Golfman - נקודה מעניינת אם כי צריך לזכור ששחיקת מעמד הביניים לא החלה מהיום, ועד לפני זמן לא רב היו גיוסים לקרנות.
רואה ממטר ו kotler – בנוגע להחלטת הריבית, לצערי פישר שוב פעם בחר שלא לעשות כשהוא מביט על הדולר והחבר ברננקי יותר מאשר על רמת המחירים הנוכחית. הוא חרץ את דינו לעוד שנה בה בנק ישראל לא עומד ביעד האינפלציה (אלא אם יתרחש משבר קיצוני בכלכלות) אך מה חדש, זה המצב מאז שמונה לתפקיד...
איכשהו הוא חומק מרדאר המפגינים, ועדין לא מרגיש את החום בניגוד לשר האוצר ורוה"מ.
אפל – להשקה של מוצר חודש (או מחודש) של אפל קודם באז תקשורתי יוצא דופן. בשלב זה החברה לא הוציאה הודעה כי תוציא מכשיר חדש ברבעון הקרוב, וכך גם קיים שקט מצד בלוגים טכנולוגיים מובילים. נוסף על כך, ציינתי את המתחרות שסוגרות פערים ויש לזכור שהתחרות היא על אותו שוק. אני לא חושב שהחברה תידרדר או שאינה חברה מצוינת – אני פשוט סבור שזה רבעון השיא לתקופה, ובצירוף הנמכת התחזית מחירה הנוכחי גבוה מידי.
Poria- בנוגע לרציו, איזה מאגר חדש? הודעה לקונית שאין בה כלום, לא ניתן להסיק ממנה כלום, ולכן הדבר לא ישפיע על המניה (שאף ירדה אתמול). סיכוי לנפט יש בכל קידוח ימי אך בהיעדר אחוז סיכוי למציאתו לא רואה סיבה לשנות את יעדי המניה.
שי – סביב 1280 יתרחש סקוויז, וכך גם סביב 1240 אם כי בהחלט יתכן שתבוצע סגירה מוקדמת (הודעה על כך תצא בנפרד).
Sb69 – שאלה מצוינת ולה פתרון פשוט ביותר שאני מזכיר מידי פעם בפעם בסקירות: יציאה מגוש האירו. אם יוון תפרוש מהגוש, ותחזור לדרכמות במיידי היא מקצצת 50-60% מהחוב שלה. זה לא סקסי, זה הודעה בכשלון ועוד פידבקים שליליים אבל בסופו של דבר זה יקרה – טוב לגוש האירו ויחזקהו, וטוב ליוון.
הסיבה היחידה שזה טרם קרה, היא שהממשלה ביוון גילתה שקיים כספומט אין סופי בשם קרן המטבע ואם אתה מוכן לתת למדינה (או לאדם) הלוואה כשברור לך שהוא לא יחזיר, אל תצפה מאותו גוף לדחות את המתנה.