האחרון היתה עליה דרמטית בסטיות הגלומות. המסקנה של רבים מהם היתה לפחד מלכתוב שוקת, או אפילו להתחיל לשחק במשחקי גמה ע"י אסטרטגיות של קניה מהירה של אוכפים למשך 5 דקות וכו'.
מה שאני הייתי מסיק זה שבשוק עם סטיות נמוכות מאוד כמו שהיה בחודש שעבר צריך להזהר ממכירת שוקת כי יש לה קצת מקום לרדת עוד אבל הרבה מקום לעלות, ואלו היום כשהשוק עם סטיות גבוהות יותר יש יותר מקום לכתוב שוקת שכזו.
זה נראה לי נכון יותר ומשחק על איפה שיש יותר "בשר" או אולי משחק על זה שהשוק חושב שמה שהיה אתמול הוא שיהיה מחר, למשל השוק אחרי שהעניינים רגועים חושב שגם מחר יהיה רגוע, אבל אני יודע שיש להם זכרון קצר ואצלנו מדי פעם קורים דברים ולא לעולם חוסן. ולהפך היום כאשר הכל מזועזע והמחירים של האופציות גבוהים, נראה לי הגיוני לשחק על זה שהחברה מקצינים את המצב ועוד מעט נחזור לימים שפויים יותר.
כמובן כל זה כמו כל דבר יכול להביא להפסד, אבל זה נראה לי משחק על משהו יותר "נכון"