x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: דלק נדלן

דלק נדלן

שלום שחקן,
    רציתילקבל את דעתך על דלק נדלן.
    האם לעובדה שהיא המניה שלדעתי תקנה הכי פחות משאר מניות הנדלן עד כה תהייה השפעה על המך הדרך?
    תודה
    ארז

Re: דלק נדלן

הייתי גם רוצה לקבל דעה על המניה. המניה נסחרת בכ-16% משער השיא שלה, ויש לה עוד המון לעלות.
    No pain, no gain

באמת שאלה מעניינת לאור העובדה

שהשליטה בה היא של תשובה ועכשיו השתחררו לו קצת מזומנים בגלל הגז

קחו בחשבון שיש לו המון אג"חים לשלם ובשנים הקרובות, אף שאני מאמין שישלם (ראו מה רשמתי במדור אגחים) זו משקולת שלדעתי משפיעה על המניה. בידקו את תשואות האג"חים ותסבירו לי למה להשקיע במניה ולא באג"ח?

אם מגזר הנדלן יתאושש היא לא תעלה כמוהו אלא פחות. יש כאן השפעה פסיכולוגית אבל מעבר לזה אני מצטרף לעצה של רם כי השקעה באחים במקרה זה עדיפה פי כמה על השקעה במניה עצמה.

שחקן ורם,
    הרשו לי לחלוק עליכם בעניין האגחים של דלק נדלן. כאחד שמחזיק ב-2 סדרות ולא מזמן מימשתי את סדרה ד', הדברים שכתבתם היו נכונים לחודשים ינואר עד אפריל, כשמחירי הסדרות של דלק נדלן היו בין 15-55 אגורות, והתשואות היו בהתאם. כיום המחירים שלהן כבר גבוהים והתשואות כבר לא משהו - מתחת ל-20%. אם תטענו שביחס סיכון סיכוי התשואה גובהה, ולכן ההשקעה באגח עדיפה על המניה, אז שוב הסיכון לא השתנה לעומת החודשים הקודמים, אז היו מחירי האגח פשוט מגוחכים, והרי הגז של תשובה התגלה כבר בתחילת 2009, ולכן היום לקנות אגחים של דלק נדלן בהתבסס על הגז שהתגלה זה לא השקעה כל כך אטרקטיבית, ודווקא המניה שעוד לא תיקנה כמעט, שווה לדעתי הרבה יותר.

לרונן, אני חולק עליך מהרבה סיבות ואציין רק חלק: תשואה של "רק" כמעט 20% היא ענקית. בסדרה אתה יודע בדיוק כמה תקבל בהנחה שיהיה פירעון ובמניה מי יודע? הגז התגלה מזמן אבל היו לאחרונה עידכונים לכמות גבוהה ולפני מספר ימים נסגרה העיסקה של חב' חשמל לגז של ים תטיס בסכום משמעותי (מיליארד דולר ל 5 שנים ). סדרות ג' ד' כ"ה נמצאות לקראת פירעון (בסדרות ג'ד' כבר היה תשלום ראשון במאי האחרון) כך שעד סיום תשלומים אלה לחברה יהיה קשה להרוויח והתזרים יהיה שלילי וזה לא עוזר למניה. אם חלילה יהיה קושי לתשלום האג"ח (אני מאמין שישלמו) אז המניה תיצלול ואם תהיה פשיטת רגל (לא סביר לחלוטין) אז בעלי האג"ח קודמים לבעלי המניות והמניה תהיה שווה לנייר טיוטה מקושקש שניזרק לפח. נכון שיש שקנו כשהאג"ח היה נמוך ומאז עלה ויש מי שהרוויח אבל זה לא משנה , מה שחשוב בשיקולי האג"ח זה מהי התשואה כעת ואם היא אטרקטיבית מול הסיכון ולדעתי התשואות עדיין אטרקטיביות ושוות את הסיכון. אני , בניגוד אליך, לא יודע מה תעשה המניה (או שתעלה או שתרד).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות