x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 16

נושא: למה ארה"ב לא מתאוששת??

למה ארה"ב לא מתאוששת??

שלום רב שחקן , בסקירתך ציינת כך : 'ברננקי דאג מאז פרוץ המשבר לסמם את השוק בהזרקות נזילות חוזרות ונשנות. QE1, QE2, צ'קים למשפחות אמריקניות, הטבות לרכישת דירות ועוד כל מיני "פטנטים" ו"המצאות" שפשוט ניסו לשנות את חוקי הכלכלה. אם יש חוב, נדפיס כסף. אם שוק המניות מקרטע, נזרים כסף ישירות למשקיעים שירכשו, וזה פשוט לא עובד ככה ' .

השאלה היא למה באמת זה לא עובד ככה . אם נתעלם מהגירעון שהולך וגדל [ שתכל'ס אין כ"כ בעיה להחזיר אותו :1.הדפסה - אם האינפלציה לא גבוהה .2. הפחתה הדרגתית בהוצאות 3.העלאת מיסים .. - כמובן הכל תלוי בפוליטיקה פנימית ] הרי לפי חוקי כלכלה פשוטים ברגע שיש הזרמת כספים למעמד הביניים ולשכבות החלשות , רובו הולך לצריכה ומחיה את החברות והעסקים הקטנים והבינוניים דבר שאמור לייצר יותר מוצרים ושירותים ולגיוס עובדים בשל כך , ושוב כגלגל מתגלגל ילך וישפיע על צמיחה חזקה ושוב לשיפור האבטלה .. . אז למה בארה"ב חוקי הכלכלה נתקעו ??
    - האם סיוע גדול יותר היה עוזר יותר ?
    - האם הבעיה היא לאן כוון הכסף , אולי היה צריך לזרום לשכבות הבינוניות והחלשות יותר כסף במקום לחברות .. .

תודה רבה ולילה טוב.

Re: למה ארה"ב לא מתאוששת??

אופיר,

לקחתי פסק זמן קצר כדי לנסות להירגע משאלתך, אך לא הצלחתי.
    אתה באמת רציני בשאלה שלך???
    ואני חשבתי שישראבלוף זה רק מערכון של הגשש.
    שלא לדבר על ארה"בלוף.

לידיעתך, קיימת רק כלכלה אמיתית אחת ולצערך (ואולי לצער רבים אחרים) היא לא כלכלה של בתי דפוס!!!

שבוע טוב

השאלה היא למה ? מה הבעיה עם הדפסה אם לא תיווצר אינפלציה בעקבותיה? מז"א בלוף , מה זה כסף בכאילו... ? כמו כן צריכה פרטית הוא החלק שאמור להניע את הצמיחה בצרה החזקה ביותר , מה אכפת לי מאיפה הצריכה קיבלה את הפוש הראשוני והתחילה לסובב את גלגל צמיחה .. . אולם שוב השאלה למה זה לא קורה בפועל ?

משל לאדם שהיה לו חבית יין ולו ברז אחד שממנו הוא היה מתפרנס, לימים החליט האיש על רעיון גאוני לקח כלי עבודה וקדח חור והתקין ברז נוסף, עבר שם איש אחד והתעניין במעשיו, והלה הסביר לו בטוב טעם ודעת, שעד היום הצליח למכור מהחבית 1000 כוסות יין, והיות שהמשפחה גדלה וצריך הכנסה נוספת, אי לכך החליט להוסיף ברז, ואז בו זמנית יצא פי שתיים יין...............................
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

משל יפה . אולם אם נמשיך המשל השאלה היא למה באמת החבית [ אני מניח שמדובר בתוצר] לא פרה ורבה ? . וכפי ששאלתי קודם לפי כללי כלכלה פשוטים : יותר כסף לאנשים בעלי נטייה שולית גבוהה לצרוך = פרנסה לבעלי עסקים קטנים , בינוניים, גדולים = הגדלת ייצור = הגדלת ביקוש לעובדים = גידול בשכר העבודה [ עקב גידול הביקוש לעובדים..] וכך שוב גידול בצריכה , השקעה.. .התוצר אמור רק ללכת ולגדול . ז"א שהחבית לא אמורה להישאר כשהיתה . השאלה למה זה לא קורה בפועל ? אולי תמיכה לאורך זמן כן תעזור ? אולי כמות גדולה יותר של סיוע?

אני מבין שזה נשמע מופרך , כי כלכלה לא אמורה להיות מושתתת על הדפסות , השאלה היא מדוע?

[אגב אבי, השארתי לך שאלה בפורום מט"ח וסחורות, בזמנך החופשי]

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
    משל יפה . אולם אם נמשיך המשל השאלה היא למה באמת החבית [ אני מניח שמדובר בתוצר] לא פרה ורבה ? . וכפי ששאלתי קודם לפי כללי כלכלה פשוטים : יותר כסף לאנשים בעלי נטייה שולית גבוהה לצרוך = פרנסה לבעלי עסקים קטנים , בינוניים, גדולים = הגדלת ייצור = הגדלת ביקוש לעובדים = גידול בשכר העבודה [ עקב גידול הביקוש לעובדים..] וכך שוב גידול בצריכה , השקעה.. .התוצר אמור רק ללכת ולגדול . ז"א שהחבית לא אמורה להישאר כשהיתה . השאלה למה זה לא קורה בפועל ? אולי תמיכה לאורך זמן כן תעזור ? אולי כמות גדולה יותר של סיוע?

אני מבין שזה נשמע מופרך , כי כלכלה לא אמורה להיות מושתתת על הדפסות , השאלה היא מדוע?

