שחק
שחק
נערך לאחרונה על ידי lembo, 07.01.2014 בשעה 22:34
שלום למהרהר,
לא שחקן אבל אשתדל קצת להבהיר ולכוון. אינני יודע מהי מידת הבנתך והיכרותך עם שוק ההון והפנסיה וכמובן מהי האלטרנטיבה להשקעה שהיית בוחר (מניות נפט, אג"ח וכדו'). תיאורטית, יתכן והצדק איתך. אבל זה לא מספיק וקצת הסברים:
1. תלוי על איזה חסכון פנסיוני אתה מדבר. אם זאת קרן פנסיה ישנה (במסגרת עמיתים, לדוג מבטחים ישנה) או ביטוח מנהלים עם הבטחת תשואה, אזי המקרה שונה לגמרי. לכאורה, אין משמעות לשינויים בשוק ההון ותקבל קצבה עפ"י הנוסחה הידועה. אני אומר לכאורה, כי כמובן ייתכנו שינויים ותקנות חדשות שעלולות לפגוע בפנסיות העתידיות. לדוג: עלייה נוספת בתוחלת החיים תביא, ככל הנראה, לפגיעה בפנסיה. להזכירך, גם משקל האג"ח המיועדות גבוה יחסית באפיקים אלה.
2. העניין שהעלית רלוונטי יותר בקרנות החדשות ובביטוחי מנהלים ללא הבטחת תשואה (משתתף ברווחים) שם הפנסיה העתידית תקבע לפי הצבירה.
3. הסעיף היחידי עמו אני מסכים מכל הרפורמות וועדת בכר הינו הפיכת האפיק ההוני לאפיק קצבתי.לדעתי, מרבית האנשים (אם לא כולם) אינם יודעים איך לנווט כאשר נופל עליהם סכום גדול. הילדים מתנפלים, הצריכה מופרזת ושאר ירקות מביאים את הפורשים לעברי פי פחת. כולנו מכירים סיפורים על זוכי לוטו/טוטו שהפכו חיש קט ללקוחות מוגבלים בבנקים. אל תתעלם מזה!
4. 35% מס נקבעו כדי להרתיע אנשים ממשיכת כספים לאור עצות אחיתופל שקיבלו.
5. כאלטרנטיבה, ניתן להעביר את הכספים למסלולים סולידיים יותר (ללא מניות, עד 10% מניות וכדו'), אם כי בימי סגריר גם האפיקים הסולידיים חוטפים.
הסוגיה חשובה, היריעה קצרה
אנא בדוק טוב לפני צעדים מהירים
שבוע טוב
איך אני נכנס לצ'אט הראשי ..?
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
פורסם במקור על ידי lembo
ומה הם יעשו עם הכסף? יתנו אותו לך כדי שתשקיע אותו? סלח לי שאני אומר את זה, אבל הסיכון פה נראה לי הרבה יותר גדול (לפי טרמינולוגית ה"עשירים" שלך, לא נראה לי שאתה עשיר גדול).
כמו שנאמר לפני, אפשר להעביר למסלולים סולידים יותר וכך לשמור הכסף מתנודתיות יתר, וגם מקרובי משפחה חמדניים.
כמה עצות חשובות
דבר חשוב!
אני יודע שיש שיטה למשוך את הכסף בלי לשלם את המס ,אני יודע שאפשר לעשות את זה בארצות הברית (לא יודע אם זה פועל בישראל) ,ראיתי הרצאה של השיטה איך למשוך את הכסף אבל שוב אני ממליץ לך להתייעץ אם מומחה בתחום אולי הוא יוכל לחסוך לך את ה 35% מס האלה.
לפי דעתי קרנות הפנסיה מנוהלים בצורה בזויה מאין כמוה יש על כך הרצאה של פרופסור ירון זליכה (החשב הכללי לשעבר של האוצר) אני פוחד מהיום שבו קרנות הפנסיה לא יכלו לשלם לפנסיונרים שלהם את הפנסיה שלהם מכיוון שבאמת המצב שם מאוד מחפיר.
קרנות הפנסיה הועברו מהבנקים לחברות הביטוח (ועדת בכר) מהלך שכזה הוביל להעלאת דמי הניהול ועוד יותר גרוע להעלאת הסיכון בתיק הפנסיה של כלל הציבור מכיוון שחברות הביטוח קנו מהבנקים במיליארדים את תיקי הפנסיה של הבנקים ,איך אתם חושבים שהם תכננו להחזיר את ההשקעה ? עזרת העלאת דמי הניהול והעלאת הסיכון בתיק (מה גם שיש פחות רגולציה יא אפשר להשוות את הרגולציה על הבנקים לחברות הביטוח).
לימבו - לא ציינת את תקופת החסכון וגיל המושך. ככלל, לא הייתי ממליץ למשוך את הכסף פשוט מהטעם שאנו לא יכולים
לתזמן מפולת ואז אם טעית - טעית פעמיים. כספים נזלים, קרי, אנשים לפני פרישה+קה"ל בודאי שהייתי מעביר לאפיק שקלי
אבל ביתר האפיקים והגילאים הייתי מציע להמתין ולכל היותר לבצע שינוי בין המסלולים.
מסכים איתך שמדובר על גזירה ממשלתית שעורריתית אבל זה המצב הקיים וכל עוד זה לא ישונה (וזה לא, אינטרסים גדולים מדי),
ישנן דרכים למשוך את הכסף בצורה מסויימת (ולא הכי מוסרית אך חוקית), ולהקטין את המס. מציע שתתיעץ בנושא עם איש מקצוע,
והוא כבר יסביר למה כיוונתי.
בנוגע למשיכה של כספים נזילים יש לשים לב לפני שממלאים בקשת פדיון לא לחזור על טעויות המשבר הקודם ולמשוך בשיא הירידות
ובכל מקרה בקשת פדיון מלאה כדין (ובדר"כ הם לא) תתבצע עד כ37 ימי עסקים לפי חוזר המפקח !! אם כבר עדיף כפי שאמר שחקן להעביר
לאפיק השקעה יותר סולידי ובמקרה זה יש לחברת הביטוח/ק.פ 3 ימי עסקים. בכל מקרה יש לבדוק שהבקשות אכן מתבצעות לפי הנהלים......
ממש לא מובן מאליו.
תחום הפנסיוני סבוך וחוסר הידע הבסיסי של הציבור משווע לגורם מקצועי ואובייקטיבי לכן שחקן ממליץ בחום לפתוח באתר פורום פנסיוני.