נראה לי שהתייחסתי לנושא במקום אחר, אך אינני מוצע את הדברים ויכול להיות שנמחקו בטעות.
לתזרים הצפוי יש מספר נקודות בעייתיות שכן מרבית התזרים תלוי בגורמים חיצוניים לחברה ולא בתזרים מזומנים מנכסים.
כפי שציין ידידי 50 מיליון מהתזרים שצריך להיות עבור תשלום האגח מקורו בגיוס. יש לציין כי השנה גייסה החברה 11 מיליון בלבד וזאת בתחילת השנה כאשר המוסדיים חיפשו מקומות לזרוק את הכסף שלכם. אני לא בטוח כלל שהחברה יכולה לגייס סכום כזה במיוחד לאור המצב הנוכחי והחששות הקיימות בשוק. (כמו כן ראה נקודה שלישית).
כמובן שניתן לטעון כי אפילו אם לא יצליחו לגייס התזרים כפי שפורסם צופה קופת מזומנים של מעל 60 מיליון ש"ח, כך שאפילו אם לא יגייסו אפילו שקל בודד עדיין יוכלו לעמוד בתשלומי החוב. כאן אנו מגיעים לנקודה השנייה - 50 מיליון נוספים צריכים להגיע ממכירת נכס. גם אם נניח שזהו השווי האמיתי ונניח כי אכן ניתן לממש את הנכס בשווי זה - עדיין לא מובטח מימוש!
ברגע שמחברים את הסעיף הראשון לשני מגיעים כבר לחוסר פוטנציאלי גדול בתזרים ובהתחשב בכך שקופת המזומנים של החברה צפוייה להיות אפסית (מדובר על כ-2 מיליון ש"ח אך סביר כי יהיה אפילו פחות) הדבר אינו מאפשר אורך נשימה לחברה ויכול לעורר בעיה. ויש את הנקודה השלישית...
הדבר הנוסף שיש לשים לב אליו הוא שבעודאאורה פרסמה "תזרים" לשנתיים הקרובות החברה שככה לשים דגש על ציר הזמן. תשלום הפרעון החלקי מתוכנן לתחילת שנת 2012 בעוד הגיוס ומימוש הנכס מתוכננים ל-2012. דבר זה בפני עצמו בעייתי שכן יכול ללעורר בעיה תזרימית שעלולה לגרור יציאה להסדר ופריסה מחדש - וכולנו יודעים מה המשמעות של הדבר מבחינת מחיר שוק!
קשה לי להאמין כי במצב הנוכחי החברה מצליחה לממש תוך 5 חודשים את הנכס ובאותו הזמן גם לגייס את ההון הנחוץ - שכן זה הזמן המעשי שעומד לראשותה. כלומר ההתייחסות ל-2012 כשנה בה יהיה גיוס ויהיה מימוש בעייתי שכן 2012 אינה אופצייה לגבי החברה שיחס לתאריכי הפרעון המתוכננים - התזרים הנ,ל צריך להגיע בשנה זו - ואין הוא מתוכנן לכך.
הציין עוד כי אני מעריך (ומדובר בהערכה בלבד) כי במקרה זה הדברים יבואו לידי סיום בצורה טובה שתייצג רווח הוני למשקיעים ביחס למחיר נוכחי, אך בדרך אני צופה כי מחיר האגחים של חברתאאורה עוד ירדו ועלולים להיפגע בצורה ממשית תוך יציאה להסדר ופריסת החוב.
אך בנקודה הסופית מדובר בחברה בעלת הון עצמי חיובי, גם אם היא לוקה בצד התזרימי יש לאפשר לחברה את מרווח הנשימה ולתת לה את ההזדמנות להחזיר את חובותיה, כעת רק נותר לראות האם כולם יפעילו שיקול דעת ויאפשרו לתהליכים להתרחש בצורה מבוקרת או שכמו שראינו פעם אחר פעם יגררו אחרי המציאות "שתפתיע" אותם (בעלי השליטה ומחזיקי החוב).