היי demo20
דבר ראשון אם יש לכך שאלות לגבי אגחים ישנו פורום אגחים המיועד לכך (שומר על סדר ושם סיכוי גדול יותר שתקבל תשובה עיניינית).
דבר שני השאלה שלך קצת מבולבלת ואני לא בטוח שהבנתי אותה לחלוטין אך על מה שהבנתי אנסה לענות.
מבחינת תשלומי ריבית באגח ישנם שני מושגים שאתה צריך להכיר:
יום הקום - נקרא גם היום הקובע. היום האחרון בו נסחרת המניה עם הזכות לקבלת הטבה מסוימת כגון דיבידנד או קבלת מניות הטבה (במקרה שלנו תשלום ריבית).
יום ה X - מיום זה ואילך המניה נסחרת ללא הטבות הנלוות לה כמו דיבידנד, זכויות ומניות הטבה. ביום זה מתקנת הבורסה את שערי ניירות הערך.
כל עוד קנית את האגח עד לנקודת סיום המסחר של יום הקום תהיה זכאי לקבלת הריבית, קנייה לאחר מכן תהיה ללא זכאות (כמובן שיהיה עידכון שער וכך הקניה שלך תהיה זולה יותר).
מבחינת הרווח הנוסף אני מניח שאתה מתכוון לרווח הון שנוצר בקניית אגח שנסחר מתחת לפארי שלו. כלומר אם תקנה אגח שנסחר מתחת לפארי בפדיון תקבל מעבר לרווח של ריבית האגח גם רווח הון שיווצר מאותו מרווח שבין מחיר האגח למחיר הפארי בזמן הקניה. כמובן שמחירו של אגח נקבע כמו מניה (היצע/ביקוש) ולכן אפשרי שתקנה אגח ב 97 ושבוע לאחר מכן מחירו יעלה ל 100 ותוכל למכור אותו ברווח.
לגבי השאלה האחרונה אין לי מספיק פרטים בשביל לענות לך תשובה טובה. תלוי באיזה אגח מדובר (גילון, גליל, שחר), מה המטרה שלך (לשמור על ערך הכסף, יצירת רווח הון), האם הכוונה היא אחזקה עד הפדיון ושאלות נוספות. בלי קשר לכל אלא ברגע שאגח מסויים מציג תשואה, שבתשואה זו לא הייתה קונה את אותו אגח כנראה שזה הזמן למכורו.
מקווה שעזרתי