[אגב אבי, השארתי לך שאלה בפורום מט"ח וסחורות, בזמנך החופשי]

לא שחקן ולא כלכלן, אבל אולי בגלל שהריבית האפסית (הדפסת הכסף) יוצרת את המשבר(בועה) הבא.
    ראה ערך: 2001 גרינספאן ריבית 1% והשאר היסטוריה...

עידן.

אופיר - בגדול התשובה למה ששאלת הולכת כך -
    כלכלה לא יכולה להתבסס על הדפסת כסף , בגלל שיצירת כסף מאוויר , (הדפסה) גורמת למספר תופעות קיצון בכלכלה (ראה רפובליקת וימאר , זימבבואה ועוד) שהמרכזית שבהן היא החלשת כח הקנייה של הכסף המודפס(דולר) אל מול סחורות ומטבעות אחרים(הדולר נחלש ב20 אחוז מול הפרנק בחצי שנה האחרונה) , הזהב אינדיקטור טוב לאיבוד כח הקניה של הדולר(עלה בעשרות אחוזים בשנה האחרונה)
    מה שמחליש בטווח הבינוני והארוך את כח הקנייה של האזרח האמריקאי וגורם לכספו לקנות פחות.
    אולם הבעיה האמיתית היא - אובדן אמון בכסף נייר.
    מה עושה את הדולר למטבע רזרבה עולמי? (65% מהכסף בעולם)האימון הרב שרוחשים לו משקיעי העולם
    תדמיין שיום אחד לא יהיה אימון בשטר הירוק - כמה הוא יהיה שווה לדעתך?
    לכן בכלכלה מובילה , אירועי קיצון ומדיניות מוניטארית הזויה ,הדרך לאובדן אימון בנייר
    מתקצרת ויש לה השלכות מטורפות על הנייר והכלכלה המקומית.
    מקווה שהבהרתי קצת
    למבו

תודה למבו.
    איבוד אמון במטבע כתוצאה מכמויות דולרים שנוספו למערכת וברור כי חלק ילך לחו"ל וכתוצאה מכך שחיקת המטבע לטווח בינוני ארוך , נשמע לי הסבר סביר מדוע לא טוב להדפיס כסף ,שהרי אפילו אם בפועל לא תהיה ירידה דרמטית בערך הדולר מספיק שהאהבה לדולר[או הסנטימנט] תלך ותרד[משבר אמון] עלול להביא למשבר דולרי.
    לגבי שחיקת כוח הקנייה של האמריקאי[באמריקה] אני פחות מבין למה זה אמור לקרות כשיש אבטלה , שהרי יותר כסף = יותר ביקוש = יותר ייצור . אינפלציה חזקה תהיה רק כשהמשק יהיה בתפוקה מלאה בלי אבטלה של גורמי ייצור. ואז - כיוון שלא מגדילים ייצור ונוסף כסף למערכת [ ז"א ביקוש שאי אפשר לספק] ברור שתהיה עליית מחירים[אינפלציה]. כל עוד בארה"ב יש אבטלה למה שבאמת תהיה אינפלציה.
    [שוב אני לא מתווכח עם מה שקורה בשטח , אלא מנסה להבין מי הם התרנגולות שהטילו את הביצים , ע"מ לא להאשים סתם את ההדפסות.. ].

אשמח לעוד רעיונות נבונים מכל חברי האתר שאני מאמין באמת שיכולים לעזור ולהפרות את כולנו.
    לילה טוב.*

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
    לגבי שחיקת כוח הקנייה של האמריקאי[באמריקה] אני פחות מבין למה זה אמור לקרות כשיש אבטלה , שהרי יותר כסף = יותר ביקוש = יותר ייצור*
    למה אתה חושב יותר כסף תפסיק לרגע לחשוב על הניירות הללו בתור מספרים ולראות בהם יותר כסף תתחיל לרגע להשוות את זה לערך אמיתי נניח עגבניות

אם אתמול כשהיה שווי של קילו עגבניות X ניירות היום צריך כבר בשביל קילו עגבניות פי 2 ניירות

ולכן לא מדובר ביותר כסף אלא הכסף (הערך) נשאר אותו דבר רק פשוט הוסיפו עוד ברז לחבית וכמו שכתב לימבו תשווה את זה לסחורות ומטבעות אחרות ותראה האם יש יותר כסף

ולכן אין יותר כסף = אין יותר ביקוש = אין יותר ייצור = והאבטלה לא באה על פתרונה
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אופיר , בארהב כמו בישראל אין הצמדה של המשכורות למדד לציבור הרחב , והם באותו מקום כבר מספר שנים בגדול , רוב המוצרים שנמכרים בארהב הם מיובאים מחול - בעיקר סין (70 אחוז מהתמג הוא מהצריכה הפרטית) לכן החלשות של הדולר גורמת לאזרח האמריקאי עם אותה משכורת לשלם יותר על אותו מוצר שקנה שנה קודם , כיהרי הדולר נחלש מול המטבע ממנו מיבאים את הסחורה.
    לכן כוח הקנייה שלו נחלש , התמג לא מתרומם.
    זה טוב לעסקים שמייצרים בארהב ומוכרים לחו"ל , אולם הרבה מהתעשיות החזקות עברו לאסיה. אז יוצא שנשארים עם הנזקים יותר מאשר עם היתרונות.
    מי נדפק ? לדוגמא ההיי טק הישראלי שמשלם משכורות בשקל חזק , מקבל הכנסות בדולר חלש , וזה יורד מהרווח הנקי של החברה , כך שהחלשות של הדולר ב10 אחוז , יכולה למחוק תעשיות שלמות ברחבי העולם
    זהו להפעם
    לימבו

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות