שלום אלון
אני עוקב אחרי הטרייד הזה מתחילתו (רוב הדרך אף הייתי שותף לטרייד עצמו) ויש משהו בסיסי בניהול הטרייד שאינני מצליח להבין. אם נעקוב אחר הנחות הבסיס שהנחת לגבי אגח זה מתחילתו ועד היום אפשר לראות שצדקת בכולם.
הנחה הראשונה - מחיר האגח הנמוך והמרחק הרב לתשלום בנוסף לאפשרות ההחלפה שניתנה לאגח ג ימשכו אגח זה למעלה (הנחת שלאזור ה 64-66 אג) ללא שינוי במצבה הפיננסי של החברה וכך היה.
הנחה שניה - לאחר סיום תאריך ההחלפה לאגח ג הנחת שתהיה התנתקות בהתנהגות שני האגחים ואגח ב ידשדש/ירד כשמגמת השוק תהיה הגורם העיקרי בקביעת התנהגות האגח וכך היה.
הנחה שלישית- אין כיום לחברה יכולת לעמוד בתשלומי האגח וכנראה יושג הסדר ופריסה מחודשת של החוב כשההודעה על הסדר יכולה להפיל את מחיר האגח גם אם מחירו הסופי לאחר ההסדר יהיה גבוה ממחירו הנוכחי. עוד לא קרה אבל אני נוטה להסכים איתך ומאמין שכך יהיה.
ומכן נשאלת השאלה מדוע לא נמכר האגח כשהגיע למחיר היעד ההתחלתי שנע באזור 60-66 אג' עם תכנון לכניסה מחדש לאחר הודעה על הסדר. אין פה עיניין של חוכמה בדיעבד וגם ביקורת אין פה, אני פשוט מנסה להבין מדוע לא פעלת בהתאם להנחות הבסיס שלך שהתגלו כמדוייקות ומדוע ממשיכים להחזיק באגח תחת ההנחה שיהיה הסדר והודעה על הסדר זה תפיל את מחיר האגח ותיצור הזדמנות כניסה טובה יותר.
נ.ב
אני באופן אישי מכרתי את האגח במחיר של 61 אג' לאחר שמחירו התדרדר מהשיא של 66 אג' וזו הזדמנות טובה להודות לך על טרייד מוצלח שהניב לי כ 80% תשואה בתקופה קצרה. מקווה לעוד רבים וטובים כמוהו.