שחקן שלום.
אני רואה שהמדד הגלום נסחר לפרקים מעל המדד היציג וקרוב מאוד לו .
מה גורם לגלום להיסחר מעל מדד?
שחקן שלום.
אני רואה שהמדד הגלום נסחר לפרקים מעל המדד היציג וקרוב מאוד לו .
מה גורם לגלום להיסחר מעל מדד?
אומנם לא שחקן, אבל מקוה שאוכל להבהיר:
הגלום, כשמו כן הוא, מגלם את ציפיות השוק על פי נוסחאות חישוב שמגלמות את הוראות הקניה והמכירה של מניות מדד 25 ואת הכמויות שלהן.
כשהגלום עולה מעל הספוט (המדד בפועל) יש ציפיה לעליית שערים וכשהגלום מתחת לספוט, יש ציפיה לירידות שערים. המרחק מהספוט (כלפי מעלה או מטה) מגלם גם את מדד הפחד.
מעקב אחרי הפערים הללו מאפשר לסוחרי היום לכוון את פעולותיהם: אם הגלום עולה מעל הספוט כדאי להם לרכוש מנות ת"א 25 כיון שכנראה יעלו ולהיפך.
מי שמבצע הרבה פעולות עם מרווחים קטנים מנצל את המרחק שבין הגלום לספוט כדי לתת הוראות מתאימות.
מקווה שעזרתי.
תרשה לי לתקן מעט את התשובה.
כידוע, מחירי האופציות נגזרים מהמדד. אבל זה לא תמיד מדוייק. יש סיבות שונות לכך שמחירי האופציות לא משקפות במדוייק את המדד המחושב. המדד הגלום הוא המדד המדוייק אותו כן משקפות האופציות. מין חישוב לאחור כזה.
יש אכן טענה שהגלום משקף את ציפיות השוק. זאת אומרת שאם הגלום מעל המחושב אז מצפים לעליות, ואם הוא מתחת אז לירידות. זו טענה שלא תמיד עובדת. אם הדברים היו כל כך פשוטים, אז כולם היו סוחרי יום מרוויחים. המקסימום שאפשר להגיד זה שהגלום משקף את רצונם והפחדים של סוחרי האופציות. אם הוא נמוך מהמחושב, זה אומר שסוחרי האופציות לוקחים בחשבון ירידות. וכמובן הפוך במקרה שהגלום גבוה מהמחושב. לפעמים סוחרי האופציות צודקים, ולפעמים הם טועים.
אם נפתח רווח מספיק גדול בין הגלום למחושב, יש דרך למכונות להרוויח מזה כסף. סתם כדוגמא, אם המחושב נמוך מהגלום, יכולה המכונה לקנות את המדד בזול, ולמכור חוזה באופציות ביוקר. הפעולה הזו הופכת את ההפרש בין המדדים לרווח, ואחר כך כבר לא משנה מה קורה למדד.
לגבי מדד הפחד, זה סיפור נפרד.
האם נוסחאות חישוב שמגלמות את הוראות הקניה והמכירה של מניות מדד 25 ואת הכמויות שלהן הן הקובעות את המדד ?
הגלום לא מושפע מכמויות קניות ומכירות קולים/פוטים בכלל ?
הנה הסבר מביזפורטל:
http://www.bizportal.co.il/shukhahon...tml?mid=195162
בדיוק הפוך.פורסם במקור על ידי נתנאל דים
הגלום מושפע רק מהאופציות. קרא שוב את ההסבר שלי למעלה.
נתנאל וכל החבדים : חישוב גלום :
זה סכום של 3 אופציות מעל הכסף ן - 3 אופציות מתחת לכסף {סטרייק שנסחר בזה הרגע}
מחברים את כל הסכום של 6 האופציות , ומחלקים ל - 6 , מיאן ניזר ערך הגלום
אך ורק מחירי האופציות קובעים את המדד הגלום , מקווה שההסבר פשוט