היי דויד,

תודה רבה על התגובה. האמת היא שהתייחסותך מעניינת מאוד ונהנתי לקרוא אותה!

ברצוני לציין מספר נקודות חשובות, שביחד יעזרו לך להבין מה אני מנסה ליצור פה (לפעמים זה עובד לי, ולפעמים לא... אע"פ שאני סה"כ די מאמין שזהו הכיוון הנכון מבחינתי)
האסטרטגיות שלי הן חודשיות. אני פותח אותן בתחילת החודש, בד"כ סמוך לפקיעה של חודש קודם.
השאיפה היא להחזיק את האסטרטגיה עד סמוך לפקיעה כדי ליהנות מהתטא כמובן.
אני מכוון ל 5% חודשי מסך התיק. בדוגמא הנוכחית אני מכוון ל 3.5 אלף ש"ח, מתוך מקסימום ביטחונות של 70 אלף ש"ח (וד"א, אני מבצע את האסטרטגיה בכפולות במספר תיקים, לפי גודל התיק. כלומר, אם גודל התיק הוא כ 200 אלף ש"ח, סביר שאבצע בתיק זה את האסטרטגיה ב 3 סטים).

אז נתחיל מהסוף. השאיפה שלי היא להגיע למצב שסמוך לפקיעה יש לי משהו שדומה לשוקת כתובה בעלת טווח גדול יחסית, כשלפחות 50% מהרווח הפוטנציאלי כבר בפנים. כל זאת, מבלי לבצע שוקת רחבה כמו בשרשור של דמי כיס!
הסיבה שאני לא מבצע שוקת רחבה היא הכמויות. שזה מבחינתי דבר מסוכן מאוד, בעל פוטנציאל מחיקה גבוה לתיק.
אני שואף להגיע לאסטרטגיה שבה אני מצליח להרויח 4-5% על התיק בחודש, ושאם אני יוצא בפסד באסטרטגיה כזו, אני לא נמחק (ראה שרשור ספטמבר שוקת רחבה).
האסטרטגיות שלי תמיד מנוהלות על-פני החודש. לא מדובר במצב של שגר ושכח.

הרעיון הוא לנהל את הסיכון. איך זה מבוצע למשל החודש?
אני קצת אפשט את האסטרטגיה ברשותך...
כרגע אנחנו קרובים כרגע לגבול העליון של האסטרטגיה יותר מאשר לגבול התחתון.
מסיבה זו, כמות הכתיבות בחלק העליון כרגע נמוכה (1), לעומת לחלק התחתון, שממנו אנחנו רחוקים יותר (פחות מסוכן). בחלק התחתון יש כבר 3 כתיבות פתוחות (בקיזוז ה PUT-ים הקנויים).
אבל, רובנו כבר למדנו שירידות ועליות מתנהגות שונה... "שור עולה במדרגות, דוב יוצא מהחלון"
מסיבה זו, הכנסתי מעין "גלגל הצלה" בחלק התחתון. ה"גלגל" הוא גבעת הרווח שיש לי באיזור 1130.

עכשיו אתייחס להערותיך...
א – זה נראה כמו שוקת, אבל זה לא יתנהג כמו שוקת במיוחד במקרי קיצון. ומבחינתי זה מוריד את הסיכון של כל האסטרטגיה.
ב – אני מכוון כאמור לעיל ל 5% חודשי על כל התיק. לא מחפש יותר מזה. כאמור לעיל, שיטת עבודה זה לחכות קרוב לפקיעה...
ג – "אם ואם..." אני לא מבצע הימורים, אע"פ שלפעמים הם נראים מאוד הגיוניים... ראה עכשיו. אם הייתי רק רוכש את ה P1160 ו P1170, ומחכה עם הכתיבות P1130 להיום, הייתי מפסיד. אי אפשר לדעת... אני פשוט נמנע מלהמר על כיוון.
ד – למה חשוף? כי חשוף בכמות קטנה יחסית לגודל התיק יכול להיות מאוד בטוח. החשוף מחייב אותי לכתוב בכמות קטנה (חשוף = יותר בטחונות פר כתיבה).
תחשב כמה הפסד יהיה שהמדד יוצא מגבול תחתון של אסטרטגיה לא מוגנת, בכמות של 1 כתיבות חשופות, מול אסטרטגיה מוגנת, בכמות של 7-8 כתיבות (מוגנות בסטרייק אחד)
נקודת איזון במידה ומדובר על פקיעה היא כ 7-8 סטרייקים מתחת לגבול תחתון!! כל פקיעה גבוהה יותר תיצור הפסד הרבה יותר גבוה בכתיבות המוגנות. מקווה שההמחשה ברורה.

יצא קצת ארוך. מקווה שלא השתעממת :-)

הראל