ציטוט פורסם במקור על ידי שוקי
הי גומר
אני זוכר את המקרה שלך היטב,אני שמח שהצלחת להתמודד עם זה.
אני נכוויתי אז ב10% מהקרן אבל זה לא הספיק לי,הורדתי אחוז הרווח המיוחל ל1% ואף פחות ולצערי גם זה לא מנע הפסד גדול החודש,חודש שארצה לשכוח כאילו לא היה,ולא בגלל הכסף.
היום כבר סגרתי חשבון בבית השקעות ובמקביל פתחתי אסטרטגיות בסימולטור על מנת להמשיך ולנסות להגיע לתוכלת חיובית.
אם אי פעם אחזור לסחור בכסף אני אפרד מהם מראש וכך אני מקווה לנטרל את הפחד שאחז בי החודש והפריע לי בחיי היום היום.
מה גם בניתוח שלי של החודש ניראה לי שהכישלון אצלי היה מנטלי.
ועוד מה שהוא שחשבתי עליו:
אם לשוקת יש תוכלת שלילית אז אולי כדאי לקנות שוקת רחבה לאורך זמן?
שוקי, צר לי לשמוע על ההפסד שלך. מקווה שתחזיר את הכסף במהירה!
תמיד נתרץ לעצמנו למה הגיע ההפסד. חוסר ניסיון במצב שוק מסויים / שיקול דעת מוטעה / הימור על כיוון או לא משנה מה. אני חושב שזה גם קצת קטע של אגו, כי זה הרי ברור לנו שאנחנו צריכים להימנות על אותה חבורה ממש מצומצמת של אנשים שמצליחים לאורך זמן לשרוד ולהרויח בנגזרים.
אגב אני לא מכיר אף אחד כזה, אבל שמעתי שיש כאלה
לגבי אסט' בסימולציות, אם תראה שאתה מצליח לאורך זמן - רק שים לב שכשמדובר בכסף אמיתי וגדול - הרגש נכנס לתמונה ומתחילח להרוס. מן הסתם יותר קל להרוויח בסימולציה..
אין לי תשובה לגבי התוחלת של קניית שוקת. אני מניח שהיא נועדה לכישלון גם, מכל מיני סיבות - כשהמדד מדשדש - הפסדת, אם השוקת מתחילה להרוויח בגלל תנועה חדה - האם אתה לוקח את הכסף? נשאר עוד קצת בתקווה שהרווח יגדל?
בסופו של דבר נראה לי שמי שכן מצליח בנגזרים הוא זה שיש לו ניסיון וידע אדירים ולא מתקבע על אסט' אחת אלא מבצע שילובים רבים שמתאימים לכל מיני מצבי שוק והנחות יסוד ומצליח להגיב נכון.
בכל מקרה לקבל 60 שח ולסכן 1000 (שוקת רחבה קלאסית) זה פשוט יחס גרוע.

שיהיה סוף שבוע שקט, במיוחד לתושבי הדרום!