שלום
לפני כמה ימים כתבתי באיזה פוסט שאני לא רואה מדוע מדד המעוף עצר היכן שעצר.
ובכן אני מתקן את עצמי כי מצאתי סיבה מספקת עבורי מדוע נקודת העצירה משמעותית ומצדיקה תיקון ממושך.
[attachment=2:3n2dxsax]MAOF19062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
- קו המגמה העולה שנמתח משנת 2003, החליף תפקיד מתמיכה להתנגדות, והמעוף לא הצליח לפרוץ אותו מעלה פעמיים, ושם נעצר. (שני החצים האדומים הימניים ביותר).
- בנוסף, הנר הירוק של מרץ (חץ ירוק ימני ביותר) שנראה כאילו מסמן שפל אחרון, תמיכה על 1250, ותמיכה על קו מגמה עולה, היה אמור לסמן את סוף התיקון, אך כידוע סטופ לוס זה נשבר החודש (יוני), קו המגמה נשבר, ובכלל הגרף נראה כמו כשל שוק כרגע עקב כשלונו להחזיק מעמד מעל 1250 השיא של 2008.
הביטו על הגרף השבועי הבא וראו כמה המצב היום דומה לשנת 2007.
[attachment=1:3n2dxsax]MAOFWEEKLY18062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
נקודה מס' 1 - קביעת שפל
נקודה מס' 2 - קביעת שיא
נקודה מס' 3 - שבירה של השפל ב 1.
נקודה מס' 4 - שבירה קלה של 3 וטיסה כמעט חסרת מעצורים לנקודה 5.
נקודה מס' 5 - קביעת שיא כל הזמנים
נקודה מס' 6 - קביעת שפל ותמיכה על השיא ב2.
נקודה מס' 7 - כשל בפריצת השיא ב5, ויצירת תקרה כפולה.
נקודה מס' 8 - שבירת הסטופ לוס ב6.
אם מסתכלים על מה שקרה לאחר נקודה 8 בתחילת שנת 2008, רואים 30 שבועות ארוכים של זיגזוג ותעתועים.
ומבחינת הניתוח הטכני לאורך כל התקופה הארוכה ההיא היה ניתן לאמר בוודאות שהמגמה המישנית (שבועית) לא היתה עלייה כי כבר לא היה רצף של שיאים ושפלים עולים, ולכן לא היתה סיבה להיות בלונג.
היום המגמה המישנית אינה עלייה כי השפל האחרון נשבר מטה.
המגמה המישנית גם אינה ירידה, כי אין רצף של שפלים ושיאים יורדים. יש שפל ב6, שיא ב7, שפל ב8, כעת חסר שיא נוסף, ושבירה של 8 מטה.
התמונה בהחלט נראית יותר שלילית מאשר חיובית ו1050 נראה אפשרי בהחלט.
אך המסקנה האישית שלי היא שאני לא בטוח לאן השוק הולך מכאן, כי אין שום מגמה, ולכן הייתי ממתין על הגדר.
אז בואו נגיד שאנחנו תלויים בארה"ב, והם יקבעו את הכיוון.
[attachment=0:3n2dxsax]SnP500Weekly18062011.JPG[/attachment:3n2dxsax]
הS&P500 עדיין נראה טוב, הוא במגמת עלייה, ונתמך על קו מגמה עולה בגרף שבועי, ואם הוא יתמך מעל 1250 וימשיך מעלה, המעוף עשוי להתעשת ולהפתיע לטובה. ומכאן המסקנה שהמצב היום קשה לניתוח.
בכל זאת, מקווה שתרמתי קצת עם גרפים רב שנתיים ...
בהצלחה לכולם בכל כיוון שתבחרו, לונג או שורט.
wwoof



הגב עם ציטוט